Nu planerar Bush repris på – Wag the Dog!


Den senaste veckan har de krigsrykten som florerat ett tag i Washington börjat läcka ut alltmer.

Att risken är uppenbar för krig är alldeles tydligt. USA sänder iväg en stor flottstyrka till Persiska Golfen och det är knappast för att motionera fartygen. Orsaken är givetvis de amerikanska kongressvalen den 7 november som Mr Brown antyder i sin bloggpost.

Mr Brown: ”Efter det amerikanske kongressvalet den 7 november kan det bli politiskt omöjligt för Busken att göra något åt Iran och ett krig i sig kan ge republikanska politiker i kongressen de röster de behöver för att behålla majoriteten.

Och minnesgoda vet att den taktiken prövats med framgång ett antal gånger av dem som för tillfället befinner sig i Vita Huset. Nu har vi en alldeles särskilt farlig person där vilket givetvis ökar risken oändligt mycket. Det har gått rätt så långt när New York Times, New Yorker och nu Time Magazine och ett flertal andra medier rapporterar om saken.

Lennart Frantzell: ”Michael Duffy rapporterar i Time Magazine att den amerikanska flottans operativa kommando har beordrat en studie av existerande amerikanska planer för en blockad av två iranska hamnar i Persiska Golfen. Samtidigt har flottan beordrat en eskader av en Aegis-klass kryssare, två minsvepare och två minletarfartyg att vara redo att segla den 1:a oktober.

Det faktum att Time Magazine har de här ryktena på sitt omslag visar att det här skräckscenariot plötsligt tas på allvar i Washington.

Det finns två huvudscenarier: I det ena börjar Bush plötsligt bomba Iran någon gång i mitten på oktober i

en överraskningsattack, i det andra blockerar han Irans hamnar i hoppet om att Iran då kommer att försöka bryta blockaden och därmed ge Bush den ursäkt han behöver för att bomba Iran ‘i självförsvar’”

Svenska medier är saktfärdiga när det gäller att berätta om den rådande utvecklingen, eller så har jag helt enkelt missat information. Att Bush ser ut att ha dämpat retoriken ett par snäpp mot Iran är ett illavarslande tecken tycker jag. Vad som egentligen förekommer mellan skål och vägg vet vi ingenting om, men ett krig vinner valet åt Bush, det är helt säkert. Dessutom kan han hävda att han därigenom har räddat Israel från ett kärnvapenkrig även om det bara är en i raden av lögner.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

[tags]USA, Iran, Mellanöstern, Irak, Politik, Krig, Bush, Wag the dog, Israel[/tags]


Ett svar till “Nu planerar Bush repris på – Wag the Dog!”

  1. Den norske fredsforskaren Johan Galtung har förutspått att det amerikanska imperiets fall kommer att ske snabbare än beräknat, från 25 till 20 år, med Bush vid rodret!
    Hoppas det amerikanska folket hinner stoppa desssa vettvillingar till ledare innan dess. Men det går väl inte att stoppa ett fullskenande tåg av det kapitalistiska och militaristiska fundamentalistiskt system som kännetecknar USA av idag

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1058&a=97294&previousRenderType=2