Piraterna bortgjorda


Piratpartiet har det inte lätt. Varför skulle de ha det? Nu när deras medlemsmatrikel snart finns att tanka hem på The Pirate Bay så gastar de i falsett.

Personligen kommer jag att publicera den här på bloggen i samma stund jag får tag i den. Varför skulle den behandlas annor-lunda är piratkopierad musik och filmer?

Wille Faler sammanfattar piraternas egna argument:

* Ägande implicerar att någon blir av med något. Kopierar man något är det ingen som blir av med något, och det är därmed inte stöld.

* Ingen har någon legitim eller moralisk äganderätt över digitalinformation, det är bara ettor och nollor.

* Tredje part kan inte hållas ansvarig, vare sig moraliskt eller praktiskt om denne erhåller material via andra part som bryter mot någon lag eller något avtal.

Så snälla du som har Piratpartiets medlemslista, maila mig den så ska jag publicera den på bloggen!

Frågan är om inte miljonären Carl Lundström och hans nazianstuckna kamrater i Sverigedemokraterna är djupt inblandade i Piratpartiet också. Jag vet givetvis inte, men att det finns berörings-punkter inser jag. Det är knappast bara The Pirate Bay som är gemensam nämnare..

Att det finns vänstermänniskor (och bloggande vänsterpartister) som hyllar detta är djupt oroande enligt mitt sätt att se saken.

Läs vad Wille skriver!

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, carl lundström, sverigedemokraterna, the pirate bay, bodströmaffären, piratpartiet, fildelning[/tags]


18 svar till “Piraterna bortgjorda”

 1. Vad i Sverigedemokraternas politik är nazistiskt menar du?

  Att de dessutom tar starkt avstånd ifrån all form av extremism och utesluter alla som man upptäcker har sådana åsikter gör ditt förtal ännu konstigare.

 2. Mig veterligen har inte piratpartiet gått till storms mot vare sig personuppgiftslagen eller valhemligheten – tvärtom är det väl ett av de på partier som faktiskt säger sig vilja värna den personliga integriteten. Så ärligt talat förstår jag inte vad du och din kompis Wille Faler yrar om?

 3. Tor S skrev i PP:s forum:

  Vi är för fildelning, men inte av vad som helst.

  Vi är inte för fildelning av barnpornografi.
  Vi är inte för fildelning av sjukvårdsjournaler.
  Vi är inte för fildelning av känsliga statshemligheter (försvarsanläggningar, mobiliseringsplaner osv)
  Vi är inte för fildelning av medlemslistor i politiska partier.

  Kort och gott kan vi säga att vi är \”för\” fildelning av upphovsrättsskyddat material, men inte av sådant material som på grund av andra lagar är förbjudet att sprida.

 4. Betel:
  Rätt skönt med folk som ofta benhårt argumenterar för principer, men hastigt och lustigt paddlar bakåt frenetiskt när principerna slår bakut.
  ”Det här gäller alltid! Utom när…”.
  Här trodde jag att ”information var fri” och ”inte kan ägas”..

  Vidare ser jag ingen som helst policy kring fildelning av privata filmer, bilder och texter.
  Jag antar att de inte har några som helst problem med att dela t ex kändisars hemsexvideos som gjorts privat och läckts ut mot deras vilja?
  Det är nog ingen vild gissning att deras manliga medlemmar i ca 18-20 årsåldern delar just dessa filer för glatta livet..

 5. Piratpartiet:
  1) Delad kultur
  2) Fri kunskap
  3) Skyddat privatliv
  4) Inget mer

  Wille:
  De har inte paddlat tillbaka på något sätt. Ett av PP:s huvudmål är ökad integritet. Spridning av utnyttade människors sexvideos, bryter mot andra lagar förutom uppehovsrätten. Legalisering av fildelning utan kommersiellt syfte, gör det inte lagligt att åsiktsregistrera eller sexuelt förnedra människor.

  Jag är inte medlem i Piratpartiet.

 6. Det är härligt med lite skadeglädje, va? LOL
  Jaja. Integriteten är värd att skydda. Åsiktsregistrering ses som ett hyfsat allvarligt brott (kolla upp IB-affären till exempel). Att fritt sprida material som film/musik är väldigt skilt från att sprida en vårdtagares journal, eller ett politiskt partis medlemslista (oavsett *vilket* parti vi pratar om). Det lär också vara ett grundlagsbrott att publicera politiska partiers medlemslistor offentligt så hoppas du får tag på PPs lista och publicera den ;-)
  /Anders L, Stolt Piratpartist

 7. Ang. ”grundlagsbrott”. Grundlagen reglerar statens förhållande till medborgarna, inte medborgarnas förhållande till varandra. Om justitieministern publicerar piratpartiets medlemslista begås sannolikt ett grundlagsbrott, men inte om Jinge gör det. Det kan möjligtvis bli tal om ”tryckfrihetsbrott” om det är så att det kan anses som förtal eller liknande att publicera listan, vilket jag tvivlar på att det kan göras.

  Det vore stor humor om piratpartiets medlemslista publicerades på nätet.

