Öka flyktingmottagandet nu!


Nu kan vi alla se hur olika sidor bekrigar varandra med nästan uteslutande civila offer som följd. Idag har 8-9 israeler dödats i Haifa och i Beirut långt fler libaneser.

DN: ”I en israelisk flygattack dödades 18 personer, varav elva barn, i södra Libanon på lördagseftermiddagen. Konflikten i området tilltar trots omvärldens ansträngningar för att stoppa den och dödssiffrorna stiger. Israel fortsatte med flygbombningar av både Gaza och Libanon under lördagen, och antalet döda och skadade ökar hela tiden.”

Här hemma i Sverige har vi blivit vittnen till årets politiska självmål när Fredric Federley berättade att han skänkt pengar till den israeliska armén. Förhoppningsvis är det många som tänkt rösta på centern som läser det och inser vad det är för folk som står på partiets riksdagslistor. I och för sig finns det idioter inom alla politiska partier och vi får väl vara tacksamma så länge de visar upp sig innan de hamnar i vår lagstiftande församling. Federley har ny lyckats placera sig i samma division som Jihad-Hasse..

Fram till idag har de flesta bedömarna kallat Israels agerande för en monstruös överreaktion, och det med all rätt. Det faktum att Hizbollah nu tagit död på en massa civila i Haifa kommer leda till än värre reaktioner från israeliskt håll. Alla känner antagligen för libaneserna eftersom de sannolikt är oskyldiga till den konflikt som nu blossat upp. Därför bör Sverige och EU öppna sina gränser omedelbart för de människor som vill fly undan den israeliska aggressionen. Och det bör ske direkt när vi fått hem de 4500 svenskar som finns i området.

Nu spekuleras det friskt om skälen till att Hizbollah angrep och kidnappade de israeliska soldaterna. Somliga hävdar att det sker på Syriskt uppdrag, andra skyller på att Iran vill destabilisera regionen för att mildra trycket mot sin egen uppbyggnad av kärnkraft. Jag vet inget om det som inte andra kan läsa sig till i tidningarna idag. Själv tror jag att dessa rykten är planterade och att det är, eller kan vara, medveten desinformation precis som förr. Exemplet Irak torde vara i färskt minne för alla.


En Federley som troligen ångrar sig..

Det passar Israel som hand i handske att skulden läggs på Iran i första hand, och sedan på Syrien. Att det sedan faller George W Bush på läppen gör att min misstänksamhet är TOTAL när det gäller allehanda ”information” om stygga syrier eller iranier. Det är ju fullt möjligt att det är precis så, men det är minst lika troligt att det är dimridåer som sprids av Mossad, Memri och CIA och liknande organ som ägnar sig åt lögner av politiska skäl.

Det jag tycker bör ske i nuläget är att vi själva ska förbereda oss på att ta emot några tusen libaneser, och att politikerna ska verka för att alla EU-länder ska göra det. Jag känner mig personligen fundersam på det lilla rasistiska Danmark, i deras fall räcker det kanske med att de bidrar ekonomiskt i motsvarande grad.

i

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, israel, palestina, libanon, hizbollah, mellanösternkonflikten, desinformation[/tags]


16 svar till “Öka flyktingmottagandet nu!”

 1. Medhåll! Vi tar hit dem. Vi kan ju skicka ner de två du nämner som utbyte.

 2. Det är nog rätt att de gör vad de kan för att sprida desinformation. Och i St Petersburg sitter alla mäktigaste och vet det men struntar i det. Sådana är dom!

 3. Ärligt talat så skiter jag i vad bakgrunden till Israels anfall är. Det måste sluta nu, annars förstörs framtiden för ytterligare en generation libanesiska barn.

  Jag har själv sett hur mina kusiners liv i stor utsträckning har berott på hur gamla de var när det gamla kriget bröt ut. Ju yngre de var, desto svårare har de haft att skaffa sig en vettig utbildning. Man pluggar rätt dåligt i skyddsrum.

  Stoppa Israels krig i Libanon – läs min rätt anspråkslösa blogg på Aftonbladet.

  mvh /Jan Garefelt

 4. Tack Jinge, nu behöver jag inte fundera mer på vem jag ska rösta på.

  Ärligt talat så skiter jag i vad bakgrunden till Hizbollahs anfall är. Det måste sluta nu, annars förstörs chansen till fred för ytterligare en generation israeliska barn.

  Stoppa Hizbollahs kidnappande av Libanon – läs mina inlägg på Sourze.

  mvh/Anna Veeder

 5. ”annars förstörs chansen till fred för ytterligare en generation israeliska barn.”

