Per Ahlmark och andra clowner


Jerusalem Post skriver idag: “Operation ”Days of Repentance” in Gaza was initiated over two weeks ago with the aim of neutralizing the threat of Kassam rockets launched from the northern Gaza into nearby Jewish communities.”

Israelerna borde fråga sig VARFÖR palestinierna skjuter kassamraketer på dem. När de ändå är igång med att fråga sig själva saker och ting så borde de fundera på varför vi i Europa upplever att Israel är det största hotet mot världsfreden…

Vi i lilla Sverige är nog tämligen eniga om att palestinierna ska ha sin egen suveräna stat och att alla bosättningar omedelbart bör utrymmas. Ja de flesta tycker nog så trots att det finns en och annan högerextremist som fäktar för andra saker på sina bloggar och annorstädes.

Cordelia Edvardson, SvD:s lysande korrespondent i Jerusalem, skriver angående popikonen Madonnas galamiddag i Israel: ”Galamiddagen ska vara starten till en insamling för ”fördjupad andlighet bland barn”. Ingen har nog talat om för Madonna att tusentals fattiga israeliska barn växer upp på en kost av vilken man kan bli varken klok eller andlig. För att inte tala om de hundratals palestinska barn som redan är så förandligade som de kan bli. De är nämligen döda. Dödade i misshugg, visst, men döda. De befann sig på fel tid och plats när de israeliska soldaterna och stridshelikoptrarna jagade beväpnade palestinska män.”

Att Ariel Sharon är en änglamakare av stort format vet vi, tre gånger större än de terrorister som plågar israelerna och hindrar dem från att leva ett normalt och tryggt liv.

En majoritet av det israeliska folket anser att man omedelbart ska utrymma alla bosättningar i Gasa och på Västbanken. Men Israels egna religiösa fundamentalister vill i stället utvidga staten Israel till ett Stor-Israel efter känd förebild. Det känns helt sjukt tycker jag. Israelerna, om några, borde ju veta bättre.

Trots detta finns det t.o.m. folk i Sverige som hyser dessa åsikter. Den mest kända är väl clownen Per Ahlmark som dessutom lär ha konverterat till Judendom. (Ahlmark blev ”jude” för att han ansåg att vänstern tagit Vietnamfrågan från honom sägs det.. ”Mellanösternfrågan ska ingen ta ifrån mig” lär han ha sagt..) :-) Att han, och andra, gör sig till pajaser genom sina fånerier tycks inte bekymra dem nämnvärt. :-) Folk undrar bara hur det är ställt i huvudet på dem, liksom de höjer på ögonbrynen inför Schymans s.k. ”mansskatt”. Eller som Guillou uttryckte saken i Aftonbladet: ”Undrar vad folk skulle säga om en kärringskatt..” :-) :-)


Ett svar till “Per Ahlmark och andra clowner”

  1. ”Den så kallade Per Ahlmark,” som den gudomlige Tage Danielsson sa.
    Det verkar som om folkpartiet drar till sig fanatiker, senaste exemplet är deras LUF-ledare.