Pinsamheterna för USA kommer i flock!


George W Bush ser sådär lite lagom förlägen ut idag kan jag tycka. Och det kan man förstå..

SvD: ”Oljebolag påverkar USA:s miljöpolitik.

WASHINGTON Trycket ökar på president George W Bush att erkänna hur överhängande klimatfrågorna är – inte minst som dokument visar att oljeindustrin påverkar Vita husets miljö- och energipolitik. Den brittiske premiär-ministern Tony Blair har satt upp växthuseffekten som en huvudpunkt vid toppmötet i G-8-gruppen i Skottland om en månad. Ämnet kom upp i samtal i Vita huset sent i måndags och Bush anmärkte att ””vi måste veta mer”” – och tillade även att mer kärnkraft måste till om det blir ett bortfall av fossila bränslen.

Tidningsrapporter igår bekräftar miss-tankar om att den före detta oljebolags-direktören från oljestaten Texas har nära band till sina gamla kontakter i branschen. Brittiska Guardian uppger att jätten Exxon Mobile påverkade Bushadministrationens agerande rörande Kyotoavtalet och amerikanska New York Times återger hur en tidigare oljelobbyist ändrade ordalydelsen i policypapper om miljön..

Samtidigt som SvD berättar detta, som vi ju faktiskt redan visste, så gör ett amerikanskt hangarfartyg ett artighets-besök i grannlandet Norge.

Det är USS Saipan som besöker vårt grannland i samma veva som de firar hundraårsminnet av självständigheten och unionsupplösningen.

Kanske inte så himla taktiskt, men amerikanska myndigheter har ju inte brytt sig förr om vad folk tycker och tänker..

Donald Rumsfeld passar samtidigt på att kvista över till Norge när de marina styrkorna är på plats.

Skälet är att USA förvarar en stor mängd krigsmateriel i landet och Rumsfeld ville passa på att förlänga avtalet som skyddar alla amerikanska bomber.

Nej några tänkare är knappast jänkarna. Hade de varit det så hade mycket sett annorlunda ut i vår värld..

SvD om oljan!

SvD om Rumsfeld!


Ett svar till “Pinsamheterna för USA kommer i flock!”

  1. Är det tillfälligheter att USA skickar Rumsfeld och ett hangarfartyg när norge firar självständigheten från sverige, eller är det för att visa vilka som är deras nya vänner?

    Jag tror inte på tillfälligheter.