Nu är det kryptering som gäller


Den omedelbara reaktionen jag känner efter medborgarnas förlust av integritet är förstås ett betydande förakt för vissa politiker.


Nästa reaktion
blir att upprördheten tar sig uttryck i funderingar som – vad kan jag själv göra för att djävlas med FRA? Det enda rimliga som jag kommer på just nu är kryptering. Kryptering är en effektiv metod att stänga obehöriga läsare ute från e-posten. Själv har jag tidigare använt PGP men det verkar inte som om det programmet har kvar stöd för Outlook. Jag använder Office 2007 vilket betyder Outlook 2007 (version 12).

Om man skulle lyckas kryptera femtio procent av e-posttrafiken så skulle det vara ett dråpslag mot FRA.

Är det någon som känner till om t.ex. OpenPGP eller liknande program har något stöd för Outlook, eller finns det någon annan PGP-variant som fungerar? Måste man byta e-postprogram så kan jag tänka mig att göra det också, men i första hand vill jag gärna behålla det jag kör nu.

Om så bara en enda procent av landets e-post skulle vara krypterad så fick de bygga ut FRA till hela Ekerö. Den dag som jag har hittat lösningen så kommer jag givetvis att lägga ut min öppna nyckel här på hemsidan. Jag kommer också att berätta mer om how to do…

För övrigt blev undertecknad och några andra bloggare citerade i SvD idag.

SvD: ”Bloggaren Jinge går steget längre: ”När de borgerliga nejsägarna bytte sitt nej till ett jaså så lurade de alla. FRA-lagen kommer att genomföras precis så som avsett med några små kosmetiska ändringar… Med andra ord så blev alla lurade av Federleys hulkande i riksdagen igår, höger-

regeringen kommer att genomföra lagen precis så som man tänkt. De löften om förbättrad kontroll över FRA och att de kommer att värna mer om den personliga integriteten är till intet förpliktigande utan vi ska lita på – en statlig myndighet och några riksdagsmän. Vi är lurade, och Federley är den som lurades mest”, skriver Jinge.”

Jag tror personligen att några ungdoms-
politiker som kallar sig själva för liberaler får rysligt svårt att behålla sina platser i riksdagen vid nästa val. DN12 SvD AB1 Rawia/FRA Svensson/FRA it Motbilder/FRA

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]FRA, Svek, Federley, Liberalism, Centerpartiet, Populism, Spaning, Personlig integritet, Tvångslagar, Högerregeringen, Val 2010, Politik[/tags]


40 svar till “Nu är det kryptering som gäller”

 1. Ja hur gör vi? Det är väl iof bara att hålla ett öga på piraternas bloggar så kommer nåt att dyka upp. Jag minns för nåt år sen hur Jonas Birgersson (tror jag?) och något bolag lät folk gratis surfa genom en krypterad tunnel eller något sådant som en protest mot ett liknande förslag. Alternativt kommer väl alla som kan att nu välja Banhof som internetleverantör och se hur mycket civil olydnad Swartz kan åstadkomma.

 2. Tyvärr känner jag inte till ett smidigt sätt att använda PGP med outlook, men om du kan tänka dig att börja använda thunderbird så finns det. Enigmail, http://enigmail.mozdev.org, är en plugin till thunderbird som gör det mycket enkelt att hantera krypteringen.

 3. @salf:

  Jag undrar om de har en 64-bitars version som funkar med Vista. Thunderbird är annars ett trevligt program.

 4. Detta kommer att bli dyyyyyrt!
  När fler personer kräver kryptering börjar det ställas nya krav på företag och myndigheter. Jag frågade på mitt jobb ifall man hade någon beredskap ifall våra kunder börjar kräva att all kontakt skall ske krypterat. Man tittade först oförstående på mig, men svaret är att nya investeringar i processer och infrastruktur kommer att krävas och dessa är inte billiga. Tillkommer själklart goa slantar för utbildning av personalen. Att inte tillmötesgå sina kunder är antagligen en förlorad kund.

  Vad det kommer att kosta de statliga myndigheterna går nog inte att överblicka. Varför vill då krypterat sin kommunikation till våra myndigheter kan man fråga sig. Ja, FRA får ju läsa allt på nätet men fortfarande gäller lagar om samkörning av register och patientsekretessen är ju inte oförändrad. Det är bara transporten fram och tillbaka som blivit osäkrare.

