Överlever socialdemokratin Persson?


Nu visar det sig, föga överraskande antagligen, att Göran Persson fortsätter att berika sig genom att använda smart juridik. Han mjölkar skattebetalarna på ytterligare miljoner genom kreativt regeltolkande.

DN: ”Att de ersättningar han fått inte kan kallas inkomst är helt enligt reglerna, menar Göran Persson.

– Det finns ett tydligt regelverk för detta som jag har satt mig noga in i, och jag kommer självklart att följa det, säger han.

– Om jag får ett överskott i min näringsverksamhet så måste jag ta ut det som lön, eftersom jag har enskild firma. Då kvittas det mot avgångsvederlaget.

Firman ska syssla med konsultverksamhet, jordbruk och författarskap, varför Göran Persson kan kvitta utgifter för sin gård i Sörmland mot intäkter från konsultverksamhet.

Han räknar inte med att få ett sådant överskott i firman att det innebär några avdrag från utbetalningarna.”

Att Göran Persson skulle agera utan att ha tänkt igenom vilka konsekvenser det får är givetvis uteslutet. Han är mycket väl medveten om att väljarna ser detta som ett svek och han inser också att partiet förlorar på hans beteende. Antagligen bekommer det inte Göran Persson det minsta. Han anser säkert att partimedlemmarna varit otacksamma när de inte har förstått hans storhet, hans rent ut sagt grandiosa statsmannaskap.

Att Perssons drömvärld är egentligen är ett resultat av något som psykiatrin kallar grandios narcissism förstår han inte, men nu är frågan inaktuell och det är det socialdemokratiska

arbetarpartiet som får betala priset för sin förre partiledares totala brist på politisk sans, vett och ideologi.

När Persson på valvakan ropade till social-
demokraterna ”– Tack, jag älskar er!” så handlade det i själva verket om en av Sveriges mest publika lögner. Sossarna hatar Persson och Persson hatar sossar. Nu är han i position för att ge igen för det och han ger verkligen – järnet.

Mona Sahlin får inte en uppförsbacke inför 2010, hon får bestiga ett berg…

Källor: DN SvD DN1

Andra bloggar om: , , ,

[tags]Göran Persson, Socialdemokraterna, Mona Sahlin, Politik[/tags]


32 svar till “Överlever socialdemokratin Persson?”

 1. Det är bara att inse att Göran är en hustler som gör vad som krävs för att omsätta förtroendekaptial till reda kontanter. Den där t-shirten med Göran som en hiphop-gangsta känns ju helt plötsligt inte som en karikatyr längre..

 2. Det är väl inget fel att Persson vill tjäna en hacka. Nu har han ett gyllene tillfälle som han kan utnyttja-inte helt fel!
  Det kanske sticker i mångas ögon, men han hadlar säkert inte mot lagen-han är smart.

 3. Niklas, jag ser din poäng. Men glömmer du inte att resten av partiet inte är några direkta änglar heller?

  Sossarna kritiserar Alliansen för att föra en egoistisk politik. Jag tror att Alliansen samlar krut för att så småningom ge dem en rejäl salva som handlar om hur de sviker sina egna ideal. Inte bara vad gäller arbete, utan också vad gäller solidaritet. Ingen i sossarnas partitopp lever ju som de lär. De har blivit förblindade av sin egen makt och tror numera att deras egna doktriner bara är för folket. Folket, som de anser sig stå över…

