Opus Dei vill barnförbjuda Da Vinchi-koden


Det är inte bara muslimer som blir kränkta när någon talar illa om deras profet. Sekten Opus Dei reagerar också upprört när någon ifrågasätter bibelns sagor.

I maj i år kommer Sony-Columbia ut med en film som bygger på boken DaVinchi-koden och som har Tom Hanks och Audrey Tautou i huvudrollerna. Sekten Opus Dei är upprörda eftersom bokens fiktion nu kommer att spridas via vita duken vilket får dem att ropa på åldersgräns och vilja barnförbjuda den.

Opus Dei hävdar: En intressant fråga är om det inte vore lämpligt att denna film förbjöds för minderåriga. En vuxen person kan se skillnad mellan verkligheten och fiktion. Det räcker att vara det minsta lilla bildad.

Kanske man ska förbjuda barn att gå i kyrkan, till synagogan eller moskén? För vuxna kan se skillnad på verkligheten och fiktion. Det räcker ju med att vara det minsta lilla bildad..

DN: Nu samlar sig den kristna världen till nya angrepp mot Browns revidering av den bibliska historien. Jesus fick barn med Maria Magdalena, påstår Brown, och kyrkan, med den katolska sammanslutningen Opus Dei i spetsen, har sedan dess systematiskt mördat alla dem som velat berätta sanningen.

Sekten säger till DN: – Föreställ er att en film skulle avslöja att Sony-Colombia inte är det bolag vi tror utan ett företag som tillhör maffian, en sekt av lönnmördare.

Personligen anser jag att Opus Dei är en direkt grotesk och motbjudande företeelse.

De ägnar sig inte bara åt att tro på tomtar och troll, de förmår också sina medlemmar att gissla sig själva på olika sätt.

Bilden visar ett redskap som ska vålla bäraren svår smärta och de inbillar sig att de genom att plåga sig med detta ska komma närmare Gud.

Det finns anledning att ifrågasätta varför inte socialtjänsten utreder de barnfamiljer vars vuxna medlemmar ägnar sig åt sekten. På samma sätt som de kan göra när det gäller andra extremistiska grupperingar som t.ex. Jehovas Vittnen.


4 svar till “Opus Dei vill barnförbjuda Da Vinchi-koden”

  1. Angående verkskapet som du visar på bilden så handlar det om att förnimma Jesus lidande på korset, ungefär som svenska ungdomar som reser ner till palestina och bor med palestinska familjer för att känna deras smärta i vardagen. Det handlar om saker som används för att man skall kunna sätta sig in i andras situationer, sådana finns överallt i samhället. Personligen så skulle jag inte få för mig att använda dem, men jag kan se syftet till varför de används, dessutom sker ju allt inom Opus dei på frivillig basis, det är ingen munkorganisation där man har lämnat över sitt självstyre till någon annan.

  2. Visst. Men personligen tycker jag att istället för att visa empati genom att åsamka sig själv smärta vore det bättre om man koncentrerade sin energi på att försöka lindra andras smärta (är detta inte en rätt grundläggande ide i kristendomen?. Det är rätt absurt det här.

  3. Och på vilket sätt sysslar inte vatikanen med att linda andras smärta? Caritas är en av världens främsta hjälporganisationer.