Obama kommer ”Grisebanke” Hillary


Jag fortsätter oförtrutet att läsa om de amerikanska primärvalen trots att de står mig upp i halsen varje dag efter en kvart.

Det beror givetvis på min egen uppfattning om mannen som bebor Vita Huset idag, jag längtar verkligen efter den dagen han ska rafsa ihop sitt pick och pack och sticka tillbaka till Texas. Det blir visserligen inte speciellt kul för texasborna, men staten är stor så de ska förhoppningsvis slippa att ha med karlen att göra.

Har du läst den här bloggen ett tag så vet du att jag försöker hålla språket någotsånär vårdat. Det är extremt svårt när jag skriver om George W Bush. Men istället för att jag ska svära så får du göra det själv. Säg de absolut värsta orden du kan om Bush och var förvissad om att jag kan värre – och att jag säger dem.

Det är antagligen den största orsaken till att jag inte slutar bry mig om primärvalen. Nu på tisdag avgörs de slutligt tror de svenska tidningarna, och jag tror att de har helt rätt i det. Även om Hillary Clinton skulle vinna så måste det till en riktig storseger för att hon ska ha en chans, en sådan storseger kommer hon inte att få vara med om så jag sover rätt lugnt.

Dagbladet.no: ”Hvis oppmøtet på valgkamparrangementene til Hillary og Obama gjenspeiler oppslutningen under tirsdagens valg, kunne vi herved slått fast at Obama vil grisebanke Hillary.

For dagen etter at Hillary og Chelsea samlet om lag 2000 til et såkalt blockparty i Philadelphia, samlet Obama 35 000 i den samme byen. Han slettet dermed sin egen rekord i valgkampen 2008.”

Somliga brukar gnälla på mig för att jag håller på Barak Obama, man menar att han i samma utsträckning som Clinton är i händerna på den amerikanska vapen- och militärindustrin, han svansar för både vapen- och israellobbyn och säkerligen kommer han inte innebära någon förändring alls i den amerikanska politiken. Det är möjligen en korrekt kritik, men jag menar

att Clinton svansar i ännu större grad, samt att det är ett faktum att en yngre president behövs för att USA:s anseende i världen ska öka. Men vad i hela friden nu ”grisebanke” än kan betyda så hoppas jag att Obama gör just det.

Det är också en fördel att han har en hudfärg som de flesta svenskar eftersträvar, och att han är född muslim. Det är inte speciellt troligt att han kommer att anfalla halva mellanöstern med något slags utrop om korståg. Visst kan det bli elände ändå, men jag tror ändå att han är bättre än Clinton och den där – minns du vem du svor om nyss?

Men låten är rätt bra i alla fall…

Jinge

DN SvD AB Dagbladet1

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]usa, primärvalen, hillary clinton, barak obama, muslim, islam, presidentval, anseende, korståg, israellobbyn, vapenindustrin, politik[/tags]


3 svar till “Obama kommer ”Grisebanke” Hillary”

  1. ”och att han är född muslim.”

    Oftast låter du som en vettig man men då och då så skriver du något som sänker mitt förtroende för dig, detta är ett sådant exempel.

    Men givetvis så sitter man ju hemma och håller tummarna för Barak då man själv inte får rösta på honom :-)

    För en humoristisk synvinkel över valet så skulle jag vilja rekommendera The daily show och The Colbert report som komplement till de vanliga medierna.