Piratpartiet och tok-högern


Idag har jag sett delar av Piratpartiets affischkampanj ute på gator och torg och undrar givetvis varifrån de fått pengar.


Detta påminner en hel del om SD…

Kan det möjligen vara ”Knäckebröds-Kalle” som öppnat plånboken igen? Ser man till en av deras slogan så finns det klara paralleller till Sverigedemokraternas kampanj. Men de brukar hävda: ”Är det din dotter som blir våldtagen av främlingar ikväll?”

Man märker under alla omständigheter varifrån de hämtar sin inspiration. Men så kan man väl också konstatera att Piratpartiet tillhör den yttersta tokhögern även om de har vissa anarkistiska drag. Att de dessutom vill stoppa all forskning och utveckling visar de tydligt.

Samtidigt tycker jag att det har en rätt hög gullighetsfaktor. Skulle allt få kopieras fritt


Gullighetsfaktorn är (minst) 100 % :-)

så stoppas givetvis all världens forskning över en natt. Incitamentet försvinner helt enkelt. Så högeranarkisterna har inte tänkt, men varför skulle de det om de ändå ska valsamverka med Sverige-demokraterna? För det kommer nog ”Käckebröds-Kalle” att vilja..

Tänk, detta har vissa kallat – vänster…

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]politik, knäckebröds-kalle, sverigedemokraterna, piratpartiet, tokhöger, anarki[/tags]


24 svar till “Piratpartiet och tok-högern”

 1. Det ligger nog en del i det där jinge! Men visst är de söta när de vill kopiera allt. Nej eftertanke är inte ordet man sammankopplar med vare sig piratpartiet eller sd.

  POPULISM är ordet :-)

 2. Återigen är du ute och snedseglar. Kalle har inget med piratpartiet att göra. Rikard Falkvinge är socialliberal i sin politiska läggning, eller var iaf för ett par år sen när jag umgicks med honom. Och ja, som föregående talare skriver, det handlar om populism. Hur mycket du än vill så finns det ingen koppling mellan Kalle, SD och piratpartiet. Och Kalles plånbok är förbannat tom.

 3. En bra idé… först hittar man på en tes som man inte har täckning och dessutom vägrar lägga fram bevis för och sedan bygger man nya bevis och antagande på denna. Jag är inte imponerad.

 4. En gör så gott en kan..

  Jag skulle bli imponerad om diverse pirater redovisade hur deras pengar flutit in, och ifrån vem..

 5. Det går inte att säga hur ett försvagande av upphovsrätten kommer att slå. -Antagligen åt alla håll, men främst kommer det slå hårt mot en handfull monopolföretag (inom några brancher). Det kommer bli en fin strukturomvandling. Monopolföretagandet parasiterar på upphovsmän,löntagare, konsumenter och småföretagandet. Jag skulle kalla det ett frihetligt vänsterperspektiv.

  Piratpartiet är ju populistiskt, men det är ju all partipolitik.

 6. Piratpartiet har just nu (14:38) 7026 medlemmar. Dessa har betalat 5 kronor vardera att bli medlem, 7026*5= 35 130kronor. Sen så har vi donationer som även dom redovisas på siten – hittils 176 640 kronor. Det mesta av detta kommer gå till valblanketter (110 000 kronor).

  Sen så skall vi inte glömma att det i huvudsak är unga människor som är involverade i Piratpartiets valarbete, och mycket av den reklam för partiet du ser på stan – te.x. affischer osv sköts ideellt.

 7. Skall lägga till, pengarna kommer in genom donationer via SMS, PayPal m.m. både från Sverige och utlandet. Samt genom försäljning av kläder.

  Siffrorna 176 640 som jag hänvisade till innan som jag fick från PPs donations-sida finns inte längre tillgänglig, så den siffran kan faktiskt vara inaktuell. Fick det påpekat att den stapeln är från april då man köpte inte valblanketterna.

 8. Jag kan garantera att när jag var piratpartiets kassör, 10 veckor tror jag, så kom det inga pengar från knäckebrödskalle.
  Jag tror vi hade drygt 20 000 kr i kassan. Jag vet dock inte vad piratpartiet har för ekonomi nu. Men när jag var kassör så fanns det en stapel på framsidan som visade exakta pengar som fanns i piratpartiet. dvs ca 20 000 kr.

 9. Du Spåret! Det var väl du som ville sända mig Piratpartiets medlemslista väl?

  Det verkar himla seriöst.. Och ÄN har den inte dykt upp. Så varför ska jag tro på dig denna gång ??

 10. Appropå jinge fria associationer mellan piratpartiet och SD som bara tycks bestå i att båda har med ordet ”dotter” ser jag framför mig hur han tänker sig SD:s affish:
  ”Är det din dotter som blir våldtagen av främlingar ikväll?
  Vi tycker det skall vara lagligt!”

  Hur många kronor kostar det förresten att kopiera upp en bunt svartvita A4:a sidor och köpa några tejprullar? Du tror väl inte att piratpartiet betalar för rätten att sätta upp sina affisher?

 11. De var trycka på A2 eller A3 och det var bra kvalitét på trycket. Och du får faktiskt finna dig i att inte alla faller hänförda till marken av beundran.

 12. ja jag har piratpartiets medlemslista.
  Det är rickard falkvinge gånger 7 000.
  Jag har insett att det är falkis som är ende medlem och har
  över 7 000 alias som han registrerar som medlem.
  Så jag kan printa ut en medlemlista med namnet Rickard Falkvinge på 7000 gånger.

 13. Ska man ha in en kommentar här måste man ha läst och förstått kommentarsreglerna / Jinge

 14. Anders: Om Falkvinge har varit socialliberal så är han inte det nu längre. Läs första kommentaren på: http://battleangel.org/item/1946

  Jon P: Du kallar Piratpartiet för ett frihetligt vänsterperspektiv. Men vad tusan kallar du då en 5-årig upphovsrätt för? Verk som är äldre än 5 år kan man sälja, remixa, använda i reklam, använda mellan reklam osv. Det är ju total ekonomisk digitalanarki. Extrem frihandel. Anarkokapitalism. Att först skapa en allemansrätt för att sedan genast göra en marknad av den kan väl aldrig tolkas som ett vänsterperspektiv?

 15. Exodus: Jag ser inget som helst problem med att vara både kapitalist och socialliberalist. Jag är det :)

 16. Skulle det där vara mer populistiskt än fp:s åsikter förra valet? Med att alla svenskar ska lära sig språket…?!

  Det intressanta är att det inte på något sätt ÄR olagligt att »dela filer på Internet«. De glömmer liksom att nämna att det är upphovsrättsskyddat material det handlar om.

  En annan intressant sak är att, i stället för att alla partier talar om att de inte tycker att det är okej att sprida upphovsrättsskyddat material på Internet (oavsett vad det är), så pratar de om att de inte vill »göra« en massa ungdomar till brottslingar över en natt. Det är klart att de vill ha väljare men nånstans måste de väl visa vad som är okej och inte okej.

 17. Anders: Jag tror också att vägen till framgång innehåller både det ena och det andra. Men de som säger sig vara extremkapitalister får nog försöka förtydliga vad som är ”social” i deras liberala åsikter.

 18. Jag har, efter en ganska tom debatt på ett debattforum, konstaterat att PiratPartiet är dom största bluffar som har ställt upp i ett val.
  Jag har en teori att det är extremhögern som vill komma åt riksdagen med några populistiska frågor.

 19. Jag var sjalv medverkande i kampanjen, och kan beratta att pengarna kom direkt ur de afficherande medlemmarnas fickor. Det kostade inte sa fasligt mycket.