 4. Socialdemokratins start och vidmakthållande baseras på att man lärde ut Avundsjuka till det svenska folket. Avundsjukan fanns tidigare, men inte mer än andra nationer kunde uppvisa. Nu blev Avundsjukan ett bra sätt att genom uppvigling ena proletariatet mot kapitalismen varigenom Socialdemokratin gick som en lysande ledare för de medellösas “rättvisa” och vi fick den internationellt välkända ”Svenska Avundsjukan”, som inte så totalt genomsyrar någon annan nation än Sverige. Vi fick Avundsjukelagar av typ fastighets- gåvo- och förmögenhetsskatt, vi fick differentierade bötesbelopp och vi fick skattemässiga fåmansbolagsregler, vars grundsyfte var att avundsjukan skulle stoppa småföretagare som inte “ville hålla sig på mattan” och som skulle kunna tjäna mera än proletariatet de skulle tillhöra. Vad de socialdemokratiska avundsjukestrategerna inte hade räknat med, var att pendeln skulle slå tillbaka mot dem själva, då de liksom de förhatliga kapitalisterna började se fördelarna med maktens sötma. Idag har vi en kader av socialdemokratiska journalister, som är välutbildade i Avundsjukeämnet och som nu börjat lägga ned hela sitt liv på att avslöja de egna som ”inte håller sig på mattan”. Kineserna har insett detta och har ett uttryck som passar denna nationsförstörande politikerelit: “Om du gräver en grav för din fiende så gräv två.”

 5. Helt rätt. Problemet är väl inte i sig att Persson vill tjäna pengar. Grejen är att han går emot idealen för partiet han tillhör(t).

  Krass: En karaktär i Jan Guillous bok Tjuvarnas Marknad utrycker det träffande: Svenskarna är det enda folk som har en inbyggd avundsjuka starkare än sexualdriften.

 6. Krass, det du beskriver som avundsjuka kan bara vara något så enkelt, men svårt, som längtan efter rättvisa, solidaritet och jämställdhet hos många svenskar.
  (Krassa typer försöker alltid att applicera sina egna mindre vackra sidor på andra, det kallas projektion).
  När det gäller Persson har han förbrutit sig mot arbetarklassens samtliga regler och ses därför som den klassförädare han är…

 7. Konstigt att riksdagen när den formulerade reglerna för avgångsvederlag inte tänkte sig möjligheten att statsråd kunde välja att lägga pengarna i en enskild firma (som inte är något märkvärdigt, jag har själv en) eller ett bolag. Persson upptäcker detta och utnyttjar misstaget.

  Det som är fascinerande är Perssons totala brist på omdöme sen hans avgång. Erlanders fru lämnade tillbaka Statsverkets blyertspennor, Persson tycker att det där matsilvret i Sagerska palatset är fint, jag kan väl få köpa lite. Konsultuppdragen osv.

  Det finns bara en enda bot, och det är att näringslivet väljer att inte köpa konsulttjänster av en man som inger så lite förtroende. Till skillnad från vad många i offentliga sektorn tror så kastas en icke trovärdig ”konsult” ut snabbt.

 8. Nej vi sossegräsrötter är inte avundsjuka eller ”jantar” utan accepterar utan protester högerarrogansens överklassklyftepolitik där det skall löna sig att vara rik och kosta att vara fattig. Och att detta även skall få gälla för buffeln Persson.
  Så låt oss i vår ohöljda glädje över att låta de redan rika berika sig på de sjukas och arbetlösas bekostnad gemensamt montera ner den välfärdspolitik som en gång var världsbäst!

 9. KRASS,

  Du har alldeles helt rätt .
  AVUNDSJUKAN den mest kontraproduktiva egenskap
  en människa kan besitta har förstört svenska folket.
  Istället för att ägna sig åt sin EGEN sak har svenskarna tittat På sina grannar och vänner vad de har i garaget och börsen.
  USCH USCH.
  GÖRAN PERSSON är per definition den bäste representanten på just AVUNDSJUKAN.
  Nu skrattar han gott åt sina väljare som han har dragit vid näsan.
  Bra analys av Jinge håller för en gångs skull helt med Dig.
  Mona Sahlins bergbestigning blir inte lättare
  av att ALLIANSEN bedriver RÄTT POLITIK.

 10. Ett citat från Claes Eriksson, en galenskapare som uttrycker det ganska bra:

  Göran Persson är den första socialdemokratiske statsministern som inte är ideologiskt förankrad. Han är karriärist och ville bli president i EU tills han förlorade EMU-omröstningen. Han har ingen omsorg om de socialdemokratiska värdena.

