Ny USA-sport, Talibanbränning


Skulle amerikanska soldater ställas inför en internationell krigsförbrytartribunal skulle de dömas mycket hårt.

Det senaste trixet för att förnedra muslimer är att bränna de dödade talibanerna i Afghanistan. Man ska inte inbilla sig att USA:s soldater är okunniga om att det är förbjudet i islam.

Lika lite som man är omedvetna om att hundar betraktas som orena. Det är skälet till att man skrämmer sina politiska fångar i koncentrationslägret på Kuba, och i fängelser runt hela mellanöstern där man har fångar med just – hundar.

AbuGraibfängelset var bara den ögonöppnare som satte världens ögon på fenomenet.

BBC: The US military has launched a criminal investigation into alleged misconduct by its troops in Afghanistan, including the burning of Taleban corpses. The move came after an Australian TV station ran footage of what it says was US soldiers burning the remains. The footage shows other troops apparently taunting residents of a nearby village, which they believed to be harbouring the Taleban. The act of burning corpses is regarded as a sacrilege in Islam.

George W Bush har ljugit från början till slut om motiven för invasionen av Irak. Och finns den gud han säger sig tro på så kommer hon att förvisa honom till en plats som påminner om vidstående bild, var så säker..


5 svar till “Ny USA-sport, Talibanbränning”

 1. Jinge:
  Med tanke på den kunskapsnivå Bushadministrationen hittills ha visat sig besitta rörande arabisk kultur och andra religioner än bibelhögern, så skulle jag nog säga osvuret är bäst..:-)
  Skämt åsido, naturligtvis prickar du rätt igen.

  Det är ganska roande att se när USA utmålar Saddam som ett monster som torterade folk i sina fängelser i Irak…
  Numera är monstret borta men fängelserna och tortyren kvar…

  Man kan ju fundera på hur Bushadministrationen egentligen tänker, tror man att muslimer kommer bli mer vänligt inställda till USA om man trampar på det som man håller heligt, eller förnedrar dom?
  Eller så är det just det man vill ha, fler muslimer som hatar USA.
  I sådana fall så har Bushadministrationen lyckats över all förväntan!

  Tror man att muslimer ska bli mera vänligt inställda till demokrati, när USA med all önskvärd tydlighet fullständigt skiter i allt vad demokratiska beslut och värderingar heter, när det så passar dom.
  Med vilken trovärdighet kan man tala om folks rätt till frihet när man har Guantanamo?

  (Just ordet ”frihet” är ju alla ”libera” bloggares favorit klyscha)

  Varför ska vi när Saddam låser in folk utan rättegång för tortyr, göra någon som helst skillnad på det, jämfört med när Bushadministrationen låser in folk för tortyr och utan rättegång på Guantanamo?

 2. Jag tycker nog talibanregimen har gjort värre brott mot islam än så. De brände ju upp ett bibliotek innehållande några av världen äldsta koranmanuskript…

 3. Jag ömmar inte för talibanerna.. Men uppenbarligen så är amerikanska soldater djävligt dåligt bildade, eller oxo är militärledningen infernaliskt ond.

  Troligen är det en kombination.

 4. Visst är det solklart fel att bränna talibaner (tror jag) men varför dra såna växlar på enskilda händelser? Ett rattfyllo kör över och dödar två. Bilismen är infernaliskt ond. Förbjud sprit. Förbjud gångtrafikanter. Vad ska man tro?

 5. De regler som gäller för kommentarer här på denna blogg är busenkla. Man får vara anonym, men den mailadress man fyller i ska vara en fungerande adress till den som kommenterar.

  Mailadressen syns enbart hos administratören, inga sökspindlar kommer åt den, lika lite som användare kan se den. Du får gärna länka till en tidning eller en blogg, men det ska vara en relevant länkning. Lägger du in flera länkar så är det troligt att jag inte släpper fram kommentaren. Jag känner mig nämligen tvingad att kontrollera alla länkar så att de inte går till olagliga eller motbjudande sidor, så fresta inte mitt tålamod. Givetvis kan du länka till din egen hemsida/blogg på vanligt sätt i fältet för url..

  Metadiskussioner ska ej förekomma, har man sådana funderingar ska mail till undertecknad användas. Personangrepp, osakliga beskyllningar mot vem det vara må eller en nedsättande samtalston tolereras ej utan raderas direkt.

  // Jinge