Obamabilden en världsnyhet


Enligt vanligtvis välunderättade källor så är det Hillary Clintons kampanjstab som läckt bilden av Barak Obama till webbsidan Drudgereport.com


Det är säkerligen en korrekt uppgift
eftersom Obama är klädd som en somalisk muslim på bilden, och man måste inse att klanen Clinton inte har gett upp hoppet om att åter få flytta in i Vita Huset. Mer skit lär komma om de inte tar en klar ledning den 4:e mars som är nästa stora valdag.

Frågan är hur lågt Clintons är beredd att sänka sig för att komma in i Vita Huset igen?

AB DN SvD

Andra om , , , , , , , ,

[tags]Barak Obama, Clinton, Primärvalet, USA, Obamabilden, Islam, Somalia, Valkampanj, Politik[/tags]


25 svar till “Obamabilden en världsnyhet”

 1. Obama är rökt.

  Först hoppar Nader in i striden och tar röster från demokraterna (att rösta på Nader är ungefär somm att rösta på Fi i den svenska kontexten)

  Och nu kommer den här bilden. Han som har kämpat så hårt för att framställa sig själv som Israels bästa vän för att få den judiska rösten. Stackarn.

  Vi får väl se vilka utspel som kommer i den närmsta framtiden, förmodligen ett bedyrande om hur mycket han älskar Israel och ett fördömande om den palestinska ”terrorismen”. Allt för att blidka sionisterna och de kristna fundamentalisterna.

 2. Jag vet inte om Obama är rökt. Den här ”nyheten” verkar mer uppblåst i svenska dagstidningar än i amerikanska.

 3. I mina ögon är Obama rökt sedan jag läst hans uttalanden om israel, hur han försvarar dess politik och hur han ska stödja israel om han kommer till makten.

 4. Obama, Clinton och hela det demokratiska partiet har alltid varit rökta i mina ögon. De skulle vara moderater i Sverige. Hillary har suttit i Wal-Marts styrelse i sex år utan att lyfta ett finger mot deras fackföreningsfientliga personalpolitik. Hon skulle vara Beatrice Ask i Sverige.

  Åt helvete med Demokraterna.

 5. Det var ju årets skämt…somalier bar dom där kläderna långt innan de blev muslimer så är det skrämmande att han har en traditionell dräkt?

 6. Obama är rökt.
  Clinton är rökt.
  Det demokratiska alternativet är rökt.
  Det som skulle vara en kassaskåpssäker seger i valet kommer bli ett nederlag.
  Varför?
  Jo, jag tror inte USA är redo för en kvinna eller en svart man i vita huset.
  När de väl står vid valurnorna så kommer de rösta på den som är vit och man.

 7. Mitt intryck är att detta är extremt upblåst i Sverige. I USA så har det få som sett bilden mest reagerat med att ”Det är ju inget konstigt med en politiker som har på sig traditionella kläder i ett land han besöker” och ”Fan vad Clinton kampanjen måste vara desperata om detta är den värsta smutsen de kan hitta”.

  I slutänden tror jag mest på McCain. Han är en traditionell republikan som har goda chanser att vinna, och har mycket klart profilerat sig som ”inte Bush”. Hans stora problem är att han inte har de religösa grupperna med sig, och inte vill lägga sig platt för kristna högern. Han har också klara åsikter om tortyr och säkerhet, även om han vill dra sig ur Irak innan landet är stabilt, vilket nog tiltalar många ”independents”.

  Det blir ett spännande val. Frågan är väl mest hur mycket skada Bush hinner göra fram till valet. Just nu försöker han ge telebolagen frisedel efter att de har hjälpt honnom med olaglig avlyssning…

 8. Obama har inget annat väl än att vara Israelvännlig. Han har trots allt ambitionen att bli president i USA. Det vore rätt korkat att gå till jobbet i en palestinasjal…

  Personligen tror jag att det är för tidigt att uttala sig om vem som är ”rökt” eller inte.

