Nu varnar SMHI för Storm!


När SMHI varnar för storm så ska man ha klart för sig att det är svårt att prognostisera lågtryckens bana över en halvö som Sverige.

Men vi som gillar busväder måste ju i alla fall få hoppas. Radions morgonväder innehöll också en uppmaning till att följa väderprognoserna i radio. Så här skriver SMHI på sin hemsida:

”På onsdag blir det fram på dagen mest uppehåll och från drygt 10 grader i söder till ca 5 minusgrader i norr. På torsdag rör sig ett omfattande nederbördsområde in från sydväst och på fredag passerar tillhörande lågtryck. Det utvecklas troligen till ett omfattande oväder med mycket kraftiga vindar i hela landet och risk för stora snömängder i norra Sverige.”

Jodå, det står faktiskt ”Det utvecklas troligen till ett omfattande oväder med mycket kraftiga vindar i hela landet…”

Med andra ord är det dags för oss busvädersfantaster att börja hoppas…

Andra bloggar om: , , ,

[tags]SMHI, Storm, Busväder, Väder[/tags]


8 svar till “Nu varnar SMHI för Storm!”

 1. Jodå. Och nu har kvällstidningarna oxo hittat infon. Framförallt lite söderöver kommer det att blåsa, snöa, regna som bara F$@N!!

  Så håll i hatten och limma fast tupén extra bra i helgen!!

 2. Nä jag gillar inte smaken på sten. Ovädret ska dra in fredag/lördag, troligen kulminerar det under lördagsdygnet.

 3. Utan att veta om stormen fyllde jag på mitt förråd av nödproviant i helgen och nu har jag även fräschat upp reservvattnet i kylen. Rödsprit finns så det räcker länge till campingköket. När stormen närmar sig fyller jag även upp badkaret med vatten. Balkongen är också klar för storm nu.
  Alltid redo!

 4. Ja, säga vad man vill om dig Jinge, men vädersocialist är du inte. På det området bryr du dig inte ett dugg om alla dem som kommer att sitta utan el, som alltid blir fallet för en massa människor efter stormar och kraftiga snöfall.

  Hade du suttit ute i min skog under Gudrun, och veckan därefter, eller ännu värre, lite längre ner i Småland och fem veckor därefter, hade du inte alls haft samma längtan efter oväder, det kan jag försäkra dig. Du nästan hånar oss, som drabbades då, med ditt eviga tjat om hur kul det är med oväder :-(

 5. Jag handlar för helgen på fredag kväll, sedan tar jag det lugnt framför tv:n tillsammans med frugan.