  Ptja, samma gäller väl palestinska och libanesiska barn antar jag. Det bor väl någon miljon palestinier i flyktingläger i Libanon oxo. Bakgrunden till Hizbollas anfall känner du nog till rätt väl, liksom vi andra.

 6. En halv miljon snarare. Nyligen demonstrerade de för att få rätt att arbeta i alla yrken i Libanon, något som tills idag förnekats dem. De har inte heller, trots 60 år i landet, libanesiskt medborgarskap.

  Jag känner framför allt till bakgrunden för Israels reaktion på Hizbollahs anfall – att det inte går att ha en militär organisation, som inte lyder under landets regering, vid gränsen. Förutom de israeliska soldaterna håller Hizbollah hela Libanon som gisslan.

 7. Att lägga skulden på Libanon för varför de inte har givit palestinierna medborgarskap är ett bekvämt sätt att slippa undan den verkliga sakfrågan, nämligen den israeliska ockupationen och den etniska rensning som sionisterna inledde på 40-talet.

 8. Anna förstår inte vad hon själv skriver. Att de lever som flyktingar sedan 60 år bevisar ju vilket brott mot mänskligheten som israel är.

 9. Jag undrar om det är okej om jag använder den fina bilden på Federley för att illustrera ett inlägg på min blogg om hans senaste tilltag?

 10. Det möter nog inga hinder. Ursprungsbilden kommer från CUF och är bara lite modifierad färgmässigt.

 11. Hela varlden kanner till att FN’s resolution 1559, en resolution som kraver Hezbollah’s avvapning och att Lebanon’s demokratiskt valda regering tar kontroll over sitt eget territorum, samt tar over kontrollen fran en militant privat militia (hezbollah) i sodra Lebanon har inte uppfyllts.

  Hela varlden kanner till att Iran stodjer Hezbollah med vapen till en summa av $100 miljoner per ar, och att dessa vapen smugglas till Lebanon via Syrien. Det ar Lebanons plikt att uppfylla FN’s krav! Dessutom finns det i Lebanons kabinett enligt uppgifter har i Nord Amerika tva representanter for Hezbollah.

  Hezbollah har tagit pa sitt eget initiativ att starta en OPROVOCERAD krigshandling mot Israel, samt att 2 Hezbollah representanter sitter i Lebanons regering, bar alltsa ocksa Lebanon skulden till denna act of war mot Israel.

  Lebanon’s folk ar tagna som gisslan av Hezbollah, Syrien och Iran. Damaskus tillater bade Hamas och Hezbollah att ha sitt hogkvarter dar. Och det ar valdigt litet den svaga regeringen i Lebanon kan gora mot Iran’s och Syrien’s medvetna destablisering av mellanostern.

  Trots denna verklighet sa foredrar vanstern att sticka huvudet i sanden och paskina att Syriens och Irans inflytande, financiering och vapning av Hezbollah ar en fabrikation av MEMRI, Bush, G8 och CIA.

  Slutligen vill jag med bestamdhet saga att jag tycker det ar fruktansvart att barn dodas i konflikten pa bada sidorna. 8 Canadensiska barn och vuxna blev dodade av raketer avfyrade av Israels airforce i gar sondag, sa dodandet ”is hitting home” da de bodde i samma stad som jag.

  Det finns endast en losning pa konflikten: Hezbollah och Hamas slapper de kidnappade soldaterna fria, Hezbollah avvapnas och Lebanons regering tar full kontroll over sitt territorum enligt FN’s resolution 1559. Jag finner det frapperande att 1559 resolutionen aldrig namns i Svensk media. I avslutning vill jag med bestamdhet saga att Israel mordar och target INTE civila och barn medvetet utan de varnar civila fran att befinna sig dar Hezbollah haller till for att inte bli dodade eller skadade.

 12. Hela varlden kanner till även sionistlobbyn Sandbuss. Vet du att FN i resolution 3379 förklarade sionism som en rasistisk ideologi?

 13. Sa du anser att jag har fel? Du anser mig vara en sionist? Har du nagra argument att 1559 har uppfyllts? Ar ocksa villig att hora dina argument om vilka som startade denna senaste konflikt i Lebanon med oppet sinne.

 14. ”Syria is thrilled by the opportunity to undermine America and Israel’s general policies in the region.”

  ”But in the larger arena of the Middle East, Hizbullah’s attack on Israel was clearly timed to increase pressure on Israel and the US when they are most vulnerable.”

  Yep Jinge, verkligen intressant med selektiva citat fran din lank ovan.

  Nu har jag inte last hela nogrant utan snabbt skimmat igenom bloggen bara.