Nu finns Stockholmsvargen i Haninge!Inte min bild. Ett mycket vackert djur och lycka vore om gråben hittade lämplig dam..

Idag hade jag tänkt att blogga om vargen som försvann. Men nu kan jag inte göra det för sist den sågs var 7-8 kilometer från mig..

Nu vet jag – kanske – lite mer om vart den tog vägen. När jag satt och bläddrade i min lokaltidning nyss så hittade jag notisen här till höger. Notera att observationen är från i tisdags förra veckan. Det betyder att den var här i Haninge ungefär som jag tippat.

Nu kan man alltid känna sig lätt tveksam till den sortens observationer. Men var det två av varandra oberoende så kan jag nog tro på det. Annars är det nog lätt att tro sig se saker man vill se.

Går vargen vidare söderut så kommer den ner till Nynäshamn, eventuellt Torö/Lisön. Med andra ord så torde den återkomma norrut om den inte vill ta en rejäl simtur.


Lokaltidningen – Mitt i Haninge 22/11 2005


4 svar till “Nu finns Stockholmsvargen i Haninge!”

  1. Hej

    Vargar går långa sträckor. Det är väl en hane som är ute efter egna revir och en partner. Hoppas den klarar sig. Vargar är inte farliga, när dom är ensam är dom harmlösa.
    Ha det bra
    Hälsningar NoMi

  2. De är harmlösa i flock oxo. Jo de går långt. Stämmer uppgiften så har han gått vidare söderut men han kommer inte så långt. Så han tvingas tillbaka och kan givetvis knalla över Sorunda mot Södertälje..

  3. Det har du rätt i. Men han är så ”luden” så att det kan vara svårt att avgöra.. :)