Nu vill regeringen ge Saab och Wallenberg socialbidrag


Eller så vill de slänga goda pengar efter dåliga. För de påstår att JAS-Gripenprojektet tjänar på detta.

N24: ”Förhandlingarna om det omstridda obemannade stridsflygplanet Neuron avgörs nu av partiledarna Göran Persson, Lars Ohly och Peter Eriksson. Förhandlingarna på lägre nivå mellan samarbetspartierna ledde inte till något avgörande. Försvarsminister Leni Björklund har räknat med att förhandlingarna ska bli klara till jul. Det är fortfarande avsikten, säger en initierad källa. Regeringen insisterar på att det bara är en demonstrator, ett slags prototyp, som ska byggas och att man inte tänker göra några flygplansbeställningar.”

Nu har både vänsterpartiet och miljöpartiet förklarat att de inte stöder detta projekt. Så nu handlar det inte om kohandel längre. Frågan är inte om en miljard är för mycket pengar för att satsa på ett flygplan vi inte ska ha. En krona är för mycket pengar anser jag.

F.ö. har aldrig något flygplansprojekt hållit sin uppgjorda budget. Att låta ett flygplan vi inte ska ha misslyckas med sin budget vore höjden av förakt för skattebetalarna.

Någon gång måste regeringen sätta ner foten för det militärindustriella kapitalet.

[i] N24 om Neuron


4 svar till “Nu vill regeringen ge Saab och Wallenberg socialbidrag”

  1. Ja inte är det min uppgift att hålla Wall Enbergs företag flytande med socialhjälp i alla fall. Kan de inte tjäna pengar på att sälja flygplan för de väl för faen ändra produktionen då!?