 5. Nu förväntar jag mig på att det kommer program som aktiveras när en obehörig försöker lösa krypteringen, och jag tror att det är bara en tidsfråga.
  Förmodligen är det effektivaste sättet att komma åt problemet är att använda deras egna resurser.

 6. Den nya FRA lagen är som glidmedel för makteliten!

  Man vill i sin säkrare samhällskampanj brännmärka nästa politiskt aktiva ungdomsgeneration som terrorister och extremister under sveriges EU ordförandeskap.

  Titta på efterspelet Göteborg 2001 i domarna mot alla dom där 18åringarna, kraven från åklagare var 10åriga fängelsestraff etc mot kids som bara ville ha vanliga liv, betala skatt och drömde om en bättre framtid. Med FRA kommer polisen agera regisör inte i egen klippta små filmsnuttar med special effects utan i Dataloggar. Dramaturgin är redan uppgjord.

  Analfisting på en helt ny ungdomsgeneration politiskt medvetna ungdomar.
  FRA är glidmedlet i drömmen hos en åklagare nära dig.

 7. Lite of topic men jag använder Cryptainer (gratis) fungerar bra med Outlook; vill också passa på att påpeka några märkliga motsättningar här: Riksdagsledamöternas egna emailkommunikationen runt tsunamikatastrofen har de helt hämligstämplat, men samtidigt vill de ge FRA (som är en civil myndighet) rätten att läsa vår epost?

  1.) Sticker inte detta en aning svenskarnas ögon?

  2.) Var finns det största hotet mot vår fina demokrati i Sverige?

 8. Det som kommer mig till minnes var att jag en gång i tiden sa jag att det är ingen skillnad på topparna i öst och högern i väst.
  Det bekräftas mer än väl idag.
  Jag sa även att verkliga högermänniskor skulle mycket väl finna sig tillrätta i ett kommunistiskt system, om de har makt och privilegier.
  Även det bekräftas mer än väl idag.

  Jag fick en helvetes massa skit över mig och blev baktalad för dessa två påstående av folk både till höger och vänster.
  Men så fel tycks jag inte ha haft som det ser ut idag.

 9. —–BEGIN PGP SIGNED MESSAGE—–
  Hash: SHA256

  @nature:

  Det duger inte. Jag behöver ett system med en öppen nyckel och en sluten,
  precis som PGP. Jag menar allvar med krypteringen…

  —–BEGIN PGP SIGNATURE—–
  Version: PGP Desktop 9.8.3 (Build 4028)
  Charset: utf-8

  wsFVAwUBSFlQpYED5sAwtHfeAQgiGBAAmB0Bgn36sFVNqHWfr6AlOCvQMd8/Ww6s
  F7ZyElMcbQWMHxQ4zkXi0RmQ5eMyxQpQT73ZcthkiIOkE7s1RUhhju1xgP2stpB8
  EHUi1LzR4Sy28qbZ0+SdL5jGziU30DnC9Anfhzacn3jccaVGNKsJhehlb+J098K2
  cBTP9nnOoxCxiUAbGLJZ4CnCxO1E3rYgrX7sRfUpqXjZx4OgGj79/YwIevDE15Gk
  YI8nHF/1cBnRXWGRZDAFuHX3DqzGPJ0tRaen5XbN0pgTcJBWYzu9vUcdx625dYBP
  XRiDrT7K7SDCCLsoCkZ9X6P/LiuoG6KNGvfZlA6M2Zdv3Ivgl8lJrMjStv/ktIZu
  8Mfo1q/Qa+qs5OPY6IZajBaOmYenO7smU0w9MTzkqUcZQrHRfmnnSFVdrc8HF60w
  2H+F74gTDZ9l8a5WZZSpLMsnuwnXzB786irUUxbXtsFOOXhQTGDD9rgqLIEkLv6p
  o8/cr+vvylNmYvHvVWEkTs5kQ/Plc9Dx7Pj/1DNNwsy+ovXgGZcx1z3ataKZTtvb
  WZvvQEB5dOMiwXKeD+Ah0RP/3b7spROwewQCuLCZcQNdYzp5t0qKlcJSxvf9Dr+P
  GXlBEeQghqgZbO7qFqWX8ST/IJoWMPkC6gopBuvpEJK5VNjW1SaNy/9are3n6FWn
  RP8BaD1jztc=
  =qxZA
  —–END PGP SIGNATURE—–

