Nu kan svenska soldater sättas in mot folket, igen..


En del har säkert hört och sett att anpassningen till Bushs Patriot Act inneburit att (s) försöker införa diverse spionlagar.

Vem eller vilka som är primus motor i dessa strävanden är förstås svårt för utomstående att bilda sig en direkt uppfattning om men visst är det Persson och Bodström som är huvudansvariga. Och från igår finns det ytterligare en direkt ansvarig minister och det är Leni Björklund.

Vänsterns Kalle Larsson rapporterade från riksdagsbeslutet igår att samtliga av högeralliansens partier röstat för att man nu ska få sätta in militär trupp mot svenska civilister igen. Endast en socialdemokrat valde att lägga ner sin röst. Kalle skriver på sin blogg:

”- Man har inga egentliga argument men röstar utan att blinka för att öppna för att militär skall kunna sättas in mot civila i vårt eget land. Ingen media har uppmärk-sammat debatten.”

Att medierna helt struntar i att rapportera om detta vansinniga riksdagsbeslut är kanske naturligt. Expressen skriver idag att mamma och pappa kungen besökt sin dotter Madeleine i New York. Sådant är givetvis klart viktigare för tidningens läsare att få veta. Det var ju trots allt 75 år sedan militären slaktade ett antal svenskar sist…

Läs Kalles blogginlägg. Han har också länkar till Webb-TV från debatten.

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, kalle larsson, vänsterpartiet, ådalen, soldater, riksdagen, högeralliansen[/tags]


5 svar till “Nu kan svenska soldater sättas in mot folket, igen..”

 1. Än sen? Du tror väl inte på ett nytt Lunde? Ska bra mycket till innan en vanlig medborgare blir utsatt för detta. Ut och riv bryt och härja..ja då skall du följdaktligen också få på truten. Grundlagen ger rätt att demonstrera oavsett vad/vilka du tillhör, så länge det sker inom lagens råmärke dvs. Spelar det någon roll om det är polis eller militär som bankar in huvudet på vansinniga vandaler?

 2. Knäppgök!

  Det där skriver du bara för att jag ska gå upp i atomer men icke sa Nicke.. :-)

  Soldater har man för att försvara landet, inte som i Ådalen, skjuta vanligt hederligt folk.

  POLISER är till för att hålla ordningen på topp, inte folk med AK5 och Carl-Gustaf etc..

 3. Wow, jag kom på en konspirationsteori… ;-)
  Tänk om man har dragit ned på polisens resurser för att de inte ska få råd att göra sitt jobb – så att man kan få igenom en lag där man tillåter militärer i polisarbete – och voilá – militärdiktaturen nästa?

  Det lär vi märka om x antal år – och isåfall är det nog många som står där med lång näsa och säger ”vi tänkte inte på det”…
  Poängen som jag vill ha fram är – när går det över gränsen så att det blir uppenbart för flertalet att samhället slagit in på en galen väg? Eller är vi i samma situation som grodorna i vattnet som sakta värms så att de en dag är kokta? (Grodorna reagerar inte på vad som är på väg att ske.)

  Jag kommer också att tänka på det här med valfrihet – allmänna val och så – om nu de flesta politiker har samma syn på såna här saker – vad har vi då för valmöjligheter i realiteten? När man får välja mellan pest och kolera så är inte det ett fritt val, om man vill kunna välja att hålla sej frisk, alltså… men det har du väl varit inne på tidigare, Jinge… ;-)

 4. Det finns två typer av våldsmonopol i en typisk nationalstat för Europa. Polisen utövar statens inre våldsmonopol medan försvarsmakten skall bekämpa yttre fiender.

  Tyvärr måste jag meddela förespråkarna för att militär ska kunna sättas in mot sitt egna folk, dvs civila medborare saknar all form av liberala alternativt demokratiska förankringar. Den enda ideologin jag kan se är förenlig med militär mot sina landsmän är fascism.

 5. Jag hoppas att fler i detta land och för den delen övriga världen knyter ihop alla trådar gällande bl a ökad övervakning och dylikt innan det är för sent. Om någon följer utvecklingen i USA så kan man helt klart se vart alla dessa ”bekämpa-terrorismen-ideér” kommer från. Tyvärr tror nog allt för många fortfarande på historien om att inskränkningarna görs för att skydda folket. Precis som #4 skriver så är det just fascismen som är nyckelordet i denna utveckling.