Har Per Nuder skitit i det blå skåpet nu?Uppenbarligen har Nuder & Reinfeldt varit ute någon kväll och svingat en bägare. Och varför inte?

De är ju båda nyliberala marknads-fundamentalister så de har säkert kul ihop..

Men Nuder måste lära sig att hålla käften om hur snacket går bland grabbarna. Nu sade han överraskande på SE-bankens frukostmöte: ”- Jag blir väldigt rädd för generationsmotsättningar den dagen som Göran Persson blir ordförande i PRO, och jag är inte alldeles säker på att 80- och 90-talister får det lätt att hävda sina intressen.”

Att pojkarna käkar frukost på Wall Enbergs bank är ju självklart. Riksdagsmannatraktamentet är ju snålt tilltaget som alla vet. 350-400 kronor om dagen bara.

Och de lite bättre krogarna i stan kostar ju betydligt mer än så.

Nästa uttalande var mer märkligt kan jag tycka: ”– Detta köttberg av 40-talister som vi 60-talister ska föda är en realitet.”

Nuder och hans kompisar kanske inte hört talas om att alla pensionärer blir tunnare och tunnare.

Och när de blir riktigt ofärdiga får de hemtjänst eller pensionärshem och då börjar problemen med undernäring på allvar.

Så ”köttberg” är nog fel ord.

”Benhög” är nog mer korrekt.

Fast det är klart, att tänka sig Persson som benhög är ju svårt så man kanske måste förlåta dem denna lapsus…


5 svar till “Har Per Nuder skitit i det blå skåpet nu?”

  1. Jag tror inte att det är möjligt att ha en ledande position inom (s) om man är en nyliberal marknadsfundamentalist…
    Sen blev det nog lite väl mycket rallarsvingar…

  2. Nää, nyliberaler brukar inte gilla att man säger att regeringen för en nyliberal politik som sätter marknadskrafterna i främsta rummet. Det visar ju med all önskvärd tydlighet på bristerna i den egna ideologin.

    Tur för mig att det är väldigt många som ser det jag ser, men som du uppenbarligen har missat.

    F.ö. behöver du inte berätta för mig om hur/när jag ska använda rallarsvingar eller ej. Det avgör jag själv.

  3. Mitt inlägg syftade på din lilla utläggning om nyliberalismen i ditt svar till Erik. Jämför mitt ”Eller så visar det med all önskvärd tydlighet bristerna i den socialistiska ideologin” med ditt ” Det visar ju med all önskvärd tydlighet på bristerna i den egna ideologin.”