Nu bjuder Timbro politiker på lyxresa


Fast de är medvetna om att en sådan åtgärd är kontroversiell så politikerna ska hålla föredrag där nere..

Stiftelsen Fritt Näringsliv står för inbjudan vilket i praktiken betyder Timbro och den nyliberala högern.

Nationalencyklopedin: Mutbrott, brott som innebär att arbetstagare eller andra som fullgör sin tjänsteplikt, utövar myndighet eller innehar offentligt uppdrag tar emot, utverkar löfte om eller begär muta eller annan otillbörlig belöning för sin tjänsteutövning.. ..Straffet för mutbrott är böter eller fängelse i högst två år. Vid grovt brott döms till fängelse i lägst sex månader och högst sex år. Den som lämnar muta eller annan otillbörlig belöning döms för bestickning.

AB: Cecilia Stegö Chilò, vd för Fritt Näringsliv: ”– Eftersom det alltid ligger under höstlovsveckan kan man ju också ta barnen med sig. Cecilia Stegö Chilò vägrar att berätta vilka politiker hon som värd för seminariet bjudit in.”

Som sagt.. Det är så känsligt att politiker inte vill att deras namn ska nämnas.

Vad säger det oss?


16 svar till “Nu bjuder Timbro politiker på lyxresa”

 1. Personligen tycker jag nog Socialdemokratins och LO’s starka band är mer oroande ur ett korruptions- och demokratiperspektiv.

  Att ett icke-demokratiskt särintresse i princip har veto-rätt över den förda regeringspolitiken är ett avsevärt större problem än att några oppositionspolitiker åker på semester med en marginaliserad lobbygrupp (även om nu Timbro tycks vara vänsterns egen lilla ”Boogie-man”).

 2. ”Personligen tycker jag nog Socialdemokratins och LO’s starka band är mer oroande ur ett korruptions- och demokratiperspektiv.”

  Men det är inte hemligt. Deltagarlistan är hemlig i Turkiet, tyder inte det på något?

 3. Jepp Wille, jobbigt med ”särintresset” svenska löntagare. Tyvärr är väl fackföreningsrörelsens ”vetorätt” ett minne blott numera eftersom bland annat den ”marginaliserade lobbygruppen” Timbro lyckats vrida samhällsdebatten så många snäpp i nyliberal riktning att sossarna inte vågar föra vänsterpolitik för fem öre.

  Ursäkta det överdrivnade användandet av citationstecken men i det här fallet får de tjäna som gummistövlar i nyspråks-träsket.

 4. Gosse vad oväntat att högertrojkan SVD, DN och Expressen inte skriver om det här…

  Jag kan bara tänka mig hur PM och PJ skulle gå upp i falsett om det hade varit sossar och vänsterpartister som hade åkt på en liknande resa.

  Ja just det, journalister är ju vänstervridna… Glömde det…

 5. ”Men det är inte hemligt. Deltagarlistan är hemlig i Turkiet, tyder inte det på något?”
  Tyder på att det inte är en offentlig tillställning.

  Tror du (s) och LO redogör för alla sina kontakter och överläggningar?

 6. Vad wille inte vill fatta är att Svenska arbetarrörelsen består av två delar en facklig och en politisk.
  Wille vill väl slå in en kil där, varför lär han väl aldrig förstå ens själv.

  Hare bra Jinge och Wille och lycka till med bloggandet i framtiden.

  KAS

 7. ”Tror du (s) och LO redogör för alla sina kontakter och överläggningar?”

  Du kan utgå ifrån att de inte mörkar om det vid en direkt förfrågan från en jornalist. Svar ja..

 8. ”Du kan utgå ifrån att de inte mörkar om det vid en direkt förfrågan från en jornalist.”
  Du menar på samma sätt som de inte drar tillbaka undersökningar som visar på obehaglig statistik som står i konflikt med deras världsbild? Oops, det har redan hänt..
  Vad gör LO så mycket mer trovärdiga än andra intresseorganisationer? För det är vad de är i slutändan.

 9. Handlade denna bloggning om någon slags undersökning Wille? Kul att jag fick veta det eftersom jag skrev texten.. :-)

  F.ö. tvivlar jag starkt på att LO skulle neka en journalist att få veta vilka som var deltagare på ett seminarium, vilket var mitt förra svar..

 10. ”Du kan utgå ifrån att de inte mörkar om det vid en direkt förfrågan från en jornalist. Svar ja..”

  SSU tillåter inte sin budget, balansräkning att granskas förutom under 15 minuter under kongresserna, av kongressmedlemmara. Undrar hyr mycket fiffel de är i SSU som inte har kommit fram.

 11. När dom (politikerna) kämpar emot allmän insikt så skall man vara extra vaksam, spelar ingen roll vilka politiker det är. Dom är allmänna figurer, de är folkvalda och det är deras uppgift att meddela folket vad i h-e dom håller på med.

 12. http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,716502,00.html

  Reinfeldt och 10 guds bud i bok från 1993. Givetvis följer han Jesus bud om fest – men bjuder han in fattiga o lytta? Nej, hans tokkristna drag börjar förstås utifrån Bushkontext. Bush som är mer på semester såväl faktiskt som kognitivt – har inget emot att njuta av livet (läsa jesus råder). Men däremot allt annat , social utjämning, gemenskap, omtänksamhet svagare, aktivt bota sjukdom etc – det förpassas bort till ruinerna. Varför? Det är nog ngn form av störning, kognitivt o biologiskt, kanske för lite grå substans i hjärnan, så helhetsbilden inte klickar tillräckligt klart.

 13. Wille skriver ”Att ett icke-demokratiskt särintresse i princip har veto-rätt” och kan då naturligtvis inte mena LO eller fackförbunden som ju är demokratiska till sin natur.

 14. Så jaha, de blå blir bjudna på lyxresor till Turkiet för ett gäng företags pengar. De röda bjuder sig själva på resor till och från fotbolls-EM i privatplan för mina skattepengar. Vad väljer man?

 15. Jodå, där har du en poäng. Men det är en av de ytterst få gånger du plockar poäng.. :)