  /Stefan
  stefanolsson.nu

 8. Notera att det verkar vara snarare så att det är medlemslistan på deras forum som läckt. I den finns tydligen flera personer som går lätt att identifiera. Kom ihåg att källan är en kvällstidning som lever på att överdriva.
  Såvitt jag hittat finns det bara två så kallade ”beröringspunkter” mellan Lundström och TPB:
  – Han driver webbhotellet som hade TPBs servrar. Men även 50.000 andra, inkl. jinge.se…
  – En av TPBs grundare var en fd anställd på webbhotellet tillsammans med ca 30-40 personer, knappast högerextremister allihopa. Dessutom är det ganska vanligt att fd anställda får rabatter eller nåt.
  Varför fokusera så mycket på det? Tänk på att den som skrivit det där(Brumark) är mycket jävig och nästan en ny Ebbe Carlsson.

  /Ej piratpartist (tycker de går för långt i sina frågor förutom integritet, men de förtjänar inte den nedsmutsning ni nu bedriver)

 9. Anomica:
  Att fritt sprida material som film/musik är väldigt skilt från att sprida en vårdtagares journal, eller ett politiskt partis medlemslista (oavsett *vilket* parti vi pratar om).

  Men om principen är att ”information inte kan ägas och ska få spridas fritt”, blir det lite smålustigt när den plötsligt blir ”information kan inte ägas och ska få spridas fritt. Utom den här informationen här borta”.
  Då är det inte längre några principer vi talar om, utan godtyckligt ihopbuntade regler utan större vett. Principlöshet eller hyckleri, välj ditt gift.

  Betel:
  Tar du och läser PP’s integritetspolicy så ser du att den inte behandlar så mycket mer än EU’s datalagringsdirektiv, som f ö kan vara praktiskt för myndigheter när de jagar.. pirater. Säger inte så mycket om deras inställning till t ex privata sexvideos.

 10. Att använda ett uttalande som med stor sannolikhet gjorts utan den gällande situationen i åtanke mot den som gjorde uttalandet i sådana här sammanhang känns mest som ett uttryck för bristande kommunikationsförmåga.

  Det är ren dumhet att dessutom antyda att viktiga detaljer, i det här fallet vilken typ av information det handlar om, inte kan göra att snarlika saker bör bedömas på helt olika plan.

  I det här fallet är detaljerna tydliga. Nedladdning av upphovsrätts-skyddad underhållningsmedia är, oavsett vad nedladdaren har för motiv, en effektiv motvikt mot de stora mediaföretagens försök att monopolisera underhållningsmedia utan att behöva leverera någon nämvärd kvalitet. Den är dessutom ett väl berättigat hån mot dagens extrema patent och copyrightlagar.

  Jag har aldrig mött någon, vare sig de är idealister eller personer som bara tycker det är behändigt att slippa betala, som inte sprungit och lagligt köpt de verk som de finner tillräckligt bra för att faktiskt känna respekt för, så fort de fått tid och ekonomisk möjlighet.

  Publicerar man piratpartiets lista så bryter man mot PUL, som faktiskt har en nödvändig samhällelig funktion i sin nuvarande utformning. (Om de inte hunnit ändra den i denna hetsjakt efter terrorister och fildelare.)

  En annan infallsvinkel som kan vara intressant att beakta: I USA spenderas med stor sannolikhet en enorm mängd begränsade naturtillgångar på att framställa ren skräpkultur. Kan det inte vara så att den motvikt mot dessa storföretag som fildelningen faktiskt innebär är en ren miljömässig nödvändighet?

  Avslutningsvis, något orelaterat. Det vore bra om du kunde öka teckenstorleken på kommentarerna ett snäpp. Som det är nu är de direkt svårlästa för oss med mindre skärmar.

 11. Visst kan jag det. Det känns lite onödigt att behöva det dock, jag nämnde det som konstruktiv kritik till din hemsidedesign.

  Personligen tycker jag dock att den riktigt intressanta delen i det jag skrev är min synpunkt på ditt inlägg.

 12. Piratpartiet behövs. Jag kommer rösta på dem i riksdagsvalet. Någon MÅSTE våga sätta stopp för storebrorsfasonerna! That’s it! Det måste bli ett slut på maktmonopolet!

 13. Herregud!
  Har normalt inte tid att titta på forum och bloggar utan får den informationen i andra hand. Denna Bloggen tycker jag tillhör de mest seriösa jag sett. Men man blir ju smått förbluffad rent allmänt kring kommentarsforumen. Det är nog inte Storebrorssamhället som verkar vara det troliga framtidssamhället. Snarare ett historielöst Lillebrorssamhälle
  vars allmänbildning verkar begränsas av att den bygger på för mycket TV3 och TV5. Man svettas ju när man ser saker.

  Pär Brumark

 14. Jag tycker att listan ska publiceras, sedan när har pirater tänkt pa andras integritet?

  Henrik Ponten och hans fru och barn far ta emot elaka samtal och ägg pa fönstrena i sitt hem.. sa vad snackar du om?

  Jävla tomtar säger jag bara.. sluta snacka skit och ta erat ansvar och va inte sådana jävla loosers..

  Torskar man sa torskar men.. trist men det är spelets regler.