Nu anmäler jag Thomas Bodström!

Till Justitiekanslern

DN skriver: Thomas Bodströms uttalande i Ekot på tisdagen är märkligt för att komma från en justitieminister. I en kommentar till regeringens planer på att låta polisen använda tvångsmedel som telefonavlyssning och husrannsakan mot personer som inte är misstänka för något begånget brott svarade han: ”- Ja, det är en ny rättsprincip i lagen, dock inte mot hur det har fungerat i praktiken”.

Det vår justitieminister säger i intervjun är alltså: [- Eftersom polisen bryter mot lagen så ändrar vi den så att det blir lagligt.]

Personligen tycker jag att det är anmärkningsvärt att den främste företrädaren för vårt rättsamhälle underlåter att agera mot poliser som bryter mot lagen. Det spelar ingen som helst roll om det är en välmotiverad lagändring eller inte. Han konstaterar att det förekommer lagbrott och agerar då för att ändra lagen.

Ska man tillämpa samma rättsprinciper på ett annat integritetskränkande brott som t.ex. våldtäkt ska man givetvis upphäva de lagar som gör det förbjudet att våldta.

Så kan man givetvis inte resonera.

Jag menar att en justitieminister i vårt land har en absolut skyldighet att se till att brott inte begås. Eftersom han uppenbarligen haft kännedom om brottslig verksamhet så borde han ha kopplat in Riksåklagaren och Justitieombudsmannen och agerat för att polisledningen skulle sätta stopp för verksamheten.

Men det har han uppenbarligen inte gjort.

I stället förefaller det som om det förelegat ett interimistiskt godkännande av en olaglig verksamhet från departementet. Det är i så fall ett förhållande som är grundlagsstridigt.

Att lagar behöver ändras kontinuerligt har inget med detta att göra. Så länge en lag är giltig ska den följas. Justitiedepartementet har ingen rätt att ge ett ”tyst godkännande” av regeländringar som påverkar våra grundlagsskyddade fri- och rättigheter.

Jag menar att Thomas Bodström nu bör redovisa i vilken omfattning polisen brutit mot lagen i detta avseende, jag anser vidare att konstitutionsutskottet bör granska hur han utövar sitt ämbete.

Även om jag inser att Justitiekanslern knappast bryr sig nämnvärt så skickar jag nu denna text som en anmälan mot justitieministern.

Handen 2005-10-23 // Jan-Inge Flücht

PS: Jag inser att JK m.fl. kommer att betrakta mig som en i raden av knäppgökar. Det får jag väl leva med antar jag. Hellre en knäppgök som talar högt än en som håller käften om dumheter..

  14 comments for “Nu anmäler jag Thomas Bodström!

 1. Anders
  23 oktober, 2005 at 11:57

  Ska vi gissa att du nu kommer utsättas för både telefonavlyssning, buggning av sovrummet och olaglig husrannsakan? :-] Nej, jag anser inte att du är en knäppgök!

 2. Christian
  23 oktober, 2005 at 12:29

  Anders! Tycker myndigheterna att Jinge är en knäppgök så kan det nog tillämpas på en absolut majoritet av svenskarna. Från höger till vänster undrar man rejält över denna minister…

 3. 23 oktober, 2005 at 13:05

  Jinge – du kommer att få en mikrofon inmonterad i ditt sängben. SÄPO kommer att få veta allt du säger till katten – så prata inte med henne om riskabla saker!

 4. 23 oktober, 2005 at 15:34

  Bra Jinge.

 5. Uffe
  23 oktober, 2005 at 15:45

  Nog är du en knäppgök, men det hindrar inte att du har rätt ibland. :-)

 6. Jinge
  23 oktober, 2005 at 15:47

  Ja Christian, det finns nog alldeles för många knäppgökar i detta land i så fall. Jag kan på rak arm inte erinra mig en enda människa som uttalat sig positivt om Bodströms inskränkningar av de mänskliga rättigheterna. Dessutom har ett flertal medier ifrågasatt just det som jag nu anhängiggjort hos JK.

  Och Anders, hellre en gapig knäppgök än en tyst sådan..

  Ja Kerstin. Jag har slutat att diskutera politik med min lilla kisse. :-)

  Ja Jenny, läs vad Kerstin skrev om detta: http://www.alba.nu/motvallsbloggen/?p=51

  Man skulle väl kunna hävda att vi får de politiker vi förtjänar. Man kan ju undra vad vi gjort för ont..

 7. Nils E
  23 oktober, 2005 at 17:02

  Perfekt. Undrar hur bortförklaringen kommer att lyda…

 8. 24 oktober, 2005 at 03:00

  Men Jinge, då kanske Misse blir ledsen. Du kan väl prata politik med henne i vardagsrummet i alla fall :-)!

 9. Jinge
  24 oktober, 2005 at 03:08

  Mja, hon har suttit bredvid mig en halvtimme nu medan jag har besvarat ett långt mail från en gammal jobbarkompis. Så nu är det inte ”diskutera” hon vill. Hon vill ha MAT.. :-)

  03.08 fick hon det oxo.. :)

 10. bb
  24 oktober, 2005 at 05:49

  Frågan är om det finns kristen fanatism även i Sveriges regering? Persson är ju kristen. Bodström? Man kan motivera det med att Jesus inför gripandet avstod från terrorhandling (lärljungarna köpte svärd men de användes inte, förutom då ett öra slogs av).

  Tyvärr verkar polen fått en högerfanatisk kristen president med det passande namnet kaczynski (inte Ted – som i unabombaren – utan lech dock med apostrof ovan n:et).

  Planerar man koalitionsregering med kd?

 11. bb
  24 oktober, 2005 at 06:56

  Bodström kommer att sprida terrorn! Om psykologerna o andra hade varit mer empiriskt inriktade – hade sambandet varit glasklart. Nämligen att inopportuna gener och psyket hos potentiella ”terrorister” – ökar (tänk Irak, Palestina mfl platser) aktivitet o motståndsreaktion. Dvs ondskans spiral med fler döda – oskyldiga msk. Inte höjdarna i timbro mfl som egentligen ligger bakom attackerna mot välfärdssamhället – i ett samhälle som ALDRIG varit så rikt å haft så många med så mkt! Men uppenbarligen vill girigheten aldrig ta slut – nu ska msk bomba ihjäl sig å andra till repression o kanske avveckling av demokratin á la junilistan.

 12. bb
  24 oktober, 2005 at 08:08

  En kartläggning av vilka politiker som står upp för fri – o rätt blir viktigare o viktigare. Antar att flesta finns inom v, m och sen är det blandat (värst naturligtvis kd). Ang m kan ja ha fel, de socialkonservativa draget växer på bekostnad av nyliberalerna (dumt nog när man behöver dom som bäst).

  Jag kan bidra med vad jag har. Kan inte jinge.se inledda en kampanj (fråga om tips från läsarna) om kartläggning för att bygga lista.
  Finns det tex falska profeter inom V?

 13. 19 november, 2005 at 02:40

  Thomas Bodström, du vet att jag blir ditt fall och att du går till historien som den justitieministern som godkände polis-chefers försäljning utav beslagtagna vapen till såkallade ”kriminella”. Dina ”partners in crime” Leif Jennekvist/Ali ”Putte” Lindholm/ Gunno Gunnmo/Fredrik Wersäll/Christer Johansson/Katarina Johansson Welin m.fl. kommer att få cellerna bredvid dig så ni kan umgås i fängelset.

 14. Ove
  3 juni, 2006 at 19:52

  Thomas Bodström är livsfarlig för samhället, rösta bort galningen i valet i höst!!

Comments are closed.