Tyck till om utseendet !!


En del av de uppmärksamma har säkert märkt att hemsidan skiftat i utseende fram och tillbaka de senaste dagarna.

Orsaken är det nya ”theme” som jag använder från och med nu. Mitt förra (Tiga) gick inte att köra korrekt under den nya versionen av WordPress och jag visste att Andreas Viklund i Jokkmokk setat ett antal kvällar och skruvat på ett nytt, särskilt avpassat för 1024 pixlars bredd.

Jag har testat funktionen i Firefox, Explorer och Netscape utan problem. Men dyker det upp något så släng iväg en kommentar eller e-post till mig och berätta.

Jag vet inte om Andreas släpper sitt theme riktigt än, men då det finns så hittar man det på länken nere till höger, eller i sidfoten.

Källor: Andreas Viklunds temasida

Andra bloggar om: , , , ,
[tags]Wordpress, Theme, Andreas Viklund, Bloggosfären, WP 2.2[/tags]


19 svar till “Tyck till om utseendet !!”

 1. Peter K skrev i en kommentar att det är svårt att se var man ska klicka för att kommentera. Det kan möjligen vara ovana?

 2. Hade också lite svårt för kommentera knappen, men det jag saknar är Hem knappen när man gått in i ett inlägg.

 3. Jag vet inte, men gav inte den förra layouten bättre överskådlighet?.
  Just nu verkar den här nya mest rörig, fast det beror säkerligen på ovana. Man har benägenhet att ogilla förändringar, litet stelbent är man väl…

 4. När jag trycker på Tillbaka till sidan 1 öppnas den i en ny flik. Gör lite tydligare kommentatorsknapp,
  Och så är jag trött på 14.

 5. De två spalterna till höger känns ostrukturerade när jag ser på dem. Det kanske behövs klarare avgränsningar mellan dem så att de blir mer lättavsynade. Det ok med huvudartiklarna, det är ju dock en fråga om tillvänjning eftersom du lämnar en känd layout. Och några av oss är ju synnerligen statiska och förändringsobenägna, även om det brinner under häcken på dem.

 6. Ok Christer! Detta är den första bloggen som kör detta tema så Andreas suger nog åt sig så mycket han kan. jag har oxo påtalat behovet av tydligare avgränsning mellan innehållet i kolumnerna, Tiga var mycket bra. Kommentarsknappens flyttande har jag oxo föreslagit. Efter namnet i rubriken vore ett bra ställe tycker jag.

 7. Håller med Sara G. om att Tiga var snyggare och mera attraktiv att ta del av.
  Tror det behövs ordentliga grepp för att få den här sidan till samma klass som din ”gamla” sida. Det är kanske möjligt du lyckas. Med djärvhet och ordentliga grepp kanske…

 8. Tiga glänser som guld, den nya lika grå och tråkig som molnen över skärgårdsidyllen!

 9. Goofy: ”Tiga glänser som guld, den nya lika grå och tråkig som molnen över skärgårdsidyllen!”

  Heja Goofy! På Andreas bara! Han är norrlänning och ha fått lära sig att ta en del stryk redan från barnsben. Tänka bara på hur jäkla många moskitos som finns i Jokkmokk… :-)

  Samtidigt: Det här är oxo en unik chans att få vara med och påverka utvecklingen av ett nytt grundtema för bloggar. Andreas är ett ESS när det gäller programmering och färdigställande av dylika, du kanske inte vet det men alla bloggare vet.

  Han läser kommentarerna här och många vidarebefordrar jag direkt till honom. Buggar per express, och önskemål från många nästan lika snabbt.

  Dina och andras synpunkter tas noga om hand och implementeras vartefter. Det som närmast kan väntas är flyttandet av en ”home-knapp” upp i överkant, sedan kan vi nog räkna med att kommentarer kommer att visas som:

  Detta är själva ärendet

  29 May, 2007 (11:00) | Allmänt | Av: Jinge | 11 Kommentarer

  Två viktiga anmärkningar i nuläget.

  Nästa anmärkning som jag upplever som ”viktig” är att tabellerna upplevs som ”röriga”. Möjligen bör de anpassas och bli mer ”Tiga-liknande”. Vi får se om Andreas tycker att han vill ändra, jag lutar år att det ligger en del i kritiken.

  Men vitsen med att köra tre kolumner varav två smala i högerkant är förstås de besökare som ännu ej ökat upplösningen till minst 1024 px brett. Dessa kan lätt flytta bloggen åt höger och ändå få med posterna.

  Visserligen är det bara 5-8 procent som kör 800px brett men om ni kollat på alla tidningssiter (bla) så ser ni att det är den principen man jobbar efter.

 10. Ja man vill ha två kolumner på höger sida och 1024 och jag letar också med ljus och lykta efter ett nytt tema men har inte hittat nåt som går att modifiera som jag vill ha det. Jag vill ha ”old-newspaper-look” helt enkelt och det borde inte vara omöjligt.

 11. Du vet ju redan vad jag tycker Jinge, men kommentarer-mojjen skulle behöva flyttas..

 12. Personligen tycker jag bäst om när sidor skalar till den upplösning man föredrar själv och inte låser till en viss upplösning.

  Med rådande webteknik är det mycket enkelt att specificerar spalter som en procent av hela fönstret i stället för en fix storlek. På det viset kan alla äta kakor och samtidigt ha dem kvar.

  Att vissa sedan alltid maximerar sin vävläsare oavsett om de har 1900 punkters upplösning i X-led är deras problem.

  Själv trivs jag bäst om jag själv kan dra i mitt fönster för i bland vill jag ha det lite bredare och därmet ha längre rader per spalt, i andra fall vill jag ha det smalare lite beroende på vad det är jag läser och om jag läser det på laptop eller på stationär dator och beroende på vilken skärm.

  Ett exempel på sajt som skalar på det sätt jag personligen föredrar är exempelvis http://ichimusai.org/albatross/ där är det valt att ha vänsterspalten fix så den inte blir för hoptryckt i små upplösningar och sedan skala fritt i huvudspalten.

 13. Tänk att jag inte har uppfattat att du kör Tiga, dvs samma som mig fast jag har ändrat i färger etc. Men jag har inte lyckats som dig att få inläggen i 2 spalter, något jag gillar.

  Hann se en snabbis av Andreas tema, jag gillar två kolumner på högersidan, men jag kände mig inte hemma hos dig då, möjligtvis om du hade ändrat färgställningar och så att likna detta.

  Jag vill också komma ifrån Tiga, men har inte lyckats lära mig än att få till det i praktiken som det ser ut i min skalle