Perssons åsikt: Makten framför Allt!


Det är inte utan viss tillfreds-ställelse jag konstaterar att jag inte är ensam om mina åsikter om vår nuvarande statsminister.

Idag kommer det ut en bok som heter ”Makten framför allt” som är skriven av ett antal forskare, samhällsdebattörer och politiker.

SvD: Ursula Berge, chef för tankesmedjan Agora, har ett förflutet i regeringskansliet.

”- I grunden vet vi ingenting om vad Göran Persson står för som statsminister. Jo, att han är emot Förintelsen”, skriver hon.

Ursula Berge menar att Göran Persson lider av brist på visioner. Det är makten som är det viktiga och den politiska kulturen främjar maktinnehav och avsaknad av visioner.

Själv har jag ju tidigare påpekat att (s) numera inte har någon idépolitisk debatt, och för att illustrera detta har jag samlat ihop det politiska nytänkande som framkommit under Perssons tid i regeringen i en faktaruta:

Det är fullständigt uppenbart att politiker med sådana idéer måste avlägsnas från taburetterna oavsett vad man tycker om dem utifrån en höger-vänsterskala.

Läs artikeln i SvD!


8 svar till “Perssons åsikt: Makten framför Allt!”

 1. Oh shit, höll på att falla i fällan. Skulle just kommentera att man inte kunde se vad som stod i rutan och insåg i sista stund din tanke. Håller i övrigt (också) med i ditt resonemang.

 2. Det här gäller inte S bara utan hela politiken. Den saknar visioner och ideologi…det enda som räknas idag är ekonomi och det är den ekonomi som kommer från börsen…kvartalsrapporter…

 3. Hahaha… :-) Jo jag klurade lite på om alla skulle plocka poängen direkt eller om jag helt enkel var fööör rolig.. :) Och Bengt, mja på sätt och vis. Men (m) har otvetydigt satt sig i sinnet att besätta statsministerposten, och det ser nog ut som om de kommer att gå iland med det oxo. Och ska (fp) fortsätta plocka extremhögerpoäng och resten, ja du vet.. Den som lever får se..

 4. Jag läste en artikel om Cleas Eriksoon från Galenskaparna för ngt år sen där han uttryckte sin syn på GP. Han satte ord på det jag tänkt länge.
  Citat från VB:
  ”Men framför allt tycker jag att Göran Persson är en partiledare utan ideologi, den sämsta socialdemokraterna haft. I mina ögon är han en hundraprocentig karriärist, en man som skapat alla dagens hemska avregleringar, som sålt ut det som tagit hundra år att bygga upp. Jag ser inget i hans storhet, det talas om honom som en stor retoriker, men det kan jag inte se.”

 5. Enligt Expressens Peter Wendel, så avgår GP i höst. Gå in och rösta på NUDER på alla de där ”vem vill du ska ersätta GP”-webomröstningarna… Då väljer de Nuder och vi slitter sossarna i typ minst åtta år.

 6. Häpnadsveckande: ”en man som skapat alla dagens hemska avregleringar, som sålt ut det som tagit hundra år att bygga upp” säger man om Göran Persson.
  Inget kan vara mera fel.
  Det citatet ovan tillskrivs en person ska i själva verket tillskrivas fler än 50% av svenska folket. Nämligen dem som röstade ja till EU. När vi gick med i EU förband vi oss också att följa de regler som gäller inom EU och då blir resultat just det som tillskrivs Göran Persson ensam.
  Snacka om att gå på propagandan från höger!
  Det är pinsamt!

 7. Idag på Studio1 hävdade Ursula Berge att GP gått på det nyliberala snacket. Och det är ju sant. Inte undra på att Reinfeldt fiskar efter sossar..

 8. ”gå på propagandan från höger…” – vad är det för skitsnack? Jag kan väl se vad som händer och dra egna slutsatser. Och att Göran Persson, som varit statsminister ca 10 år och finansminister ett antal år innan, inte skulle vara ansvarig för att det förts en nyliberal högerpolitik här i landet…det är pinsamt om man inte förstår det. Skyll inte på EU att SAP gått åt höger…