Nu ska britternas bilar fotograferas, överallt!


Dagens Nyheter avslöjar idag att Britterna är innovativa när det gäller att övervaka det egna folket.

Hur lång tid det tar för Thomas Bodström att hänga på detta vet jag inte, men har jag hört det så har han säkert också gjort det och då kan vi säkert förvänta oss ett lagförslag inom kort.

DN: Britterna planerar något som redan kallas den största brottsbekämpande innovationen sedan DNA-tekniken infördes. Varenda en av de miljontals bilresor som görs varje dag ska kameraövervakas, registreras och lagras i en särskild databas hos polisen. Det nätverk av övervakningskameror som redan finns i Storbritanien ska byggas ut, kamerorna ska länkas samman och förses med möjlighet att exakt avläsa bilarnas nummerplåtar.

Själv tycker jag att det börjar kännas tjatigt att ta upp storebrorssamhället var och vareviga dag. De flesta som läser denna blogg är fullständigt klara över vad som är på gång. Frågan är vad de som inte intresserar sig för samhällsutveckling och politik tycker. Kommer de att fortsätta att blunda, och i så fall hur länge då?

Själv tror jag att utvecklingen är samhällsfarlig. Om vi misstror våra

politiker till den grad att de måste spionera på oss vad vi än gör, så kan misstroendet i sig bli en högst påtaglig fara.

Jag tror faktiskt inte ens att Säkerhetspolisen vill ha en sådan utveckling. Jo när det gäller misstänkta personer, men vill de själva bli fotograferade när de ska ut och busa med någon ”vän” av motsatt (eller samma) kön. Knappast..

Att vi skulle vara förskonade från indragningar av mänskliga rättigheter av den sort som nu är på gång i England tvivlar jag på.

Våra trängselavgifter kanske bara är starten, snart ska varenda bil som rullar vara utrustad med transpondrar, även i Korpobäckstorposijaure uppe i Gällivare trakter, ni vet – där tomten störtade..

[i] DN-artikeln


4 svar till “Nu ska britternas bilar fotograferas, överallt!”

 1. Det är snart dags att skrota bilen som frihetssymbol. Vi är snabbt på väg mot ett scenario där var och en får finna sig i att varje biltur registreras i detalj och kan kontrolleras i efterhand. Antingen genom de kameror som sätts upp längs med vägen eller genom att bilarna får obligatoriska GPS-mottagare och telefoner kopplade till en ”svart låda”.

  Nästa steg är utan tvekan automatiska system för att utfärda böter för fortkörning eller annat dåligt trafikbeteende.

  Det är varken skrämselpropaganda eller Science Fiction – systemen finns redan idag och håller på att rullas ut. Jag har skrivit ett par inlägg om detta:

  Biltullar blir brottsbekämpare
  http://www.larsolofsson.se/index.php?title=20051118&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  Storebror åker med i bilen
  http://www.larsolofsson.se/index.php?title=20050320&more=1&c=1&tb=1&pb=1

  När de började bygga ut det brittiska systemet var motivet att stoppa folk från att köra utan att ha försäkring. GPS och mobiltelefon i bilen ska införas för att bilen själv ska kunna ringa efter hjälp efter en krock. Den svarta lådan är till för att biltillverkaren ska kunna bygga säkrare bilar i framtiden.

  The road to hell is paved with good intentions.

 2. Detta är en mardröm utandess like.Det här kommer att till-lämpas här också ,var så säkra.Det är redan på tapeten att kontantkorts telefoner skall registreras i fortsättningen,det kommer inte att sluta förren Bodström vet när vi går på toa och hur många gånger.
  Den mannen måste röstas bårt från sin plats så fort tillfälle finns.

 3. Läste också om det här och ryser in i själen när jag tänker på konsekvenserna.
  Det dystra med det här förslaget är att det troligen kommer att leda till ännu vårre våld mot oskyldiga privatpersoner. Ju säkrare man tror sig göra en massa system, desto råare blir de kriminellas metoder. Hur kommer de kriminella att svara på den här åtgärden tro, jo naturligtvis med bilkapningar, där man endera kort och skjuter bilägaren eller binder och kastar ut denne, alternativt tar personen som gisslan.

  De maktavande sitter säkert säkrare och säkrare ju mer de bygger ut kontrollapparaten, alltmedan de skapar en allt osäkrare värld för alla oss andra, där vi inte bara kontrolleras i detalj av makthavarna utan dessutom utsätts alltmer för de kriminella elemeten.

 4. Det är mycket viktigt att värna om individens frihet.Att vägra acceptera att bli smygfilmad på allmän plats att låta sin telefon vara spårbar med GPS chip osv. Skitsnacket om att det ökar säkerheten för gemene man är strunt och enbart ett argument för att registrera och övervaka ett lands befolkning. Få inser hur lånt vi redan registreras och övervakas. Mail sparas och lagras telesamtal likaså. PUK register osv osv.

  Det är väl inte så farligt ?

  Kunskap är makt en oerhörd makt. politiker är FOLKVALDA och skall inte ha den här typen av makt över befolkningen. Befolkningen skall ha makt över politikerna. Beter dom sig felaktikt skall dom ut om nödvändigt med vapenmakt för att säkra den folkvalda demokratin.

  Alla dessa uppgifter som lagras om oss kan hamna i orätta händer ex genom statskupp hos extrema organisationer vid krig eller säljas till andra intressenter.politiskt ledarskap kan
  på kort tid förändras och folkuppfattningen kan enkelt styras via media. De få oliktänkande som protesterar kan enkelt tas om hand på lämpligt sätt. Det händer dagligen runt om vår värld.

  Arbeta för folklig frihet. sätt hårda krav på politiker och släng ut de politiker som vill fängsla och övervaka sina enga väljare.

  Tomas bodström gör sig sannerligen förtjänt av öknamnet ”Sveriges farligaste man”. Lättstyrd ac lobbyister och maktfullkommlig i sin arrogans för folklig rättssäkerhet.