 10. I klimathotets namn ska vi stanna Sverige trots att vår klimatpåverkan är omätbar globalt.
  I terrorismens namn ska vi ge upp vår yttrandefrihet och inskränka våra fri- och rättigheter trots att inget hot finns. Vår grundlag ska sättas ur spel för att tillfredsställa några hundra övervintrade kalla krigare och ett antal okunniga och vilseförda politiker.
  Riksdagen ska fungera som ett filter och en stötdämpare mot regeringens påhitt, så är det tänkt. Tyvärr är detta filter sedan länge satt ur funktion, så till den milda grad att vi lika gärna skulle kunna ha en representant för varje parti i stället för 379 ledamöter.
  Riksdagens roll måste återuppväckas, städning måste ske men detta förutsätter engagemang från ett stort antal normalbegåvade medborgare som kan kasta detta vanstyre över ända.
  Kanske, kanske kan uppslutningen runt FRA-lagen fungera som en väckarklocka, kanske kan vi vrida riksdagen ur händerna på karriärpolitikerna, kanske kan vi återta den makt vi fortfarande har rätt till innan det är för sent.
  För detta krävs organisation och den organisationen kanske blir den första som får mäta sina krafter mot avlyssnarna, vem vet?

 11. Man kan också vända på det. Låt oss göra en plugin som genererar ”ofarliga” texter (att ha som mailsignatur t.ex.) som triggar ’oskyldiga’ mail för manuell bearbetning. Dels får FRA, Federley & Co. massor med extrajobb och dels ger det FRA taskig statistik.

 12. @Wilhelm Reuch:

  Kombinationen min käre Watson! :-)

  Alltid krypterat och sedan ett antal ord som triggar…

 13. GHOSTPHRASE – FRA’S MARDRÖM
  Börja använd det svenska mailkrypteringsprogrammet Ghostphrase. Finns i flera versioner, allt från en gratisversion till en 4900-bitars ver. för $ 399:- som bör generera mardrömmar hos FRA och deras samarbespartner NSA i USA.
  http://www.ghostphrase.com/

 14. —–BEGIN PGP SIGNED MESSAGE—–
  Hash: SHA256

  @Ghostbuster:

  PGP och ett antal varianter är helt gratis…

  —–BEGIN PGP SIGNATURE—–
  Version: PGP Desktop 9.8.3 (Build 4028)
  Charset: utf-8

  wsFVAwUBSFlcaYED5sAwtHfeAQiaXRAAgzajAJjUH2kf9TuJEZqO+90IGq+hA/kT
  2YwH6EPN4EJgSAqGCzx639xxs/WeCdC4eI4v8rzbU1wq6ckbOTlfMGrUz9dYcTTd
  7yj/rus+gqQXyJIe4foVK/Te8VsQNblw8tKtDf52pS/YbbWgBFLoxqDA2XHeltff
  FhYWn4iYsagkouAhHbTziCHqafqKCJwaR998ziHtR6UprsPJt7zVEBy9QWmS4P07
  etAM1ZuLSnlAdSaHn8pCCg8PMbFn12ApKTLi8ZWmUl4/mxXBmp7QYEkpM3c0SI7G
  0+wSyazD2VtrRfasCntMZQCgBlim/r1yiydflY+ymXS+X5VBw1ZG8h3RcmpsYy1x
  0ZhN/YFIzpq6XE/qUu8vvgbz6NrPImPa0E/9iej5NVmtFNEpVYAM1pKQuJDemAFy
  fH8hALrvIci12rTYj6JDvLXO7zHYqqIIh8gZyi0u7brKkcX3pTQgLTRMl3ROJF/I
  P44c+cmQGhWHpl1n6rRXuLTKulA/E09aUl6S0igpcaDRNmspdaOgNGoT82LaXeJz
  urnF7tSaYR6eeSJ99L/shl0/Q9VIQ+dDhpMMNFTPqJpTWgZmFpFMfoK0b77kXIR+
  Cko8Rc4pc9IgI/Y7MYZPWyK9NUVlsV5d06i1s/dxNMq6JHVsojOV8pt2hJQI8VZ3
  MkAvzxerRWM=
  =XkwC
  —–END PGP SIGNATURE—–

