Orback jämför HBT-folk med hästar!


Orback är ett stolpskott av megaformat! Till och med gamle Jan O Karlsson framstår som ett ljus i jämförelse..

Hur han ska klara jobbet som jämställdhetsminister är en gåta för mig. När han kritiseras för att vara femifob och homofob så svarar han så här berättar Ekot:

”- Jens Orback känner sig oskyldigt utpekad som homofob säger att han inte har några som helst fördomar kring vem vuxna människor väljer att leva tillsammans med, vare sig det handlar om män kvinnor eller djur.

För att illustrera berättar han en historia om en avlägsen släkting som levde tillsammans med en häst. – Jag hade också en härlig syster till min mormor i Kanada som levde med en häst, säger Jens Orback.

– Men var hon ihop med hästen?

– Nej, men det sas just att de hade en nära relation som var lyckosam för båda, säger han.

Snacka om politisk harakiri redan efter några dagar på nya jobbet. Antagligen kommer HBT-folket nu, men viss rätt dessutom, att tillverka piltavlor av hans fotografi… :-P

HTB-folket jämförs med knäppa släktingen som var sambo med en häst.. :D

Var hittar Göran Persson alla dårar ?? :D


6 svar till “Orback jämför HBT-folk med hästar!”

  1. Annars kan man tolka det som att han är tillräckligt tolerant för att inte ha något emot folk som är sambos med djur…

  2. Jag måste faktiskt hålla med Erik ovan: varför du tolkar det Orback sagt just i det här fallet så negativt förstår jag inte. Men reservation för att du citerat bara delar – av ett eventuellt mer okänsligt uttalande (som jag inte sett själv).

    Det har framförts kritik mot Orback tidigare – jag kommer själv att blogga om det idag. Men han har också gjort bra saker – och fortsätter att göra det, enligt min mening. Ett exempel är att han säger sig vara för ett uttryckligt tvång i föräldraförsäkringen, på så sätt att en del av föräldraledigheten viks för pappan.

    Och om nu ”HBT-folket” skulle vilja tillverka ”piltavlor” av hans fotografi (och använda ”piltavlorna”?) – så skulle det nog säga mer om ”HBT-folket”. Men personligen tror jag inte att någon kommer att göra så. Jag hoppas inte det, i alla fall.

  3. När han använder sitt exempel på släktingen som var sambo med en häst för att exemplifiera att han själv inte är fördomsfull mot HBT-folk så retar han troligen upp en himla massa människor. Den sortens tolerans tror jag att de flesta undanber sig.. :D

  4. De som på allvar tror att Orback menade att hästar och bögar är samma sak naturligtvis. De har ingen humor och upprör sig verkligen över småskit. Som tror han menar att homosex och tidelag är samma sak. En groda som blev till en debatt… Urlöjligt.

  5. Det är ju inte helt ovanligt att grodor blir till debatter. Uppenbarligen är det en hel del folk som antingen garvat eller blivit upprörda. Dessutom förefaller det rätt så utbrett att folk garvar åt det här. De som inte garvar kanske ska fundera över sin egen humor?