  Men vad vore lilla Sverige utan sina hobbytyckare och amatöranalytiker…

 9. Obama kommer att vinna med ännu sörre siffror!
  Skulle hans politik mot Israel haverera för att han tar på sig en folkdräkt från det land han besöker?
  Obama kommer att ta primärvalet, Sen kommer han att krossa republikanerna.
  Obamania is here tpo stay

 10. Visst Marcin! Men det skulle vara intressant att höra vad ända-in-i-glödheta den kommentaren har med bloggposten att göra?

 11. Att bilden dyker upp på Drugdereport.com pekar snarare mot att det är från höger den här kampanjen kommer. Å andra sidan är tricken i de amerikanska kampanjerna ibland så sluga att det är svårt att ana varifrån attackerna kommer. Men det här är ett typiskt Karl Rove-trick skulle jag säga och de enda som tjänar på ett sånt här utspel är republikanerna.

  Det blir ett mycket spännande val. Men republikanerna har inte en chans med sin kandidat. Det är demokraternas tur.

 12. Inse fakta, bilden kommer inte från Hillary Clinton. Obamas stab har troligtvis lagt ut bilden för att sedan kunna skylla på Clinton eller så är det någon från höger som gjort det.

 13. I detta läge kan det vara i princip vem som helst som har ”läkt” ut denna bild i media Misstankarna är dock starkast mot Billaryflocket, och man kan spekulera i om det finns ett samband mellan detta och nyhetsbladen som Hillary var så upprörd över. Det tragiska är att detta faktiskt KAN vara något som vagör Amerikanska valet. Nåja, då kan man lika gärna slänga in dessa bilder:

  http://www15.ocn.ne.jp/~oyakodon/dmt/bushatwall_big.jpg

  http://newsimg.bbc.co.uk/media/images/41017000/jpg/_41017950_afp_dignitaries416.jpg

 14. Thomas, ska man vara petig är bilden på Bush från APECs möte i Vietnam. Men visst var det gulligt med alla världsledare uppklädda för den traditionella gruppbilden.

  Jag tror att som Micke säger är det aftonbladet som överdriver. Har inte sett att amerikansk media har behandlat detta som någon stor potentiell skandal.

  Däremot så tycker jag att det låter som något Clinton skulle syssla med nu när hon riskerar att förlora nomineringen. Hon har ju startat en riktig mediaoffensiv mot Obama för att lyckas sätta P för hans kampanj. Själv hoppas jag på att valet står mellan Obama och McCain i november.

 15. Om man som icke-jude förhindras från att närma sig klagomuren ska jag låta vara osagd, men Bush är nog lite speciell (på fler än ett sätt). Israel är ändå inget annat än värdlens största Amerikanska ambassad så nog kan jag tänka mig att viss rörelse utanför reglerna kan tillåtas ;).

 16. Jinge, jag har stått och vickat på huvudet intill Klagomuren – med ett getöga på mannen med tinningslockar och hatt alldeles intill.
  Det är helt tillåtet att ställa sig där om man är anständigt klädd, men absolut inte i shorts och linne.
  Fastän om höga vederbörande hade hört vad jag tänkte så skulle jag nog blivit utkastad ur AB Heliga Landet på momangen.

 17. Men Sara, ärligt talat, det var inte så snällt tänkt. Men jag tänkte hur roligt är det att ha ett eget land när man ständigt känner sig hotad och rädd? Rädd för ett folk som har varken vapen eller organisation. Det måste vara knäckande. Det borde du ha frågat farbrorn som försökte be gud om förlåtelse vid muren.

 18. till nummer 17, Bosse:

  Om nån hade anklagat mig för något jag INTE gjort så hade jag iallafall SAGT att jag/vi är oskyldig. Annars är det konstigt av Clinton-lägret ändå håller med och inte säger sig vara oskyldiga.

  ”Clintons kampanjchef gick snabbt i svaromål:

  – Jag förstår inte varför Obama skulle behöva skämmas över bilden.”

  Jag hade inte sagt så iallafall.