På tal om bildbehandlingEn bild hämtad från bloggen ”Alicio i Underlandet” Vad säger Likudbloggarna om den?

Jag får ofta skäll av Likudbloggare för mitt val av bilder. Men jag har aldrig hört eller läst någon kritik från dessa när det gäller de egna leden.

Min lilla bild till höger har redan genererat mail från två personer. Men vad de säger om den stora bilden som är gjord av Mikael Nussdorf till sin blogg Alicio i Underlandet har jag inte hört.

Men som bild betraktat är det en av de otäckaste jag sett inom bloggosfären. Att man publicerar karikatyrer av meningsmotståndare tycker jag är rätt okej, men beskriver man kolumnisten Åsa Linderborg som på det sätt som Mikael Nussdorf gjorde så tycker jag att ett åtal vore rimligt.

Hade Åsa stämt Nussdorf så hade hon garanterat vunnit det målet.

Är bilden ok om den som avbildas är en politisk meningsmotståndare? Nåå Gus? Maila inte bara utan kommentera här så att alla kan se vad du tycker!


13 svar till “På tal om bildbehandling”

 1. Jag kollade på den aktuella sidan (bilderna var borttagna) och det verkar vara någon larvig ”Lika som bär” applicerat på kända politiker.

  Jag struntar i bilderna men är intresserad av på vilka grunder anser du att Åsa ”garanterat vunnit det målet”?

  Lagrum, praxis eller liknande vore lämpligt.

  Jag hävdar bestämt motsatsen.

 2. Jag minns inte nu Bengt, men det är troligt. Aan var likadan som Agent-Magnus, ropade på judehatare, antisemit så fort någon sa nånting. Men kom aldrig med egna argument MOT det som hävdades. I dagsläget finns han under ett annat namn.. :)
  Men sådana är de, dom som klagar på andras bilder.

 3. En person som publicerar en sån bild med en sådan koppling är en sjuk person.
  Bilden får mig att tänka på senator Joseph McCarthy i USA. Han såg konspirationer överallt. Han slutade sina dagar på mentalsjukhus…

 4. Om jag vore Åsa skulle jag definitivt stämma Nussdorf. Det är dags att inse att vi bloggare inte befinner oss i något slags publicistisk frizon där man kan göra vad som helst.

 5. Eftersom Jinge inte svarar så får jag fråga Brun:

  Åsa skall stämma för vadå? Som bekant befinner vi oss inte i USA där man kan stämma folk till höger och vänster. Jag undrar med andra ord vilken svensk lag som ni stödjer er på?

 6. Du har det inte lätt du ”Erik”

  ”Jag struntar i bilderna”

  Det borde du inte göra. Bilden säger väldigt mycket tycker jag. Och bloggposten är ingen juridikfråga utan ett sätt att belysa de högerextrema hatbloggar som tyvärr förekommer.

 7. Jinge. Min poäng är att varken dina eller Alicios bilder på någon sätt är av olaglig karaktär. Att då komma med svepande formuleringar om stämningar är kanske något jag inte skulle bli förvånad över att finna på Lunarstorm.

  Eftersom jag inte är ”likudare” och inte heller ”terroristkramare” så ter sig diskussionen om bilderna ganska löjeväckande. Snacka om att komma bort från sakfrågan. Ja, jag struntar i bilderna. Även dina, Jinge.

 8. Erik F
  Jag är nu inte jurist och kan inte lagboken, men visst kan man väl åtala någon för ärekränkning eller liknande? Om expressen skulle publicera en liknande bild har jag svårt att tänka mig att man skulle få göra det ostraffat. Du måste ändå hålla med om att bilden är ganska grov? Hur skulle du själv reagera om du utsattes för något liknande? Om jag inte minns fel har faktiskt Alicio tagit bort just den bilden. Han kanske själv insåg att den var over the top. Jag såg den på krigskrönikan.

 9. Brun:

  Det finns en förtalsparagraf som förbjuder oss att tala illa om tredje man. Men då måste vi uttrycka att personen i fråga har ett brottsligt eller klandervärt beteende. Att bara tycka att någon är en idiot, häxa eller gubbdjävel räcker inte. När det gäller offentliga personer (som Åsa L är) så har vi dessutom allmän rätt att kritisera. Det ingår i yttrandefriheten. En offentlig person skall alltså kunna tåla mer. I sammanhanget kan tilläggas att kungafamiljen inte räknas som offentliga personer eftersom de inte har valt att finnas i offentlighetens ljus. Där är alltså kraven lägre för att man skall fällas för förtal. Som republikan finner jag det naturligtvis idiotiskt. :-)

  Personligen tycker jag att den här typen av pajkastning, som att kalla Göran Persson för tjockis eller likna Åsa Linderborg vid ett monster är ganska löjlig och säger mer om den som uttalar missaktningen än om den som åsyftas. Det gäller Jinge med!

 10. Jag har mig veterligen aldrig kallat Göran Persson för tjockis så din kritik faller i det fallet tillbaka på dig själv..

 11. Det trevliga med bilden är inte att den är otrevlig utan att den postats av en av svenskt näringslivs medarbetare.

  Alltså det Svenska näringsliv som inte ägnar sig åt politik då…..alltså.
  Den tydliggör företagens uppfattning om god ton så att säga.