Omröstning – Sveriges Dummaste Minister


Tidigare idag skrev en av bloggens besökare att han ville att jag skulle ordna en omröstning om landets dummaste minister.

När det sedan visar sig att vår regering fattar ett beslut som innebär ett åsidosättande av EU:s regler om personlig integritet så är det kanske läge att göra just detta – rösta om saken. Visserligen ligger ju Odenberg bra till eftersom han är den som går ut just med denna nyhet, men jag tycker att ni ska ha klart för er att regeringen varit enig i denna fråga. Ni kan gott rösta för att sätta dit den ni vill även för gamla synder eftersom alla varit delaktiga i även denna.

Omröstningen som sådan visar inget annat än hur besökarna här rankar ministrarnas uselhet. Naturligtvis finns det vissa som drar på sig fler röster än andra, det är ofrånkomligt. Själv kommer jag att tycka att valet är utomordentligt svårt eftersom det finns så många jag vill rösta på. Men även jag får bara välja en så..

En annan sak som känns viktig att påpeka, det är det som jag tagit upp tidigare. När det Kalla Kriget gick i graven så förlorades incitamentet för FRA och MUST att spionera på Sovjetunionen. Man är därför tvungen att hitta på nya hot för att inte Riksdagen ska lägga ner verksamheten helt, det är orsaken till att man nu vill spionera på svenska folkets telefon- och datatrafik.

Det finns absolut inget hot mot det svenska samhället, men trots det så ska vi betala miljardbelopp årligen till en kontrollapparat som t.o.m. är värre än den som startats av en amerikan som aldrig blivit vald till president men som ändå är det.


Några av dessa har redan fått sparken..

Visserligen finns inte Thomas Bodström med i denna lista, men ingen av oss kommer någonsin att glömma hans roll i utvecklingen av storebrorssamhället.

Men gå nu och rösta, formuläret finns överst i den högra spalten.

AB DN SvD Ekot

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Bodströmsamhället, Integritet, FRA, MUST, Storebror, Avlyssning, Spioneri, E-post, Internet, Politik[/tags]

Nyligen.se


14 svar till “Omröstning – Sveriges Dummaste Minister”

 1. Jag utgår ifrån att besökarna här själva är kapabla att bestämma sig oavsett om jag menat korkad eller knäpp. Dessutom tror jag inte att de låter sig ledas som en skock får.

  Dessutom är ”undersökningens” värde tämligen lågt ur vetenskaplig synvinkel, ja den är tom helt irrelevant ur den aspekten.

  Men visst är det lite småkul att se. Det finns redan vissa funderingar kring utfallet så här långt.. :)

 2. Det finns åtminstone tre kandidater: En Thatcherinna och två Frimicklare (Frimicklare är ett slags karikatyr som tycks finnas i sinnevärlden hos allt för många opinionsbildare inom samhälle och kulturliv. För dem är frikyrkofolket naiva, hycklande, självgoda, snåla, andligt svärmiska, ointellektuella, kulturfientliga, sexuellt hämmade, fördömande och moraliserande tråkiga typer.)!

 3. Jag saknar Kristina axen O. Men hon kanke inte har nagon ministerpost langre, annars hade min rost gatt till henne For hennes ”genialiska” justitie beslut och forslag.

 4. Får man ångra sig? Röstade på rymdminister Olofsson men vid närmare eftertanke vill jag satsa på Tobias Billström i stället. En nyliberal som tar sig friheten att själv välja sitt betalningsansvar men gärna bestämmer andras. Som gamla kompisen Cecilia Stegö Chilló och ”har inte råd” Borelius.

 5. Det kan vi inte ordna. Men ring upp ngn polare och be vederbörande att rösta på Billström, då jämnar det iaf ut sig.. :)

 6. Svaret är självklart. Det är bara en av dem som på allvar tror att ubåtar kan gömma sig på 30 cm djup i Stockholms skärgård. Det är klart ointelligent!

 7. Jag röstade på Littorin enär han har det synnerligen dåliga omdömet att hävda att det är OK av facket att trakassera unga kvinnliga småföretagare i bl a Göteborg.

 8. Lasse:
  Men å andra sidan tror de allihop att det blir fler jobb om alla söker fler sådana. Det är som att tro att det blir mer i en enhektos karamellpåse ju fler som ställer sig i kö för att få en karamell!

  Så jag har väldigt svårt att välja. Skulle i så fall ändå vara Bildt, för att han både tror att utbåtar kan gå in på grunt vatten och att det blir fler jobb pga ovan nämnda agerande.

 9. Jag röstade på Göran H efter hans totalt misslyckade försök att beskriva att han inte tänker attackera kollektivavtalen o svenska modellen på inandingen medan han hade diametralt motsatt uppfattning på utandningen.