Nytt självmordsdåd i Netanya, Israel?


Som framgått av tidigare inlägg, citat från Ordfront bland andra, så är det inte självklart att ett självmordsdåd i Israel verkligen har palestinsk origin..

Och även om jag anser att självmordsdåd – vare sig är en adekvat eller vettig kampmetod så har jag ändå en viss förståelse för de palestinier som efter snart 60 år av politiskt förtryck och förföljelse, organiserad etnisk rensning – och ständiga förbrytelser mot folkrätten från Israels sida agerar på detta desperata sätt.

Den dagen Israel beslutar sig för att upphöra med brotten mot folkrätten, följa konventionerna om de mänskliga rättigheterna, Genèvekonventionen och


Bilden är från ett judiskt terrordåd

FN:s resolutioner så kommer jag att stå på barrikaderna när det gäller fördömande av sådana brott från palestiniers sida.


32 svar till “Nytt självmordsdåd i Netanya, Israel?”

 1. ”Den dagen Israel beslutar sig för att upphöra med brotten mot folkrätten, följa konventionerna om de mänskliga rättigheterna, Genèvekonventionen och FN:s resolutioner så kommer jag att stå på barrikaderna när det gäller fördömande av sådana brott från palestiniers sida.”

  Medhåll!
  ========

 2. All terrorism skall fördömmas. Både den som palestinska terrorgrupper genomför mot Israel och den som Israeliska staten och dess bosättar-terrorister genomför mot palestinska folket.

  Visst kan man välja att rationalisera terrorism. Det är något som de som vägrar se fel i Israels politik mot palestinierna är experter på. Att rationalisera terrorism är dock inte samma som att försöka förstå varför? Att ställa frågan Varför är helt tabu i Israeliska samhället då man från barnsben indoktrineras med att terroristens enda motiv är ren ondska. Robert A. Pape’s bok ”Dying to Win” målar däremot upp en helt annan bild av ”Varför” folk spränger sig själva i luften. Ett annat exempel är den judiska konstnären Dror Feiler’s konstverk där han på ett rättvist sätt lyfte fram vad det var som låg bakom en specifik självmordsbombning. Något som fick Israeliska ambassadören i Sverige att balla ur totalt.

 3. Jag kommer inte ihåg var jag läste det, men det var en mycket bra difinition av vad som pågår i mellanöstern:

  ”Har man inget att leva för måste man åtminstone hitta något bra att dö för”.

 4. Nä… Ett judiskt terrordåd. Skrev jag inte det under bilden? Har för mig det faktiskt. Hur är det med läskunnigheten?

 5. Håller inte med om dina slutsatser alls. Varje person som dör där är en tragedi, varje terrordåd är ett illdåd. Det är inte bara självmordsbombaren som dör (och en familj som därmed förlorar en medlem), utan även totalt oskyldiga andra människor. Att inte fördöma det, vem som än begår det, eller hetsar till det, är iskallt. Att vilja ha fred och mänskliga rättigheter är inte samma sak som att sluta upp bakom vidrigheter från någon sida. Att förstå hur det kan hända är inte samma sak som att ”ha förståelse”. Du kunde ha sprängts av den där bomben, Jinge. Till ingen nytta.

 6. Det var inget bra svar. Det var inget svar alls. Tycker du kunde stå på barrikaderna mot alla våldsbrott som det här. Är det de döda i självmordsattacken pesonligen som har orsakat situationen i denna infekterade konflikt? Den svenska staten begår stundom också brott. Skulle du acceptera att förlora båda benen, en arm och din syn när en plågad person utlöser en självmordsbomb i Haninge?

 7. ”Det var inget bra svar. Det var inget svar alls. Tycker du kunde stå på barrikaderna mot alla våldsbrott som det här. Är det de döda i självmordsattacken pesonligen som har orsakat situationen i denna infekterade konflikt?”

  Den dagen Israel beslutar sig för att upphöra med brotten mot folkrätten, följa konventionerna om de mänskliga rättigheterna, Genèvekonventionen och FN:s resolutioner så kommer jag att stå på barrikaderna när det gäller fördömande av sådana brott från palestiniers sida.

  Vad i detta var det du inte förstod Annika?

 8. Att gå tillbaka till första posten, som jag redan svarat på, är fortfarande inget svar. Jag förstod utmärkt och protesterade mot det och talade om varför. Nu är det din tur att svara på det, inklusive min fråga. Skulle du ”förstå”, om det var du själv som blev drabbad? Eller någon du älskar?

