Om min katt hade rösträtt


Ja det är tur att inte katter har rösträtt för då skulle inte en katt rösta i det kommande valet.

Det har varit en märklig vecka sett ur många aspekter. Att katter spinner är tämligen känt, men så mycket spinn som det varit sedan söndagskvällen förra veckan har nog vare sig jag eller andra kattsambos varit med om. Det lustigaste borgerliga spinnet har varit lögnen om att socialdemokratin känt till spionskandalen sedan i mars, en lögn som ivrigt förts vidare av alla borgerliga tidningar både på nyhetsplats och på deras ledarsidor.

Ett annat spinn var tolkningen av vad Ulvskog egentligen sade i liknelsen när man försöker skuldbelägga offret. Det är intressant men innebär problem nu när 90 % av pressen är klart borgerlig. Det visar på fler saker, men främst på avsaknaden av en socialdemokratisk morgontidning som t.ex. den gamla ärevördiga Stockholmstidningen. LO och socialdemokraterna borde se till att blåsa liv i den igen.

Men en huskatt som min lilla kattfröken Felin har en egenskap som jag ibland avundas henne, ”she don´t give a shit!” som min dotters make brukar uttrycka saken. De uttrycker sig ibland färgstarkt, de som är födda och uppvuxna där borta i Kalifornien. Säger jag ”Leijonborg” så rör hon inte en min, det rycker inte ens i morrhåren.

Vi kan konstatera att politikerföraktet nått nya höjder, det till den grad att vi nog borde meddela flygledningen. Det finns en påtaglig risk för att

folkpartiets obefintliga moral leder till ett totalhaveri nästa söndag, ett totalhaveri där färre än 80 % av de röstberättigade gör precis som lilla Felin på bilden…

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Politik, Val 2006, Ulvskog, Leijonborg, Husdjur, Katter, Spinn [/tags]


9 svar till “Om min katt hade rösträtt”

 1. Javisst Reinfeldt m.fl. har citerat Ulvskog fel.

  Marita Ulvskog sa: -Han agerar som en våldtäktsman som skyller på offret.

  Det är givetvis en olämplig liknelse. Betydligt bättre hade det varit om Marita Ulvskog talat om busar i allmänhet. Det hör ju inte till ovanligheterna att inbrottstjuvar säger att dörren var öppen och att misshandelsanklagade säger: -Det var han som började.

  Just det faktum att alla nu tillvitar Ulvskog ett annat uttryck än det hon gav talar väl för att hon var ute och cyklade. Använd begreppet våldtäkt när vi talar om våldtäkt. Aldrig annars.

 2. Tja.. Vad gäller ”skandalen” så finns igentligen bara 2 alternativ:

  1: Sossarna har kännt till intrånget och valt att låta det pågå för att kunna använda det som ett slagträ i valet. Moraliskt så så… Politiskt bra.

  2: Sossarna saknar fullständigt kompetens inom datorsäkerhet och låter sina kritiska system stå vidöppna. Fullständig administrativ katastrof.

  Jag hoppas verkligen att alternativ 1 är korrekt. Att partiet med regeringsmakten inte skulle ha bättre insikt i grundläggande säkerhetsarbete är skrämmande och bådar inte väl för någon.

 3. Folkpartiet fick 9,6% i Sifos senaste mätningen(en uppgång med 0.6%). Vad var det du nu sa:

  ”Vi kan nog börja betrakta den här saken som överspelad nu, troligen också folkpartiets roll i den svenska politiska historien.”

  Hur vore det om du hade lite verklighetskontakt i dina politiska kommentarer?

 4. Student! Du glömde det tredje alternativet. Folkpartiet består av flera kriminella. Vilket vare sig utesluter alternativ ett eller två. Det enda vi kan vara SÄKRA på är alternativ nummer tre…

 5. Med tanke på att det nya Folkpartiet har lika mycket med klassisk liberalism att göra som Nordkorea med demokrati (läs: det finns bara i namnet) så är jag inte det minsta överaskad. När man överger sinna gamla värderingar kryper ofta nya och oväntade in.

  Fast vi kan nog vänta med att kalla dem kriminella tills de är dömda.

 6. Sossarna är inte misstänkta för något brott i detta sammanhang. Att de har dålig datasäkerhet är – än så länge inget brott.

 7. Folkpartiet får 8,7 procent av rösterna, jämfört med 10,1 procent innan skandalen, skriver Dagens Nyheter Lördagen den 9:de September.

  I undersökningen deltog 1.800 personer och den genomfördes under tiden 2-7 september.