Nu kommer orkanen Maria till Sverige med HÖST!


Vi som gillar fulväder har länge längtat efter den årstid som nu är på gång. Glädjande nog så inleds yrväderssäsongen med ett rejält oväder..

Nu får vi hoppas att den når oss med rejäl styrka så att vi får använda båda händerna när vi ska hålla i hatten. Samtidigt kan man hoppas att det räcker med fällda träd nu ett tag.

SMHI: ” Under tisdag och onsdag når Maria oss som ett riktigt höstoväder med regn och blåst i hela landet. Eftersom cyklonen inte nådde in över land i USA så har den behållit mycket av sin energi på sin väg över Atlanten… …Det gör att den fortfarande är ett intensivt och omfattande lågtryck när den når Skandinavien.”

Än så länge har SMHI inte utfärdat några landvarningar, men kulingvarningarna i Östersjön har ökat de senaste timmarna.

På SMHI:s animering så kan man se att

orkanen har en bana som, om den fortsätter, kommer att slå på norra delarna av landet i första hand.

Men dessa väderfenomen ändrar bana lite hipp som happ så vi väderfreaks söderöver kan hoppas i alla fall..

Vad elbolagen nu än gör så hoppas de i alla fall inte på någon ny Gudrun, eller vad den förra hette.

Artikel:

Animering:

Uppdatering: Nu har Expressen tagit upp detta på nyhetsplats också..


14 svar till “Nu kommer orkanen Maria till Sverige med HÖST!”

  1. Ja vi har märkt att du är road av skitväder Jinge. Men jag kan inte låta bli att undra över hur i helsingland någon kan gilla sådant. Jag minns inte om du förklarart det någon gång, men nog är det underligt alltid. Mycket underligt.

  2. Jag säger som Anders, vad är vitsen? Bönderna behöver regn ibland, visst och sant. Men varför behöver vissa människor storm?

  3. Vi människor har alltid fascinerats av vädret och dess krafter, men somliga kanske inte är intresserade av sådant?

  4. Hos kusinen här i närheten är det 13m/s och strömavbrotten har ökat till minst 5617 abonnenter. Man får hålla i hatten!

  5. Det verkar som om kulmen är nådd. Det blev minst 9500 elabonnenter som fick strömavbrott hos de tre största bolagen. Här sjunker lufttrycket fortfarande snabbt. För övrigt förstår jag inte hur skolan kunde skicka ut en skolklass att paddla kanot i den här stormen!