 9. Du får väl printa ut min postning och läsa den tills du begriper Annika. Somliga kanske aldrig förstår, vad vet jag..

 10. Jinge:
  Ah, antog att du hade vänt på bildtexten från en bild från Netanya. Men när blev de så svårt att skilja på judar och israeler?

 11. Jinge, jag förstod och svarade. Det är du som vägrar både förstå och svara. För tredje gången, och försök tänka efter och vara ärlig nu: Skulle du acceptera och förstå om det varit du som drabbats av den där bomben?

 12. Annika! Trots att jag har hyfsat hög IQ och är tämligen välutbildad så begriper jag inte hur det kan komma sig att du har så himla svårt att förstå. Detta trots över 200 poäng i beteendevetenskapliga ämnen, 25 år som socialarbetare..

  Jag borde kunna klura ut det men jag går bet. Det enda jag kan komma på är att du har politiska motiv till din fråga och att du egentligen anser att alla palestinier är stygga och alla israeler snälla.

  Men djävla korkad kan du väl ändå inte vara??

 13. Nej, det anser jag inte. Jag är för en palestinsk stat och utrymning av bosättningarna. Jag är mot all form av terrorism, varifrån den än kommer och vilka skälen än är. Detta därför att jag värderar varje människoliv. Jag ställde utifrån detta en enkel fråga som du bara vägrar att svara på, trots all din höga IQ. För fjärde gången, skulle du acceptera och förstå om en förtvivlad palestinier sprängde just dig i luften?

  Det frågan vill ta reda på är om DU värderar självmordsbombarens och hans/hennes offers enskilda liv. Eller om du bara sitter bekvämt i Sverige, utom fara, och tycker att det är väl fel och synd att folk dör, men du tänker då inte ställa dig på barrikaderna mot det såp länge staten Israel inte ändrar politik.

  Det är en enkel fråga. Det finns två svar. 1/Ja, jag skulle ha förståelse för och acceptera om en förtvivlad palestinier sprängde mig i luften. 2/ Nej, jag skulle inte acceptera om en förtvivlad palestinier sprängde mig i luften.

  Vilket blir det?

 14. Såväl skriv- som läskunnig.

  Jinge, så här gör man när man läser. Gå till min post. Bokstavera varje ord för sig. Sätt samman dem till meningar. Språket är svenska. Förstå vad det står. Och svara på frågan.

  Tror du att du klarar det?

 15. ”Författare får aldrig nog av att klaga hur jävligt det är att ingen läser en. Man har så mycket klokt att säga men den förbannade pöbeln vill inte höra på. Ingen bryr sig..”

  Mohammed Omar i Ordfront Magasin 12/05 sidan 53

 16. Jaha, Jinge, jag fick inget svar nu heller. Det där om författare känner jag mig inte träffad av – om det nu var riktat till mig. Vem den s k Sammy menade med brunhöger vet jag inte, antar att det bara var ett hånflin av något slag i brist på bättre.

  Det är bara att konstatera att du varken har guts eller ryggrad nog att faktiskt diskutera vad du säger på bloggen och i kommentarerna.

 17. ”Det är bara att konstatera att du varken har guts eller ryggrad nog att faktiskt diskutera vad du säger på bloggen och i kommentarerna.”

  Jag tycker att du verkar lätt manisk Annika! Det framgår av min postning vad jag tycker.

 18. Ang punkt 19. ditt sätt att vilja diskutera om vem man vill bli sprängd av är ju faktiskt lite humor i, om man får lägga sig i lite i den frågeställningen så skulle åtminstånde jag, tycka att det är roligast å bli sprängd av en palestinier, Jo ja, då förutsatt att jag var en stödjande av ockuperingarna.

  Då har man ju åtminstånde en tjans å fatta varför jag flög i luften om man säger.

  Något jag inte kan fatta är att du samtidigt inte stöder Israels ockupationspolitik, så har du åsikter om det fattiga jävlar som får försvara sig mot ett HI TECH land vad gäller
  vapenmakt.

  Inse att du står med fötterna på olika ställen, och att det finns alltså bara en våldsverkare i denna konflikt, Isreaelerna är skuld till kriget och självbombarna, utan krig
  inga levande messiler, som nu dom själva kallar de, och det får man välan annama då, efersom det inte kan falla nån ond skugga över palestinierna.

  GP