 15. —–BEGIN PGP MESSAGE—–
  Version: PGP Desktop 9.8.3 (Build 4028)
  Charset: utf-8

  qANQR1DBwUwDVhArMM2yosUBEACRojDyGdnvzoC8GehHv1JndrukbHVcKPmAQ1H4
  c95aeAbo6KVleVsz/yT4dKAUbrvUQ4PpxR6GmjY+K+l7cFlmKWm/P9Ld/YGuudWa
  smNAzxJOnX+gguYJrdD/6UXas2mSYTpyOD4rKcjUfzBMPqYa9sY8ADqC8Dgq3xhD
  IhDoKV/wihz7itgiOLWTr8bS3XNAtnQS02VAtrZA4ip35k9bbWdU54HV17Fu9OTl
  Ah0AmsBR46EsGuf+LJmYXrfr/nTWeTfFYO7zXDHwvauQvqoiOwlKCcKWKRXy/Frx
  w6Xce/BV3i77vQvRdFyzWpS0RwgyEMTjK1jrYMDSMnDNgW41yURXPRxllMCi4hEv
  SNESh4fHJvarvEvmKFHztai3eTzr+LfmpagZoZoBmjydcTgLV0I4ihk1lPZ/aq5m
  Fzdy6h38Aeb1EXyFQnaToZzmD8wUzD2Osg7kr+xhBLweR9/enYhxcBqt5xu3qg7E
  y1C15x13tzACGjYNE7el2qk5lIFdhXL5u/N448cr6Q4sULL8d0hKGsucTMIK+dOd
  +BneQDgmD0m8Zgpvp4UQ9vOV9d9ivATMNmHomaU7ad0NDXZUrd6UAU0A4kTKtd0A
  kFmsPMFBJAGohSSnGLFIrXnfSn5gdjE1n2CBiWhKvR4gGofDptvJ6t2IBjAc/3f7
  ZxXWjdLB1wHQT7NatuMCwiHFrZRASBUbsgcV8eh8RHUyCZE/aFHXyjYKprGZVcoV
  b77AVaivxq+maGOjdlBoXMYxFKurcU4mI9mf2AfL/3GFT7qCFmdYeu85/avhYm0i
  hlnNlQ70L4CwQBXHv/1Lw9KtAKvVpDHA9U9OHLq/UHaFyWn+PufRT30ETgo//fyi
  bFygjGtQcqPtJ3Sg6WLbAegO+d2xf9I+t5FSXClmjX3nOkJUDDcnIlXZb41sP5Bd
  IdvhoeZQkfXJwJT1g/z1FHok5bipBCjf16RBe57gaifA+vYUVGK30P4bvohwgOaB
  B4/hDASVggQ9qs86IIMW6Co27FjRl8S77Jbo1iV/tUV8sVq7BYDu2w1jxvcaALu/
  616nD3sBvo+TMLEQNlwnJ+HgfEfrkLlPS1ChTNo2wiXpYiJWMcpbWqGinKfwnu42
  kKTF8XUQVSN9fwsPh8FS5SL5kuBC65TKBK5GVnrabZO0sJu0fF/jByvi3GKu7pIi
  EOO+M3FwpuiPsOD2fq/d9TASMOWUzhhFm+loF/PDKUp/CsoKSYb2i94WMtT6t1vX
  ZB75LdrfL4KENjLtHhNvsg3w4plxTu+6p+5GOAeHzpwcXgt6kWWx9FJ8G5492OtA
  KlthBTpLXF1leIcT9nLBBG9VDwnUYOqxG5yUval8wv4usnSmv3UJ3btWO1bxlM16
  G6aGd5RP1jtleiX0cah+8iH1aqVGuodW1UwRAOuZXjm/kAyGhyrK5abOwmVojULB
  d+Jg0BiW8BMGWO2zP7uXCK5WzFTef0GQH3x882AocUrlWgidYFGhYWLn2Pgsooh5
  sneY/ZskbcsonCVcMhsJUYry6gF01GiP6TXxqn+7Q+0rC2e62dp4vFmcSklhfw==
  =0wDQ
  —–END PGP MESSAGE—–

  Nu ska jag sluta att leka… :-)

 16. Ja nu är det kryptering som gäller och endast av den anledningen att FRAs datorer ska få sina fiskar varma, om man lägger till en autotext med lämpliga ord i samma färg som bakgrunden (oftast vit) så lär man nog få filtren att reagera samtidigt som man slipper se dem.

