Nu ska här säljas lösnummer!


Jag inbillar mig att folk i allmänhet är tämligen lugna, man tror inte att smittan kommer att mutera, i vart fall inte än på ett tag.

Men att kvällstidningarna måste göra ett spektakel av det är ju klart. De säljer ju (försörjer sig) på att överdriva och producera spektakulära nyheter. Idag har jag kollat Aftonbladets hemsida och de konstaterar med feta rubriker:

AB: ”Från kärnkraftverkets krisbunker långt under jord leds kampen mot fågelsmittan. – Detta är unikt för Sverige, vi har aldrig tidigare varit i en liknande situation, säger Håkan Henriksson, veterinärchef på Jordbruksverket.”

Såhär skrev jag i min förra postning, den om könsmaktsordningen och ko-sjukan:

”Samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför de ens letar. Vi har fågelinfluensan i landet och det vore listigare att koncentrera resurserna till ett par andra ställen för att därigenom kunna konstatera faktum – att det gäller hela landet. Nu verkar det mest som om myndigheternas agerande är ett spel för galleriet. De vill verka handlingskraftiga..”

Och det är givetvis lika sant nu som det var för en timme sedan. Men troligen så är detta ett av resultaten av regeringens handfallenhet när det gällde tsunamikatastrofen. Man känner sig tvingade att agera och – tyvärr kvälls-

pressen kommer givetvis att göra ett spektakel av det.

Samtidigt så kan jag inte låta bli att fundera på om man inte använder en metod som kan fungera helt kontraproduktivt. Det finns faktiskt människor som kan skrämmas upp av att läsa att ”- Jordbruksverket leder arbetet från en underjordisk kärnkraftsbunker.”


2 svar till “Nu ska här säljas lösnummer!”

  1. Just det här att alla tidningarna måste nämna kärnkraftsbunkern så övertydligt är fantastiskt. Man undrar vad det egentligen har med saken att göra.