Osynlige Reinfeldt skördar

Högeralliansen går mot bakslag efter bakslag. Nu har den osynlige och hans kamrater fått den absolut sämsta placeringen i opinions-
mätningarna på tretton år.


DN:
”De borgerliga regeringspartiernas väljarstöd slår nu nya bottenrekord, och avståndet till oppositionen har inte varit så stort sedan 1994. Fredrik Reinfeldt får sina lägsta siffror hittills som moderatledare, enligt Synovates mätning. Socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet får tillsammans 57,3 procent, mot 38,7 för de fyra borgerliga partierna. Avståndet är nu uppe i 18,6 procentenheter. Man får gå tillbaka ända till mätningarna i september 1994, veckorna före Bildtregeringens valnederlag, för att hitta en tidpunkt då underläget i opinionen varit större.”

Det kan knappast vara roligt för alliansen när de ser hur illa omtyckta de är av den svenska väljarkåren. Detta är förstås ett resultat av en aktiv högerpolitik, gynnar man ensidigt dem som bor i/på Djursholm, Lidingö, Östermalm och Vellinge så går det på det här sättet.

Det är nog dags att slicka på fingret och sätta upp det i luften Fredrik?

Källor: DN AB SvD Svensson

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Inkompetens, Moderaterna, Politik, Reinfeldt, Skandaler, Skattefusk[/tags]

  22 comments for “Osynlige Reinfeldt skördar

 1. mats
  30 november, 2007 at 06:03

  reinfeldt bör avsättas.

 2. Kurt
  30 november, 2007 at 06:10

  Det som saknas är ju en riktig kraftig lågkonjunktur, men den verkar ju också vara på väg. Förra gången tog det ca 15 år att städa upp, jag tror att det kan ta längre tid denna gång.

 3. Daniel
  30 november, 2007 at 07:49

  Kurt förra gången dom tog över efter sossarna hade S kört ekonomin över kanten. M mfl tog över finanser i fritt fall. Varför skulle det ta lång tid att röja upp den här gången? Det går ju hur bra som helst för ekonomin nu! Arbetslösheten minskar. S har aldrig lyckas få folk i jobb. Det lönar sig ju inte när det finns så mycket bidrag att få.

 4. Enslingen på skäret
  30 november, 2007 at 08:44

  Det behövs en borgelig valseger ungefär vart 10-15 år så att (s) kan få gjort det som behövs men (s) inte vågar göra. Det skall bli mycket intressant att se hur mycket som återställs efter nästa vänser-valseger.

 5. Martin
  30 november, 2007 at 08:54

  Vilket finger? Pekfingret eller långfingret :-)

  Skämt åsido så har denna regering nästan gjort en bedrift i att kunna tappa över en halv miljon väljare på ett år. Förklaringarna är flera, men att satsa miljardbelopp på att ändra fastighetsskatten och sedan få nästan alla att känna sig som förlorare är jubelklantigt.

  Men det finns två sidor av myntet. Det handlar kanske inte enbart om att de borgerliga går dåligt. Det kanske helt enkelt är så att Socialdemokraterna går bra. Det kanske är Mona Sahlin som är bra, åtminstone som röstmagnet. Hennes stil står ju i bjärt kontrast till Göran Persson, milt uttryckt, och många av Perssons baksidor har hon inte.

 6. Martin
  30 november, 2007 at 08:57

  Vill också tillägga att Enslingen på skäret har en klar poäng. Vi får se hur mycket av de borgerligas förändringar som sossarna återställer. Låt mig börja med att gissa att de inte återställer förändringarna i sjukskrivningsregler. Sedan kommer det garanterat fler ”annullerade återställare”.

 7. 30 november, 2007 at 09:03

  Jag tror inte att de KAN återställa speciellt mycket. När man säljer ut statliga företag till lägstbjudande och avvecklar en stor del av den offentliga sektorn (privatiserar) så går det knappast att bygga upp igen.

 8. Britta
  30 november, 2007 at 09:20

  Man kanske måste damma av någon konfiskationsparagraf.

  Kanske kan man syna alla borgergliga utförsäljningar och kanske annulera en del av dem med hjälp av någon förskingringsparagraf eller att det förelegat trolöshet mot huvudman..

