Och vem ska granska Robert Aschberg?


Enligt SvD på nätet så ska Aschberg nu leda ett TV-program som ska granska ministrarna. Det låter ju skojigt men är antagligen bara en del av valkampanjen.

SvD: ”Robert Aschberg ska tillsammans med den politiske reportern Anders Jonsson leda ett nytt program i TV8 där uppgiften är att granska den sittande regeringens 22 ministrar. Programmet går under namnet ”Kontrollkommissionen”. I programmet får tittarna bland annat följa hur redaktionen arbetar. Reportage varvas med studiobaserade debatter där programledarna tillsammans med inbjudna ministrar och andra gäster analyserar resultaten.”

Det är givetvis alltid på plats att granska politiker, det är viktigt ur flera aspekter. Men att Robert Aschberg ska göra det känns lite magstarkt. Han hade enligt media lånat ut 19,3 miljoner till en man ur Stockholms undre värld, en man som senare hittades död.

Och vad dessa pengar skulle användas till har aldrig klarlagts utan Aschberg har hela tiden mörkat med affären.

Och solidariteten inom journalistkåren tycks vara viktigare än att gräva fram vad Aschberg och den kriminelle hade för affärer ihop.

Hade det varit en politiker som förlorat 19,3 miljoner vid en affär med en kriminell som hittas död så hade medierna skrivit spaltkilometer..


5 svar till “Och vem ska granska Robert Aschberg?”

  1. Aschberg har, till skillnad från minstrarna, ingen makt över mitt liv. Men om någon känner för att granska honom också skulle jag tycka att det var sköj.

  2. Han kan säkert visa på ett å annat intressant.
    Tur inte är kompisen Gert Fylking som gör granskningen.

  3. Aschberg har, liksom ministrarna, makt över ditt liv Snoozis! Man brukar ju kalla medierna för tredje statsmakten och det är välmotiverat. Att just Aschberg ska leda programmet tyder på att det ska skapas sensationsjournalistik och vilka konsekvenser det kan få vet vi inte.

    Visst kan det oxo bli några vettiga avslöjanden, men ville man förvissa sig om det finns det antagligen bättre murvlar.