Nu blir det smutsigt i primärvalen


Med lätt lyfta ögonbryn konstaterar jag att Obama gått om Clinton i antalet delegater inför primärvalet. Jag hade trott att Hillary Clinton skulle ha distanserat honom ordentligt vid det här laget.

DN: ”Efter flera storsegrar i den gångna helgen vann Barack Obama tisdagens primärval med närmast förkrossande segermarginaler i delstaterna Virginia och Maryland samt i USA:s huvudstad Washington DC.

Han tar därmed en ledning i jakten på delegater inför sommarens partikonvent. Enligt Real Clear Politics prognos har Barack Obama 1.259 delegater mot 1.210 för Hillary Clinton, inklusive de så kallade superdelegaterna som inte fördelas i primärvalen.”

I och med detta så kan man utgå ifrån att Clintons spindoctors nu är fullt sysselsatta med att försöka lista ut hur man ska hindra Barack Obama att nå vidare framgångar. Mer framgångar skulle nämligen torpedera Clintons möjligheter helt. Desto mer Obama framstår som en vinnare, ju fler röster kommer han att få.

Frågan är om det blir rasisttricket som man kommer ta till, eller om det blir hans religion då han föddes. Kanske blir det bägge sakerna som man nu på olika sätt kommer att dra upp. Och har Barak Obama agerat på ett för honom mindre smickrande sätt någon gång så lär dessa uppgifter läckas till pressen nu.

Dessvärre har den borgerliga högeralliansen som nu sitter vid makten här hemma visat exempel på liknande metoder, troligen inspirerade från USA. AB1 DN SvD

Andra om , , , , , , ,

[tags]Obama, Clinton, Primärvalet, USA, Politik, Spindoctors, Valkampanj, Metoder[/tags]


4 svar till “Nu blir det smutsigt i primärvalen”

  1. Det betyder säkert en hel del att Kennedyklanen, Oprah Winfrey och en ansenlig mängd av Hollywoods superstjärnor står bakom Barrack Obama.
    Men hur långt det räcker går inte att klura ut…
    Jag är rädd för att republikanerna kommer att fiffla bort honom om han väljs ut till presidentkandidat i primärvalet, radera röster, tubba pressen och ge presidentämbetet till McCain, den gamle krigshetsaren. Han som lovat köra ”terroristerna” fram till helvetets port.

  2. Partierna borde presentera sina kandidater inför väljarna direkt istället för denna eviga valrörelse.

  3. Man får väl hoppas att det inte blir för smutsigt redan nu i primärvalen. Man får väl anta att påhopp på Obama (eller Clinton), som görs nu för att bli utsedd till demokrat kandidat, lätt kan skada demokraterna senare i kampen mot republikanerna.