Persson glöms snart


Idag gör Aftonbladet som kvällstidningar brukar, de försöker krama de sista lösnumren ur Göran Persson som nu börjat sin vandring mot glömskan.


En extra lustig effekt
är att kolportörerna av pappersprodukten får extra draghjälp på nätet. Man lockar nämligen papperstidningsköparna med en bild på Persson när han blir rasande, men mig frestar de inte att betala för meningslös skogsavverkning. En fråga som de ställer nätläsarna är om de tror att Perssondokumen-
tären skadar det socialdemokratiska arbetarpartiet.

Personligen är jag övertygad om att (s) redan tillfogats maximal skada av Persson, Ringholm, Nuder och Bodström. Visst, Göran Persson står i en klass för sig, men han är på väg bort och de andra kommer säkerligen också att försvinna. Det är kanske dumt att spekulera kring vilka av dessa herrar som ens kommer att förekomma på valbar plats i valet år 2010 så det avstår jag tills vidare. Jag har ju några år på mig, om man säger så. Men tipset att Per Nuder kommer att hamna i kylan är knappast någon högoddsare. Att vara lierad med Göran Persson ger knappast några meriter, och är bara hälften av Aftonbladets nätlöpsedel korrekt så är väl tipset till Nuder
– kontakta AMS och be om hjälp med en yrkesutbildning!

Jag skulle vilja vara en fluga i taket när sossarnas riksdagsgrupp träffas framöver. Mona Sahlin/AB: ” – Jag lovar att inte ställa upp hundra timmar i en dokumentär som ska sändas om tio år, säger hon och skrattar.”

Margot Wallström/Ekot: ” – Det är klart att om någon försöker att ta heder och ära av en. Då känner man att man vill försvara sig. Men nej, att älta gamla saker, det vill jag inte göra, sa Margot Wallström i Ekots lördagsintervju.”

Därmed borde affären Persson vara över, men så är det inte. I morgon sänds det sista avsnittet och där avhandlas Margot Wallström. Troligen har inte vår f.d. statsminister insett hur dessa intervjuer skulle slå mot honom själv, men som sagt, nästa söndag är Persson irrelevant och – historia.

Således så valsar Wallström vidare med Reinfeldt i Dagens Nyheter på grund av deras gemensamma debattartikel. Givetvis är Perssonaffären med på både ett och två hörn, men som Henrik Brors påpekar ”Säg mig vem du umgås med och jag ska säga vem du är..” därmed antydandes att Wallström förlorat i prestige.

Att det har skapats viss turbulens, det kan ingen komma ifrån. Samtidigt tänker jag på vad Claes Elfsberg (tittarombudsmannen) sade i DN. ”Inga större reaktioner från tittarna, det är mest tidningarna som skriver så att tangenterna lossnar från tangentborden.” (fritt citerat) Vissa bloggare också, det ska villigt erkännas. Å andra sidan har jag faktiskt ett par tangentbord i en garderob så…

Svenska Dagbladets vinkel denna dag är att ”Persson väljer Wallström”. Som läget utvecklats så ska givetvis Mona Sahlin vara glad för den rubriken. Hade Persson i måndagens intervjuprogram agerat annorlunda hade det skadat Mona, nu stärker det henne i stället. Sahlin har dessutom fått mer poäng än så. Hon berättar i SvD om sin inställning till hasch. Mona i SvD: ”Mona Sahlin anser att samhället tar för lätt på hasch och andra droger, en nonchalans som sedan leder till att alltför många unga personer fastnar i ett drogmissbruk.”

Därmed så drar hon på sig massiv kritik från alla *liberaler också vilket givetvis gör mig glad. Har Mona Sahlin både Göran Persson och alla *liberaler som motståndare så kan höger-
regeringen räkna med att det Socialdemokratiska arbetarepartiet går stärkta ur denna mediecirkus och att den medvinden kan föra hur långt som helst.

Jag tror att jag minsann ska sätta upp en räknare här på bloggen som visar hur lång tid som är kvar till valdagen 2010…

Länkar: Persson & Grandios Narcissism AB AB 2 DN DN 2 SvD SvD 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Persson, Sahlin, Wallström, Reinfeldt, Perssonaffären, Fichtelius, Dokumentär, Socialdemokraterna, Dokusåpa, Politik[/tags]


2 svar till “Persson glöms snart”

  1. Göran Persson är känd som mobbare för länge sen. han hoppar på individer, på väldigt grovt och obehagligt sätt som passar inte till en stadsminister. Tycker att människa har starka komplex och var mobad själv i barndomen… Han mår inte bra psykiskt enligt beteende han visar.