Nu skjuter de jägare i stället för älgar


Tidningen Expressen berättar att man hittat ytterligare mördade jägare. Det är redan två som mördats de senaste dagarna i samband med älgjakten.

Expressen: ”Klart är att den förste döde jägaren är skjuten till döds, han har skottskador. Kroppen till mannen som hittades på onsdagen var ännu vid lunchtid inte undersökt utan man inväntade då teknisk personal från polisen. – Det var en tredje jägare i jaktsällskapet som larmade polisen när han fann sin kamrat på tisdagen skjuten. Vi får se vart det här leder men någon form av brott har skett, säger polisen.”

Detta är inget som förvånar mig det minsta. En kategori människor som uppenbarligen drivs av en lust att ha ihjäl djur tar plötsligt ihjäl människor på samma sätt. Nej, nu tror jag egentligen inte att jägarkåren är en samling potentiella mördare, men faktum kvarstår – de har de nödvändiga redskapen för ändamålet.

De är dessutom generellt sett dåligt utbildade. Jägarexamen tar det inte speciellt många timmar att ta, dessutom är kunskapskraven alldeles för låga för att den ska kunna sortera ut olämpligt folk. Sedan finns det individer bland jägarna som anser att t.ex. vargen ska utrotas helt.

Det är ett stort misslyckande för jägarnas organisationer att man accepterar sådana medlemmar. Man talar ofta om att jägarna brinner av ett aktivt natur- och djurintresse men man accepterar uppenbarligen praktisk taget vad som helst i de egna leden.

Och dessutom att dessa är beväpnade i skog och mark…

Nu har fyra jägare mördats under älgjaktens första dagar, det står nästan i paritet med antalet skjutna älgar…

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]Älgjakten, Jägarkåren, Jägarexamen, Mord, Kriminalitet, Jägarförbundet, Skjutvapen, Varg, Politik[/tags]


5 svar till “Nu skjuter de jägare i stället för älgar”

 1. Än så länge skjuter de fler älgar än människor, men de skjuter nog lika många jakthundar som människor för tillfället.

 2. Jag tror snarare, kalla mig gärna befängd, att det är militanta djuraktivister som i år har bestämt sig för att jägarna ska få betala i blod för de liv de årligen tar ifrån djuren.

 3. Men Anders, faller inte det på att även människan är ett djur? :-)

  Å andra sidan är det fyra MÄN som är mördade, män är djur skrek feministerna nyligen.. :)

 4. För de liv de årligen tar ifrån de fyrbenta djuren då.

  Jag har själv rätt svårt för dessa mordlystna män, eller var det djur, som inte bara skjuter tilldelad kvot fyrbenta varelser utan även hundar, katter och – minigrisar!

  För ingen undgick väl den artikeln för något år sedan. Minigris i trädgård skjuten. ”Vi trodde det var vildsvin”, sa den blodtörstige, välutbildade, jägaren.

  Styrker väl kanske Jinges tes om nivån på kunnandet hos, vissa, av dessa pang- pangare.

  Observera att jag, trots mitt ogillande av jägare, inte på något sätt försvarar eventuella hämndaktioner å de fyrbentas vägnar som urartar i regelrätta mord.

 5. Visst gör jägarna något för att utbilda sig!
  För sådär ett år sedan blev en centerpartist från västra götaland anmäld för att ha haft ett olagligt hägn med vildsvin.
  Syftet med hägnet var så klart inte för att släppa ut dessa i naturen, men : ”Vildsvinen sprider ju sig hit till våra trakter och vi är en grupp jägare som vill lära oss mer om hur de beter sig, vad de äter och hur de ser ut, säger Hans Green.”
  Det är ju i alla fall bra att dessa jägarna utbilder sig till att se skilnaden på ett vildsvin och eventuella fyllesvin och andra skogsflanörer.