 9. Marcus R
  30 november, 2007 at 09:35

  #8 Jinge – Ja det där kan ju sossarna alltid skylla på sedan.

 10. Frozen
  30 november, 2007 at 09:54

  Kommentarsreglerna! / Jinge

 11. Ola
  30 november, 2007 at 10:34

  Jag tycker att folk inte är så egoistiska som man kan tro ibland. För när folk upptäckte att det är inte så roligt att sparka på dom lågavlönade som Moderaterna sagt. Då vill man ha tillbaka vänstern.

 12. Christer W
  30 november, 2007 at 11:29

  Det säger oss att vi behöver en ändring i lagarna så att folket kan begära nyval när de inte har förtroende för sin regering längre.
  Det måste bli möjligt att med namninsamling kräva nyval. Det ska inte vara enbart den sittande regeringen som bestämmer det, de har alltid alltför mycket att vinna på att sitta kvar. Därför sitter de kvar så länge som möjligt, även om konsekvenserna drabbar 99% av folket.
  Risken att vi får dras med dem fram till ordinarie val är mycket stor, i det närmaste 100%, eftersom de enda som kan avsätta dem är de själva.

 13. Sara G skriver
  30 november, 2007 at 12:23

  Det borde inte vara möjligt att en regering under EN regeringsperiod får rätt till att utföra så många ingrepp i välfärden som alliansen redan verkställt. Det är ju faktiskt en renodlad kapitalistisk revolution på väg mot en nattväktarstat man håller på att kreera.
  Majoriteten av svenskarna är för faro emot! De statliga företagen är vår stolthet som nu ska slumpas bort!

 14. Bengt
  30 november, 2007 at 13:20

  Det är helt sanslöst! För en gångs skull har vi en regering som genomför precis det som den gick till val på och det får de bara skit för!?!
  Hur många vallöften gav inte sossarna som de sedan totalt misslyckades med att genomföra, eller helt enkelt struntade i?
  Nej svenska folket borde ta och tänka till en gång extra, för det är uppenbart att många inte har en susning om vilka samband som råder i en samhällsekonomi. Man blir mörkrädd att de vill ha tillbaka sosseriet.

 15. 30 november, 2007 at 13:33

  Moderaterna sa inte att de skulle ta av de fattiga och ge till de rika…

 16. Christer W
  30 november, 2007 at 13:34

  Sara G, möjligheten till ingreppen är inte det problematiska, det är bristen på vetorätt och inhibering av politiska beslut som är problemet.
  Det måste bli möjligt för folket att säga ifrån oavsett regering.

 17. Mathias
  30 november, 2007 at 14:48

  Hur det nu är så är vår nuvarande regering misslyckad. Och deras populäritet sjunker när folk inser vad de håller på att göra.

 18. 30 november, 2007 at 16:07

  Daniel är inte bekant med sin historia tycks det. Efter kriget och fram till 80-talets mitt hade Sverige nära på fukk sysselsättning med små fluktuationer. Hem och läs på unge!

 19. ingrid
  1 december, 2007 at 11:57

  Högern är helt värdelösa.
  Socialdemokraterna är helt värdelösa.
  De sitter inte inne med några lösningar.
  Sverige håller på att krossas.
  Rök ut de etablerade sossarna!
  In med nytt fräscht blod!

 20. mL
  2 december, 2007 at 00:51

  Jag söker en guide som enkelt lär mig hur jag kan få tag på alla dessa fina bidrag som man tydligen kan leva så gott på enligt vissa. Bidrag som inte kräver någon motprestation eller diagnos, eller annat hiskeligt som skulle kunna försvåra för mig att leva det goda livet utan att lyfta ett finger eller behöva må dåligt. För hittils har jag inte stött på några av dessa, men väntar med spänning då den dagen kommer.

 21. popeye
  2 december, 2007 at 13:39

  Ja, de är duktiga på att skapa myter. Återställare, som det hotas med, brukar ju tas efter en rejäl fylla ( det är väl så den här borgarberusningen kan upplevas) för att komma på fötter igen, till en ny fylla. Men en bättre återställare är en rejäl frukost och en promenad i sällskap med andra än sina fyllpolare.

Comments are closed.