Nyköpingsborna skrämmer nazister med nycklar


En av dagens lustigaste nyheter står Dagens Nyheter för tillsammans med befolkningen i Nyköping.

DN: ”Nazisterna har samlats på torget i Nyköping på lördagarna under en längre tid. För några veckor sedan startade en folklig protest mot de återkommande demonstrationerna. Nyköpingsborna började visa sitt missnöje mot nazisterna genom att skramla sina nycklar när de går över torget.

I samband med lördagens demonstration uppträdde nazisterna aggressivt och då reagerade folkmassan med mer nyckelskrammel och rop om att gruppen skulle lämna torget.

Vid 12.40 lämnade den högerextrema gruppen torget, vilket möttes med jubel och applåder från demonstranterna.”

Fast jag undrar om det inte ger bättre verkan med en traditionell harskramla? DN1 SvD

Andra om , , , , ,

[tags]Nazister, Harskramla, Nyköping, Nycklar, Politik, Skrämsel[/tags]


20 svar till “Nyköpingsborna skrämmer nazister med nycklar”

 1. Nyckelskramlardemonstrationerna mot nazism i Nyköping har pågått ett antal lördagar i rad nu.
  Det är en planerad verksamhet för att stoppa nazzarna och få bort dem från staden.

 2. Hej jinge
  Kul att du skriver om min lilla hemstad Nyköping. Nyckeln symboliser ett ÖPPET samhälle. Så nu vet du varför folk inte har en harskramla.

 3. Jag tycker det är modigt av Nassarna att stå upp för sina åsikter mot hela djävla folkhemskollektivet. Nu skall väl det larviga nyckelskramlandet spridas över hela landet?

 4. Hej!

  Är det en riktig nyhet så är det hedrande för Nyköpingsborna med att visa upp ett civilkurage som var både bestämt och fredligt.

  Ett exempel för världen…

  med vänlig hälsning

  Seppo Laine

 5. Det är bra att man markerar mot nassar och andra som sverigedemokraerna. Själv ser jag deras broderparti här i Södertälje och jag skräms av dessa dårar.

 6. Vet inte om det kanske får motsatt effekt, men initiativet är väldigt trevligt och jag hoppas att de låser dörren får nazisterna :)

 7. ”För snart tre år sedan kunde xxxx avslöja hur yyyyyyyyy yyyyy, en dömd pedofil, drev ett kommunalt finansierat barn- och ungdomsprojekt i Gustavsberg på Värmdö….”

  Sant eller falskt? Vem tar upp dessa frågor förutom nassarna?

  Vad som däremot talar mot nassarna är ju att de inte själva värnar om yttrandefriheten. Så måste man ju tolka det faktum att de ropar efter diktatur?

  Vad jag värnar om är yttrandefriheten och den omfattar alla…till och med Nazister

 8. Nu var det ju inte ritkigt så att nazisterna stack på grund av lite skrammel. Folk på torget kastade flaskor och sten mot nazisterna som i sin tur svarade genom att slåss med sina fanor. Det var inte så fredligt som DN vill få det att låta. Tråkigt nog.

  Protesterna går ut på tt folk samlas och skrammlar med nycklar. Det kan vara helt okej men inte när det urartar så här.

 9. Undrar varför Jinge mörkar om Tibet?

  Du som annars har så korrekta åsikter varför yppar du inte ett litet pip i detta trängda läge?

 10. Jag mörkar inte ett smack om Tibet. Vad är det du vill att jag ska skriva? Jag KAN inte tillräckligt om Tibet.

 11. Skönt att se människor som fullkomligt struntar i liberala floskler om andras ”rätt att uttrycka sin åsikt” och inser att man alltid använt antidemokratiska metoder för att få en kollektiv vilja igenom.
  Däremot vore det väl bättre om de protesterade mot något viktigare, men ändå bättre än att de inte gör något alls.

 12. Trodde med anledning av dina övriga kommentarer att allmänbildningen möjligtvis kunde vara högre, men så är det när man inte vill stöta sig med de sina.

 13. Sålänge det går fredligt till är det bra, detta är rätt sätt att visa sina åsikter, inte som AFA packet som kastar stenar, eldar bajjamajor och misshandlar.