 11. Alliansens politik är helt rätt för den minoritet av redan välbärgade som bara vill se om sitt eget hus och strunta i andra, resten får mer eller mindre leva i misär.
  Det är inte avundsjuka som driver oss som vill värna om de svaga, utan ett starkt rättvisepatos.
  Det är synnerligen fult och osmakligt att använda sig av fördomar och klyschor mot de som inget har!

 12. KRASS:
  Jo, rätt politik för de rika, som rånar resten av svenska folket utan att rodna. Det handlar inte om avundsjuka, det handlar om rättvisa och om alla dem som sliter utan att få något med av den kaka de bakar.

 13. Jag uttryckte mig lite oklart för en stund sen. Skulle ha varit:

  Konstigt att riksdagen när den formulerade reglerna för avgångsvederlag inte tänkte sig möjligheten att statsråd kunde välja att lägga andra inkomster i en enskild firma…

  Perssons omdömeslöshet överträffas bara av hans omdömeslöshet. Sista tiden på statsminister rensade han sin almanacka bara för att få vara med på den lokala jaktklubbens möte. Sorgligt att socialdemokratin stod ut med en sån ledare så länge, det är iof sig hedrande att de står bakom honom/henne och sluter leden, men nog måste det ha köstat på.

 14. ”…det är det socialdemokratiska arbetarpartiet som får betala priset för sin förre partiledares totala brist på politisk sans, vett och ideologi”

  Nej, så är det inte. Det är de vanliga socialdemokraterna, som i sin politiska gärning får betala för GP:s egoism! Nu får vi bara hoppas att människor kan se skillnad på GP och socialdemokratin som ideologi, och som ett betydligt bättre alternativ till Alliansen.

  Sara G säger det mycket bra i sitt inlägg 10

 15. Nu kommer ju trots allt GP att ta ut lön från sitt bolag, därmed minskar hans pension till under 10 000/ mån.

 16. ”I handlingar som den förre statsminstern i dag lämnat in till Statens pensionsverk framgår att Persson uppskattar att han kommer att dra in 250.000 kronor från 6 oktober till årets slut.
  Det innebär att hans pension minskar med 44.481 kronor i månaden – från 55.770 kronor till 7.289 kronor i månaden.
  – Från den summan ska han dessutom betala skatt, säger Torkel Backlund på SPV.”

  Det här påminner ju väldigt mycket om Magnus Ugglas problem med skattemyndigheten – det s.k. lex Uggla. Något som engagerade de borgerliga ledarskribenterna väldigt mycket.

 17. Sa inte Mona någongång att det skulle vara sexigt att betala skatt?
  I så fall lär det inte bli många spänn från Göran till stadskassan och ingen borde vara förvånad

 18. Fråga Mona om hon fortfarande tycker att det är sexigt att betala skatt.
  När hon svarat kan vi diskutera vidare.

 19. Undrar hur många varv Olof Palme och Hjalmar Branting rullar i sina gravar när denna självgoda pösmunk och godsägare skämmer ut både sig själv och Socialdemokratin. Men han ”skrattar väl hela vägen till banken” !!

 20. Aj, aj, aj!
  Det var inte bra.
  Ställt i relation till den nyligen sparkade som i sin ansökan om a-kasseersättning måste ange om han har inregistrerad firma och om så är fallet kan bli utan ersättning, får man inte glömma bort att det är just herr Perssons parti som har skapat naturlagarna som stipulerar a-kassornas verksamhet. Naturlagar i så motto att de inte tycks ha kunnat rubbas utan hela tiden måst kringås med arbetsmarknadsåtgärder för att kvalificera sig för nya dagar, m m krångel.

  Aj, aj, aj!
  Det var inte bra.
  Nya S-ettan har knappt blivit torr bakom öronen förrän det avslöjas vad fd S-ettan egentligen står för. Man måste mot den bakgrunden betraka allt som fd argumenterat för och emot som rent nonsens. Nuvarande S-ettan är inte heller tappad bak en vagn när det gäller rofferi och oegentligheter. Om två ettor är av samma skrot och korn, är då alla kommande och uppkravlandes av samma sort? Är S bluff från botten till toppen? Handlar det bara om att skaffa sig en försörjning och position i samhället?

