Nu blir det fängelse för Bosse Ringholm!


Nu hoppas jag att det blir fängelse för Bosse Ringholm. Det visar sig att Enskede IK har fifflat bort en miljon kronor nu när skatteverket granskat föreningens affärer.

Bilden föreställer en ökänd kriminell f.d. finansminister..

Det handlar om sponsoravtal som inte redovisats till skattemyndigheterna. Löner som enligt skriftliga avtal ska betalar ut som ”reseersättning” och en kvarts miljon i svarta löner.

Och detta under den tid vår dåvarande finansminister varit ordförande i föreningen.

Troligen kommer han att avgå under dagen och samtidigt förklara att han inte kände till detta. Men kommer Ringholm att undgå att åtalas och straffas för detta så är det en rättskandal.

Samtidigt visar det sig hur ledande socialdemokrater agerar när de kan.

Grattis Reinfeldt!

Socialdemokraterna har under åren varit inblandade i ett flertal skandaler av stora mått. Bosse Ringholm själv har varit inblandad i flera av dessa, mest känd kanske Inga-Britt Ahlenius som var ett tidigt fiasko under den tid Ringholm satt i regeringsställning.

Göran Persson har en tid läckt ut att en regeringsombildning är på gång, ett tips:

Den kommer nu!

Uppdatering: Så här sade Ringholm till SVT tidigare:

”– Jag tycker det är väldigt grundlösa uppgifter, Enskede IK betalar faktiskt arvoden, sociala avgifter och skatt för sina tränare och lämnar kontrolluppgifter till Skatteverket.

Här kan Dagens eko påstå rätt ut i luften uppgifter som inte har en tillstymmelse till grund.”


13 svar till “Nu blir det fängelse för Bosse Ringholm!”

 1. ”Vända andra kinden till”. Hur många M fifflar inte? Dessa slår ut S med flera 100%. Granska gärna detta. Var ju antal riksdagsledamöter levde riksdagspension med företag. Sen på kommunal nivå. Sen företag med bidrag o skumraskaffärer. Skattesmitare o personer som inte hanterar andras pengar i smått som stort bättre än en femåring på grönbete.

  När S är i skandal då blir det löpsedel – när M är det (nästan konstant) då notiser.

 2. Svårt att se hur Göran Persson ska göra nu. Ringholm är väl vice statsminister och dessa brott begicks då han var finansminister. Ett medvetet skattefusk… Nu måste ju polisen ta över detta!

 3. ”Troligen kommer han att avgå under dagen och samtidigt förklara att han inte kände till detta. Men kommer Ringholm att undgå att åtalas och straffas för detta så är det en rättskandal.”

  Tänk Jinge om det är så att Du som känd bloggare får ett hedersuppdrag i Jinge IK och Du anser dig att inte ha tid med det för att du sitter som ekonomichef i Jinge AB. Men barna som gillar Jinge IK tjatar och TJATAR och till slut går Du med på att ta hedersuppdraget bara för att hjälpa Jinge IK att få sponsorpengar till den nya omkädningshytten.

  Du går med på uppdraget mot att bara behöva sitta med på årsmötet och när Du för övrigt har tid.

  En morgon efter några år vaknar Du av att det knackar på dörren …

 4. Kas! Nu har Bosse Ringholm varit en mycket aktiv orförande i Enskede IK. Dessutom är styrelsen juridiskt ansvarig..

 5. Det spelar ingen roll hur många moderater eller andra borgare som fuskat eller fuskar, det är lika fel ändå och det är illa om Ringholm varit medveten om detta fusk.
  Har han det kan han inte vara minister.

 6. Ska vi slå vad om att anklagelserna rinner av Bosse som vatten och är bortglömda i opinionen om tre månader, samtidigt som någon stackars idéellt arbetande fotsoldat i Enskede blir kanonmaten som får ta smällen?

  Politiker-aristokratin lever vanligtvis efter andra lagar än vanliga dödliga.

  Se bara hur Mona Sahlin och Laila Freivalds blev mycket mer ”moraliska” och ”trovärdiga” av att endast vara ute i kylan ett tag:
  Ut ur rampljuset ett tag så är allt förlåtet senare.

 7. Har du rätt angående Ringholm sä kräks jag. Tänkte dra in de andra pågående skandalerna oxo men avstod. Men uppriktigt sagt så tror jag att detta kommer att gå till åtal och då kommer Perssons presskonferens på stört.

 8. Men det är väl klart, karln kan ingenting om ekonomi, så det är väl inte konstigt att han inte begrep vad som försiggick inom föreningen :-(!

 9. Företagare häktad för miljonbluff
  En företagare i Skåne har häktats misstänkt för att med hjälp av bluffakturor ha lurat till sig minst 4,5 miljoner kronor, uppger TT. Han är misstänkt för skattebrott och bokföringsbrott, skriver Ystads Allehandas nätupplaga.
  Totalt handlar det om minst 30 falska fakturor som företagaren bokfört mellan 2002 och 2004. Fakturorna kommer från fem företag som alla är skrivna på en man som tidigare dömts för bedrägeri. Denne är också häktad, skriver tidningen.

  Jfr hårt arbetande vice statsminister som inte hinner. Kolla hans skäl.

 10. Jo. Det blir med största säkerhet finkan för Bosse. En ordförande i Brage fick ju fängelse så Bosse får nog räkna med ett halvår alternativt fotboja

 11. Man kan ju hoppas. Man kan ju inte bli dömd till fotboja utan har rätt att ansöka om det om man har ett tillräckligt kort fängelsestraff. Förr var det tre månader, men det höjs nog inom kort.

  Men då får han bara vara på jobbet 40 t/veckan. Sådana är reglerna.. :-)