Nu är Irak befriat!


Att USA och George W Bush gjort världen betydligt osäkrare blir alltmer uppenbart för varje dag som går.

Motsättningarna mellan sunniter, shiiter och kurder accelererar samtidigt som vissa grannländer dras allt närmare en öppen inblandning i konflikterna. Bushs rådgivare Karl Rove sade i ett tal i veckan:
“- Abandoning Iraq now would signal to U.S. allies that America can’t be trusted”.

Samtidigt inser inte den amerikanska administrationen att landets sammantagna agerande i mellanöstern visar på just detta, att USA inte går att lita på. Möjligen så är man på det klara med det och Roves uttalande får i så fall ses som 100% desinformation dikterad av den amerikanska regeringens spin doctors.

Aljazeera: ”At least 66 people have been killed and more than 300 wounded in a series of attacks in Iraq, including 50 dead and 290 injured in a triple car bombing of a Baghdad Shia neighbourhood. It was one of the worst days of violence in Baghdad in recent months.”

Många har talat om Olof Palme den senaste tiden av naturliga skäl. På lördag blir det en demonstration mot irakkriget i Stockholm och på många andra ställen.

Skulle Palme varit vid liv idag skulle han givetvis deltagit i den och samtidigt hållit ett tal på Sergels Torg.

Är det någon som tror att Göran Persson kommer att tala till de samlade demonstranterna?


2 svar till “Nu är Irak befriat!”

  1. Visst allt har gått som smort. Kanske inte fullt så många irakier lyckligt dansandes på gator och torg som PM Nilsson och hans idol P Ahlmark utlovade men..
    Nu till nästa uppgift. Iran. De förbaskade mörkermännen planerar (ondsinta som de är) en oljebörs i euro..hör och häpna.! Vilket skamgrepp! Läge för krig alltså. Vad nukleära ambitioner gäller belönar Bush de som inte skriver på något/några avtal och hotar samtidigt de som inte bryter några lagar alls med militär vedergällning. Och vår Bombhöger är naturligtvis med på tåget. Vad Palme skulle ha sagt? Förmodligen som Torsten Kälvemark; bombhögern är numera fullständigt irrelevant.