  Jag blir så f-bannad på denna allians som (lyckligtvis) nu sågar av den gren de sitter på. Det är synd att man inte får stryka bort folk på rostsedlarna längre, vore nog en syn att få se halva sin röstsedeln överstruken.

  Nya arbetarpartiet – jovars – lämplig logga med rätt färg presenteras på Metrobloggen.
  http://xxxxxxxxxxxxxxxxxx

 17. Ni glömmer en enkel detalj. Kryptering kommer med all sannolikhet att förbjudas för allt annat än militär (och eventuellt polisiär) verksamhet inom 10 års tid. Straffskalan kommer sättas så att FRA blir tvungna att polisanmäla varje liten skymt av kryptering de stöter på.

  Har man väl infört FRA-lagen, så är allt annat en picknick.

 18. Hej Jinge,

  vad tycker du om mitt förslag att kryptera webben och kommentarerna som jag skrev för några dagar sedan. Fick inget svar om du var intresserad av det eller ville ha hjälp för att sätta upp det.

  Mvh,
  ES

 19. Kan inte nån lägga upp en guide / länkar med krypterings program som krypterar datorns IP / allt som går att kryptera? och mail funkar detta även på hotmail å dylikt? (ursäkta är inte så hightech själv) :<

 20. @ Christer W:

  FRA-lagen var faktiskt sossarnas förslag till att börja med (och är således ett vänster-påfund). De är för den, de lät bara bli att rösta för den eftersom de ville låta de borgerliga ta all skiten.

 21. Jaha då är det två år kvar tills mp får sin första röst från mej, då!

 22. GnuPG är kompatibel med PGP och till den finns flera olika outlook-plugins. Bara att tuta och köra!

 23. @Nisse, läs en gång till. Var någonstans har jag skrivet att FRA-lagen är borgarnas ide. Det jag skrev var: ”Det som kommer mig till minnes var att jag en gång i tiden sa jag att det är ingen skillnad på topparna i öst och högern i väst.” osv.

  Det jag avser är oavsett om de kallar sig moderater, centerpartister, sossar, kommunister så kan de vara av samma skrot och korn.
  Men det kanske gör ont att se och höra att det är så illa.

 24. GPG (GnuPG) är en fri produkt helt kompatibel med PGP som i stort sett tagit över efter den senare. Det finns en färdig Windowspaketering på http://www.gpg4win.org, men den har inte uppdaterats på ett år snart och fungerar inte med Outlook 2007. Utveckling sker dock fortfarande, så det kommer säkert en sådan i framtiden.

  Läser jag på PGPs hemsida ska det dock fungera med Outlook 2007, så det SKA fungera. Har du mot förmodan köpt produkten kan du säkert vända dig till tillverkaren för att få det att fungera.

  Annars är du alltid välkommen till frikodsvärlden. Här är varmt och vi har inte DRM :).

 25. nu skiter jag i detta land!!!
  älskar sverige men nu får det vara nog….jag emigrerar.
  att bli knullad av våra egna folkvalda é för mycket.

  FEGA JÄVLA POLITIKERSVIN!!!!!!

 26. #25 Jinge – Inte nu längre nej ^^ Inte när Bodström drog igång förslaget heller iofs…

  Av de närvarande avstod 1 från att rösta. 67 personer var INTE närvarande.
  Varför får politiker betalt nu igen..?

 27. Jinge, ditt förra inlägg handlade om för mycket maktkoncentration. Därför borde ju detta vara ett ypperligt tillfälle att byta bort Outlook! Förslag: Byt till Thunderbird, så kan du använda Projo’s krypteringsguide.

 28. Jag rekommenderar att du byter från Outlook till Thunderbird, som är Mozillas ”outlook-klon” kan man säga.

  Där kan du enkelt använda en plugin för att PGP-kryptera alla mail.

  Jag har gjort en guide för hur man gör det, steg för steg, som är menad att vara för andra newbies som jag som inte förstår tekniken men vill kunna använda det enkelt och smidigt utan bök!

  http://projo.se/2008/06/08/sa-krypterar-du-din-email/

 29. Kryptering är bra, men skyddar inte från trafikanalys, eftersom bara brevets text och inte adressinformationen krypteras. (Det är f.ö. trafikanalys som FRA sysslar med i första hand.)

