Nyheter om http://jinge.se


Jinge.se kommer inom den närmaste veckan bli lite deppig. I vart fall kommer bloggen att vara rejält nere. Den flyttar nämligen till ett annat webbhotell och förhoppningen är givetvis att den kommer att bli snabbare och mer driftsäker.

Men som alltid när det gäller det binära så är osvuret bäst. Min egen Plan B är att smälla upp en Linuxserver och köra den här hemma. Det är egentligen inga problem och jag har dessutom möjlighet att få hjälp med det jag inte klarar själv, som t.ex. att konfigurera upp MySQL under Linux.

Samtidigt så innebär det på kort sikt att det blir färre nya inlägg på bloggen, det sammanfaller nämligen med en resa som jag ska göra. Visserligen har jag tillgång till en släpbar med nätkontakt överallt, men frågan är om jag i praktiken kommer göra annat än att släppa fram kommentarer på gamla inlägg.

Allt är i alla fall backuptaget och från det ögonblick då DNS (DomainNameServer) pekas om till det nya hotellet, tills det att bloggen kan hittas igen av en webbläsare tar det normalt 48 timmar. Så när bloggkräket försvinner kan det vara bra att veta att – det är inte för gott. (Ett antal högerdårar och sionister beklagar säkerligen det..)

Personligen så är jag mest spänd på om det kommer att fungera som jag har tänkt. Databasen är på över 50 Mbyte och bortsett från att den ska importeras till en ny databasserver så ska den konverteras till UTF-8. Jag har fram tills nu kört med iso-8859-1 och det är inte helt oproblematiskt att konvertera. Men som besökare ska du

Jinge, Jinge.se, Blogg, Bloggare, Internet

förhoppningsvis inte märka någonting av detta. Det absolut värsta som skulle kunna hända är att alla gamla inlägg och kommentarer försvinner. I så fall så kommer dessa att dyka upp på en ”gammalblogg” som går att nå via en länk.

Men som sagt, endera dagen blir det ”slut i rutan” för bloggen. Om det blir imorgon eller i början på nästa vecka vet jag inte just nu, men räkna med att det kan ta upp till två dygn innan den ”finns” igen… i t

Andra om: , , , , , , ,

[tags]Jinge, Jinge.se, Blogg, Bloggosfären, Hotellbyte, Webbhotell, Internet, Politik[/tags]


5 svar till “Nyheter om http://jinge.se”

 1. Resa? Vart styr du kosan? Mellanöstern möjligen?
  Är det Webbhotellet som krånglar?

  Du har säkerligen den kompetens som du behöver annars så har jag kontakter, pålitliga kontakter, angående kompetens på Linux/Unix.

 2. @nature:

  Nä, sätta upp en Linuxburk är inga problem. Men att få den att fungera som webserver med MySQL är inte det lättaste. Lyckligtvis känner jag folk som kan… :P

 3. Vad händer när Jan inte orkar längre? Vem tar då över?

  Jinge.se som fenomen måste (anser jag) överleva grundaren! Lite märkligt är det att resonera på detta sätt det medger jag : -)

  MEN

  Jinge.se får i bland ett stort genomslag och är därför tidvis en opinionsbildare att räkna med.
  Jag anser att Jinge.se borde växa! Jinge.se borde ha fler underskribenter och framför allt moderatorer som förhandsgranskar alla inläggen vid sidan av volontärer som skulle kunna ställa upp med allt mellan himmel och jord för den radikala rösten skull.
  Nu går det i och för sig emot den individualiserings om bloggosfären består av; men som den radikal rösten Jinge.se är så lär den behövas lång tid framöver.

 4. Jag håller med dig helt och hållet,Nature!
  L�nge leve Jinge,eller kanske Jinge.se!