Nu närmar sig slutet för Bloggtoppen.se


Min tidigare spådom har slagit in. Nu har Linda Skugges blogg också dykt upp på bloggtoppen.se

Att den än så länge har en så tillbakalutad plats som 7:a beror på att den kommit in sent under veckan. På söndag när listan nollställs kommer den bloggen givetvis att ligga 1:a eller 2:a.

Man skulle oxo kunna utbrista ”kungen är död, leve kungen” för nu kommer Bloggtoppen.se att dö sotdöden.

Nu handlar det bara om *vem* som snabbt nog lyckas sätta upp en liknande

lista som utesluter kommersiella bloggar som drivs av mediadrakarna..

För Aftonbladet och Expressens skribenter har tillräckligt mycket plattform och megafon redan idag..

Bloggtoppen.se blir nu en topplista för tidningar och inte för bloggare..


8 svar till “Nu närmar sig slutet för Bloggtoppen.se”

 1. Nej, du överdriver. Vi vanliga bloggare behöver ingen skyddad verkstad. Idag kanske mediebloggarna går upp i topp – men en dag har någon eller några bloggare byggt upp en plattform och får lika många besökare.

 2. ”Nej, du överdriver.”

  Vi får väl se… :)

  Jag tror att Jimmy löser problemet genom att pilla in en ny kategori för kommersiella bloggar. Och då är ju allt gott och väl..

 3. Är det någon sorts jantelag du syftar på som borde sätta stop för att dom ska få delta med oss dödliga eller?

  Blogg som blogg säger jag…

 4. Jag tror på Chadies teori:
  I och med att kommersiella bloggar från mainstreammedia deltar, så får t ex bloggtoppen ny trovärdighet och antagligen nya besökare via Aftonbladets och Expressens bloggar. Dessa besökare tittar kanske sedan vidare på andra bloggar hos bloggtoppen och fastnar för ett par stycken som de börjar läsa.
  Blir någon tillräckligt populär kan de mycket väl gå om de kommersiella på sikt.

  Jag tror det här är bra för bloggosfärens tillväxt på sikt.

 5. Ja det låter rimligt Wille. Men Robert ska inte konkurrera med hammarbybloggen i sportkategorin i så fall utan ha en egen kategori med proffsbloggar. Annars blir det helt orimligt tycker jag. För skälet till att en mediablogg får må många läsare är ju deras exponering, inte att de är bättre..

 6. Här i USA har det funnits kommersiella bloggar som Gizmodo en längre tid. Att det kommer kommersiela bloggar till Sverige tror jag bara är bra. Det kommer att göra de svenska tidningsläsarna mer benägna att läsa bloggar, och det kommer att öka våra egna sidvisningar. Som det är idag läser ju endast en mycket liten procent av svenska folket bloggar. Och litet konkurrens skadar ju inte heller.

 7. I viss mån har Lennart (Det progressiva USA) rätt. Visst kan vi konkurrera på lika villkor. Men när det gäller bloggtoppen.se och liknande listor, så undrar jag hur många läsare som kommer att gå in på den där bloggen som ligger på plats 596, eller 789?

 8. Jinge; tack för att du vill skydda min höga ranking på Bloggtoppen (för jag utgår egocentriskt nog ifrån att det är mig du syftar på med ”Hammarbybloggen” i kommentar 5). Tyvärr håller jag inte alls med dig i sakfrågan. ;)

  Vad jag har noterat hittills är

  – dels att många ”nya” sportbloggar via Laul upptäckt Bloggtoppens existens. Antalet registrerade i kategorin (som jag för övrigt var den som tjatade fram för ett par månader sedan) ökade från 7 till 26 på en vecka.
  – dels att min besöksstatistik visar att antalet unika besökare ökat från i snitt 5000 till i snitt 6000 i veckan.

  Det betraktar jag som odelat positivt. Om jag ligger på plats 8 eller plats 20 är faktiskt ärligt talat skit samma – särskilt som det uppenbarligen finns ett mer eller mindre officiellt regelverk för vilka bloggar som är ”välkomna”. Betydligt viktigare då att någon *läser*.

  Dessutom tror jag att du skulle se ett helt annat utfall på rätt många ”kommersiella” bloggar. Tvivlar faktiskt på att Expressens och Aftonbladets övriga skribenter skulle segla upp direkt i toppstriden…

  Och efter denna lilla passus lämnar jag den interna bloggosfäriska diskussionen och återgår till väsentligheterna. Fotboll, alltså.

  /gsu! (placerad på 69 439:e plats i Technoratis ranking…)