  Det finns ett par lösningar på detta, men jag vet inte om någon har implementerat dessa ännu.

  Intressantare just nu är: Hur skall vi skydda telefonsamtal och SMS?

 30. Alltså PGP och Outlook?!?

  Din kommunikation är just så säker som den svagaste länken. Det är utan tvekan så att NSA och vänliga myndigheter (inklusive FRA) har kännedom om bakdörrar till mjukvaran som kommer från USA! Så länge du kör Windows eller MacOS med dito stängda program är du inte säker. Annat är det med öppen källkod ;-) !

  Och att PGP är är bergssäkert tvivlar många på. NSA är världens största arbetsgivare för matematiker och mycket arbete ska ha lagts ner under flera år på att knäcka matematiken bakom PGP. Är inte omöjligt att man har lyckats… (upphovsmännen bakom PGP jagades och hotades med domstol och det ena och det andra de första åren för att det sedan skulle bli helt tyst…).

  Det bästa man kan göra är att driva opinionsbildning mot det här galna systemet för att på sikt rösta bort det. Kanske för optimistiskt/naivt?

 31. Vad ni alla tycks ha missat i sammanhanget – och det passar naturligtvis de som röstat igenom lagen väl att det inte förekommit i debatten – är att ALL trafik över landets gränser ska kopieras till FRA. Dvs inte bara mail…

  Det betyder att alla som kör gmail och hotmail får finna sig i att få sin trafik avlyssnad.

  Alla som googlar efter något kan få alla sina sökningar registrerade.

  Alla som deltar i forumdiskussioner på nätet får sina lösenord registrerade, all kommunikation även i slutna forum lästa.

  Alla som har konton i en utländsk bank får sina bankaffärer loggade. Och även svenska banker om man har otur och trafiken routas via en utländsk router.

  Alla som ringer med ip-telefoni kan få sina samtal avlyssnade.

  Alla som streamar ljud eller bild kan få sina tittar- och lyssnarpreferenser registrerade.

  Alla kan få information om sina respektive datorer lagrade. Vilket OS och vilka programvaror som används, användningsprofiler, när datorn är på (de flestas datorer synkar klockan regelbundet mot en NTP-server, en utländsk händelsevis), vilka datorer som är infekterade av kända trojaner syns direkt – perfekta att lägga ytterligare malware i, t ex keyloggers eller för att plantera bevis om man är extra konspiratoriskt lagd. All denna info är även mumma för t ex stora programvaruleverantörer. Lita på att informationen når kommersiella aktörer så väl som underrättelsetjänster. Industrispionage för det egna landets företag har alltid varit en viktig del i underrättelseverksamhet.

  Och för att inte tala om hur glada MPAA och RIAA och gänget inom film- och skivindustrin blir. Äntligen ett sätt att klämma åt folk i det pyttelilla avlånga landet i norr som varit en nagel i ögat på dem så länge…

  Det här är bara början. Var så säkra.

 32. Man kan ocksa gora det besvarligt for FRA, t.ex. begara ut uppgifter pa alla uppgifter de har lagrade om en, med stod av PUL (personuppgiftslagen). Vidare kommer det att komma intressanta fall av civil olydnad (Christian Gergils, var ar du? Vakna!) fran t.ex. vissa natoperatorer som vagrar ansluta till FRA. Vad hander da? Vite/boter? Kan man vagra att betala och aker i fangelse. Och kommer kronofogden att genom handrackning se till att natet tvangsansluts? Vilken lojalitet kommer att finnas hos tjanstemännen?

 33. Kanske nån frifräsare kan hitta en utländsk ISP man kan koppla upp sig till via VPN-tunnel. Det innebär ju att man kommer ut på internet i ett annat land (förhoppningsvis ett utan polisstatslagar) och trafiken mellan min dator och ISP går krypterad.

  Eftersom FRA ska avlyssna det mesta funderar jag också på kul grejor man skulle kunna scripta upp som ger dom extrajobb (vill ju att så mycket som möjligt ska gå till manuell kontroll).

  Man kanske också kan modifiera Helen Nissenbaums ’TrackMeNot’ så den genererar massor med kul google-sökningar som FRA’s algoritmer kan trigga på.
  http://www.mrl.nyu.edu/~dhowe/trackmenot/