Nu ska fler amerikaner dö säger Bush


Nästan varje gång jag läser eller hör någon nyhet från Irak så blir jag förundrad. Idag berättas det t.ex. att den amerikanska militärledningen börjat lägga ut propagandafilmer på Youtube.

SR/Ekot: ”Samtidigt som president Bush och demokraterna i kongressen förhandlar om hur det fortsatta kriget i Irak ska finansieras och hur länge trupperna ska stanna kvar, så förbereder nu Vita huset det amerikanska folket på att dödstalen bland de egna soldaterna i Irak kan bli allt högre den närmaste tiden. Bara under april månad dog hundra amerikanska soldater i kriget och maj har alltså också inletts mycket blodigt.”

Nu förbereder man hemmaopinionen på att mycket blod kommer att flyta, nu när man ändrar strategi för irakkriget. Man kan ju undra vad amerikanerna tänker när de får ett sådant besked av sin president när de redan innan är så kritiska mot honom och kriget.

Och som inte det räckte. Katastrofen i Greensburg, Kansas, kan inte åtgärdas snabbt nog säger delstatens guvernör. Detta på grund av att resurserna redan är hårt uppbundna i
– Irak. Den förra stora miljökatastrofen i New Orleans berodde på att pengarna som var avsedda till dammbyggen istället hade gått till
– irakkriget.

Dessutom finns det anledning att undra när delstaten Kansas är tömd på bulldozers för att de skickats till Irak. Är läget likadant i hela USA,

och vad sjutton har de tänkt göra med alla schaktmaskiner? Tänker de asfaltera landet?

Om de tror att de ska kunna lura folk med leende soldater som ger blommor till barnen på Youtube så tror de nog fel. Fast avsikten är förstås att lura ungdomar att värva sig till armén.

Källor: SR/Ekot DN DN2 SvD

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Irak, Youtube, Kansas, Döda soldater, Offensiv, Bagdad, Bush, Politik[/tags]


5 svar till “Nu ska fler amerikaner dö säger Bush”

 1. 3378 amerikanska soldater dödade
  25080 amerikanska soldader sårade
  65500 irakier dödade
  Amerikanarnas stöd för Bush är endast 28%

  Hur länge kan han hålla på?

 2. Ja, nu är det på tiden att vi öppnar våra gränser för amerikanska soldater som vill hoppa av sitt mördarliv i Irak, Afganistan eller vart de nu blir skickade!

 3. Samt ta hem våra svenska pojkar från Afghanistan och upphöra med vår smyganslutning till NATO.

 4. Nato ar bra aven om det inte ar sjalvklart att Sverige ska va med. Bara att Nato existerar har formodligen undvikit manga konflikter.

  Tror ocksa att det ar bra att ha en stark krigsmakt som ar nagonlunda demokratiskt styrd. Vem vet nar vi far nasta nation som styrs av en galning som maste sattas pa plats. Det ar val bara att vanta pa ondskans axelmakter.

 5. Varför satsas så litet på fredsforskning? Sverige kunde vara ett föredöme, istället för en stor vapenexpotör som säljer vapen till krigsförande länder, trots förbud.