På tal om bensinpriset..


Igår skrev jag om det allt mer stigande priset på bensin. Det tänker jag inte göra idag.

Den här lilla notisen fanns i SvD igår och jag funderade på om jag skulle skoja till kommentaren med:

”- Men vaffa.. Om inte chaffisen håller tidtabellen ska han väl ha en propp?”

Men jag bestämde mig för att inte skoja till det för dels känner jag folk som kör buss, sedan har faktiskt flera chaufförer blivit rånade när de kört sena turer här i Haninge. Hur man kan komma på tanken att ge sig på en busschaufför begriper jag inte.

Vår kollektivtrafik är till för vår skull och inte för något annat. Men rånarna kanske är bilister som behöver slantarna nu när bensinen blivit så dyr..?


3 svar till “På tal om bensinpriset..”

  1. Ja, det kan inte vara lätt att jobba inom kollektivtrafiken med tanke på de händelser som har varit på tapeten. Stenkastning. Luftgevär. Rån. Slagsmål. Hot. Att köra kvälls- och nattid kan inte vara populära pass. 10% är en hög siffra.

    Annica

  2. För min del som kör buss är jag alltid förberedd på rån och har aldrig med mig min egen plånbok när jag kör kväll, endast någon hundralapp i lösa pengar.
    Jobbigast är ändå vardagsstrulet från passagerarna. Det är många som klagar på saker som inte jag kan göra något åt. De ger sig på fel människa helt enkelt. Det gäller t.ex. förseningar som orsakas av felaktiga (snåla) körtider i tabellen, det gäller biljettpriset och andra synpunkter såsom varma/kalla bussar när årstiden är sådan att värme/fläkt-kapaciteten inte räcker till. Alltså massor med saker som föraren inte har med att göra, men det klagar dom hos oss ändå och det blir så mycket numera att det är jobbigt eftersom företaget inte bryr sig. Jag får alltid svara kunderna t.ex. med att ingen bryr sig eftersom det kostar pengar. Inte kul alls.
    Jag har gjort ett gult kort där det står ”Skäll inte på chaffören!” som jag brukar hålla upp framför näsan på den som börjar skälla. Jag skall göra baksidan röd som jag kan hålla upp när de skall bli utvisade ur bussen.