  Aj, aj, aj!
  Det var inte bra.
  Hur ska det nu gå i nästa riksdagsval som alla tror ska leda till regeringsskifte? Hur kommer det att gå om denna affär får en fortsättning eller dras upp till ljuset igen några månader före valdagen?

  Aj, aj, aj!
  Det var inte bra.
  Herr persson räknar med att hans rörelse ska gå med förlust. Han anger i sin firmaregistrering att han ska bedriva jordbruk och konsultverksamhet.
  Tanken för oss till den allomtalade Djurfarmen. Den som minns boken/filmen kommer kanske ihåg devisen ”Alla är jämlika, men vissa är mer jämlika än andra” (113 000 träffar på Google). Det var svinen på farmen som tog över och såg genom sin bottenlösa inkompetens till att allt gick över styr. Främst såg de till sitt eget bästa och på arbetardjurens bekostnad.
  Hur länge dröjer det innan bonden Persson går till Jordbruksverket och söker stöd för sin förlustbringande verksamhet?
  Man kan undra om bonden Persson känner till vad som är kostnad i rörelsen och vad som ska skrivas av. Man kan också undra om alla intäkter kommer att tas upp i rörelsen. Vet bonden Persson vad som är en intäkt?
  Vet bonden Persson att skattemyndigheten kan komma att anse att hans verksamhet är av hobby-dito och förluståren därmed inte är avdragsgilla men att vinståren ska beskattas fullt ut? Dvs skatteregler hans eget parti hittat på. Kanske är det så att bonden Persson anser att han fortfarande står över alla regler och paragrafer och därför får tolka dessa som han vill? Han har ju redan gjort våld på miljöbalken och diverse byggregler.

  Aj, aj, aj!
  Det var inte bra.
  En fri press som snokar i folks privatliv. Sådant kan inte i längden vara bra för en maktelit. Det måste till specialregler så att somliga handlingar och företeelser beläggs med sekretess.

  Aj, aj,aj!
  Det var inte bra.
  Vad ska grannarna tro nu när Persson ska bli bonde. Kan man möjligen få höra ett och annat fniss bakom traktorhjulen? Herrgårdsfasoner och storjordbruk och han som inte kan annat än dänga en klubba i en bordsskiva. Vad vet han om skit under naglarna och 16 timmars arbetsdag 7 dagar i veckan? När ska han hinna med att konsulta? Eller ska han vara jordbrukare 9-17 4 dagar och konsulta den 5:e? Tänk om det blir något att skörda och det råkar vara tröskeväder dag 5?
  Vad är det man brukar säga? Getabocken som trädgårdsmästare? Vem tar mest illa upp – Persson eller getabocken?

 21. Vem är egentligen förvånad? Socialdemokraterna är ett parti där mygel blivit en del av traditionen – vem minns inte Bosse Ringholms fotbollsresor med regeringsplanet, Margareta Winbergs kärleksresor för skattepengar, och den nuvarande partiledarens mygel med dagisavgifter och parkeringsböter. Vad Göran Persson visar är inget annat än socialismens rätta ansikte – att roffa åt sig på andras bekostnad.

 22. Äh, GP är väl inget unik? Det vimlar ju av sossar som fifflar… GP väntade i.a.f. tills han slutat på sin post vilket väl var ovanligt smakfullt för att vara Sosse.

  Mona har t.ex. flera välkända fiffel bakom sig, även om det i hennes fall kanske är på grund av bristande begåvning snarare än smart planering.

 23. Mikael, vad Mona höll på med var inget uppenbart fiffel. Hon tjänande inte ett rött öre på sitt slarv.
  Till skillnad mot både statsministern Reinfeldt och Anders Borg som kom undan med stora belopp genom att att använda sig av illegalt anställda och underbetalda barnflickor. Det är brottsligt enlig lag! Och med tanke på deras höga maktställning är det motbjudande!