Persson har nog redan lagt av..


För hur ska man annars tolka hans engagemang i politiska frågor när han svarar journalisterna i Björkvik att man kan sysselsätta folk med att sätta upp gardiner?

Det är en rent folkpartistisk blunder att uttala sig på det sättet. Det han kunde ha svarat på frågan om vad folk ska sysselsättas med är givetvis:

– Vård, skola och omsorg.

Att hävda att arbetslösa ska sysselsättas med att sätta upp gardiner ger direkta associationer till Reinfeldt tal om pigavdrag.

Att Persson eventuellt tänkte på att hemtjänsten kanske behövde förstärkas hjälper ju inte när hans uttalande blir rubriker på landets förstasidor.

Jag klurade lite på orsaken till detta klavertramp. Jag tror att det kan härledas till Perssons frukostbord. Hans hustru Anitra låter, enligt min åsikt, lite ”snipig” på rösten. Och troligen hade statsministern en diskussion med henne på morgonen om just gardiner..

Jo jag är övertygad om att statsministrar har bekymmer med gardiner, att de också gör andra saker som deras undersåtar gör. Går på toaletten och ägnar sig åt samma sak som sina väljare.

Antingen hade de diskuterat vad de skulle ha för gardiner i sin herrgård, eller också var Anitra missnöjd med gardinerna i Sagerska palatset, eller om de fortfarande bor i Anitras lägenhet på Hantverkargatan.

Men så var det i alla fall…


6 svar till “Persson har nog redan lagt av..”

  1. Det sätts upp alldeles för lite gardiner i det här landet. På tiden att det kommer friska initiativ från högsta ort.

  2. Jag tror att Göran kan uppleva sig politiskt trängd av Reinfeldt, där denne förutom att ha pigor till 70-plussarna säger att han är generösare än S med vård skola och omsorg.

    Då står talaren Göran i Björkvik framför en skara 70-plussare och letar lite drömskt prästerligt efter ett infall som kan väcka åhörarna ha-begär; det är ju ändå detta sista som val går ut på… Så efter att Reinfeldt blivit de gamla socialdemokratiska devisernas mästare, och denna skara 70-plussare av gamla kärnväljare verkligen inte får tappas iväg till det andra politiska blocket, de också, så snor Göran helt fräckt en gammal moderat käpphäst och som han sätter en ”endast efter 70”-stämpel på…

    Vad annat skulle han ha kunna göra för att frammana den där för talaren så viktiga det-är-honom-vi-vill-ha!-reaktionen hos den hederliga gamla publiken i Björkvik? Huruvida han i talarstolen var hederlig… får väl var och en bedöma.

  3. Jo, men Persson var nog hederlig. Genomhederlig. Han behövde så väl den publikens gensvar och hymlade ju inte med det i och med 70-plus-varianten.

  4. Jag tror att Persson tagit upp Palmes fallna mantel från 70 och 80-talet. Palme refererade ju i några valrörelser till ngn Ludvig Svensson som hade en gardinfabrik någonstans i Småland. Jag tror han spinner vidare på det…