Pär Brumarks märkliga affärer


Att ha en relativt välbesökt blogg innebär att dagligen få propåer att skriva om saker och ting, det har t.o.m. börjat komma ”pressmeddelanden”.


En del av dessa meddelanden
är i formen av officiella meddelanden, andra kan vara i form av förtroliga mail. Ett i den sista kategorin dök upp inatt med uppmaningen att jag inte får publicera innehållet än, men att ”– det börjar läcka ut.” Avsändaren var Pär Brumark.

Pär Brumark blev bekant för den stora gruppen dataanvändare när han stod på IFPI och Antipiratbyråns sida mot alla filtankare i allmänhet och torrentsidan The Pirate Bay i synnerhet. Hans motiv för detta debatterades och ingen ska försöka inbilla mig att de var några andra motiv en rent ekonomiska.

Idag har han ställt sig på öriket Niues sida mot en otäck kapitalist som tjänar stora pengar på domännamnet .nu – Och ja, en amerikan har tjänat många dollar på att vara tidigt ute på att snabbt registrera NU-domänen. Men hur trovärdigt är det att ena dagen fäkta för musik- och filmindustrins intressen och dagen därpå dra sin lans mot en kapitalist? Och vem/vilka som ligger bakom Pär Brumark får vi inte veta för på hans hemsida minus00.com står det:


Minus00:s hemsida:
“Who is involved in Minus00 is classifed due to the sensitivity of some projects. All contact goes through the following spokeperson: Pär Brumark – +46 40 12 88 25 – p[at]minus00.com”

Pär Brumark uppmanade mig att inte publicera den bilaga han sände med. Och han sände med en massa länkar till olika medier som redan nämnt den här affären. Och jag avstår från att publicera bilagan, men skälet är förstås att hans egentliga avsikt var att jag skulle göra det och också ge spridning åt de länkar han sände med. Eftersom det tjänar hans intressen som – liksom jag tidigare skrev, inte är andra än rent ekonomiska.

Möjligen är det ett misstag att överhuvud taget skriva om saken.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Pär Brumark, NU, Nuie, Toppdomäner, minus00.com, Lobbyverksamhet, ThePirateBay, Bloggosfären, Reklam, Politik[/tags]


3 svar till “Pär Brumarks märkliga affärer”

  1. Det hela har under några veckor diskuterats
    ingående på Webmaster Network. Värt att notera är att Dan Egerstad, trådens startare – då affärspartner med Burmark och juridiskt ansvarig för bolaget bakom Minus00, häpnansväckande nog under resans gång kovänder och tar avstånd från Brumark.