Per Ahlmark chef för Hally Burton?


Som vanligt när det gäller Lennarts betraktelser från Silicon Valley så finns det saker att ta sig en funderare på lite till mans.

Lennart med Det Progressiva USA skrev: ”Elva miljoner amerikanska barn saknar sjukförsäkring och har mycket små möjligheter att få den medicinska hjälp de ofta behöver. Senator John Kerry har sponsrat ett lagförslag för att hjälpa alla dessa barn, men lagförslaget har mycket liten chans att bli lag, eftersom republikanerna kommer att stoppa det… …De fattiga sjuka barnen får banne mig klara sig själva. Eftersom liknande tankegångar idag genomsyrar de svenska nyliberalerna…”

Nu har vi redan en regering som är extremt mycket för marknadsekonomi så skillnaden blir kanske inte så stor om det kommer in en hel bunt med nyliberala Timbro-fanatiker i regeringen i.s.f. några stycken som idag.

Men visst skulle det märkas. Reinfeldt & Co skulle göra allt för att på så kort tid som möjligt konkurrensutsätta sjukvården i landet på samma sätt som skett med kollektivtrafiken. Det skulle inte heller förvåna mig om vi plötsligt stod där med sjukhus som bytt namn till “Investor” eller “Citypendeln sjukvård” eller varför inte utrikiska som “Hally Burton Care”…

En veritabel mardröm väntar oss antagligen runt knuten. ´Kyrkogårdsförvaltningen i Jönköping håller redan på att experimentera med att frystorka liken i stället för stt kremera dem.

“Frys med Hally Burton” kommer väl firman att heta vars första VD med stor säkerhet blir Per Ahlmark. Eller möjligen kan det bli Per Nuders reträttpost så att han får ta hand om ”köttberget”…


2 svar till “Per Ahlmark chef för Hally Burton?”

  1. När du för in frystorkningen i resonemanget gör du en vurpa. Du tycks tro att frystorkning är någon form av balsamering.

    Eftersom människan består av 80% vatten och en stor kork medför frystorkning att en liten hög restmaterial återstår, motsvarande den efter en kremering. I stället är metoden ett miljövänligt alternativ till kremering, ingen skit (t ex kvicksilver från tandfyllningar) sprids via skorstenen. Det kan tas habd om på annat sätt.

    Gammal kvällstidningsmaxim – kolla aldrig en bra story, den kan spricka då! Men i övrigt häller jag med dig.

  2. Mja, frystorkningen har länge varit en av mina käpphästar.. :-) Sök på ordet här får du se. Kan man på något sätt påskina att det är ett nyliberalt påfund så drar jag mig inte en sekund.. :-)