Ohly säger att Schyman snott vänsterpartiets program..


Lars Ohly säger till DN idag att Schymans Feministiskt Initiativ snott vänsterpartiets partiprogram.

DN: ”- Det är i stora delar kopierat ur vänsterpartiets program. Men det saknas väsentliga frågor som till exempel synen på EU”, säger han.

Men det är kanske inte något att förvåna sig över kan jag tycka. En folkpartist (loppcirkusen, ni vet) anser enligt DN att det vore ärligare av Schyman & Co att gå ut och säga öppet att de inte är något alternativ för borgerliga kvinnor.

Frågan är huruvida de är något alternativ för vänsterkvinnor..?

Personligen tycker jag att det är synd att Schyman lämnat (v) men inser att hon hade personliga skäl i och med att hon gjort sig omöjlig som partiledare.

Trist kan jag tycka eftersom hon är en absolut färgklick. Och blir FI det som avgör till borgarnas fördel så vore det extra tragiskt.


Men lämna tillbaka det då Gudrun!


6 svar till “Ohly säger att Schyman snott vänsterpartiets program..”

  1. Sverige är en de facto två-parti stat, FI kommer med all sannolikhet ingå i en vänster koalition (S, V, MP och FI) .. så även om V blir försvagade så kommer ändå manshatande feminism på agendan ;-)

  2. Schyman är väl för böfveln ingen manshatare??? Hon yttrycker sig lite frankt bara. Nää, jag tror inte att de kommer in. Striden kommer att stå mellan Reinfeldt och Persson. Jag tror inte heller att Schyman & Co kommer att ta så många väljare från (v).

  3. manshatare kanske är att ta i, men det är folk som stöder diskriminering, även ifall den är ”positiv” diskriminering.

  4. Tror du? Jag har alltid haft den åsikten men inte när jag surrar med dig. Din inställning till kvinnor gör att du plockar fram extremer i alla lägen..

  5. Min åsikt om ”positiv” särbehandling (ett uttryck jag finner idiotiskt) är följande: Man skall alltid behandla alla människor lika, .. om en ”vit man” söker ett jobb och är bättre kvalificerad skall denne man få jobbet före en invandrare eller en kvinna.. på samma sätt som en mer kvalificerad invandrare eller mer kvalificerad kvinna skall få jobbet före en man.

    Däremot om det skulle vara så att mannen och kvinnan har samma kvalifikationer, .. då har jag inga som helst problem med att den per automatik går till kvinnan eller den invandraren.

    Henrik Alexandersson skriver bra om detta här.