Nollbloggaren PJ Anders Linder oroar sig


Det är givetvis glädjande och delvis ett visst mått på insiktsfullhet. För enligt den senaste Temo-mätningen skiljer det nu bara 0,9%

SvD:s ledarskribent hävdar att ”grytan måste hållas kokande i tio månader till”. Men personligen tror jag att det måste mer till än gamla Frälsningsarméfraser för att detta inte ska bli slutet för de nyliberala idéer som drivits av borgarna det senaste åren.

Det största misstaget de gjort är att prata väl pigavdrag och hushållsnära tjänster. För alldeles oavsett hur de resonerar så inser vanligt folk att dessa avdrags-möjligheter inte är till för dem. De har inte råd med piga under några omständigheter och förväntas betala de välbeställdas pigor. Inbillar sig alliansen att vanligt folk inte är väljare?

Han skriver vidare ”Det kommer att kräva stor politisk uppfinningsrikedom” och jag sitter och ler stillsamt. Tänk om socialdemokraterna inser det också. Då kommer de att fullfölja tankarna från kongressen möjligen med tillägget att de vill beskatta handel med aktier, ha oförändrad förmögenhetsskatt och en ökad satsning på kommunerna.

Blir Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet överens om detta så blir det en match mot ett mål, och det utan målvakt. PJ Anders Linder funderar sedan vidare på vad som krävs för att nyliberalerna ska kamma hem makten:

”- Utan missnöjet med överheten, och känslan av att vi har en regering som haft makt alltför länge och vant sig vid att utöva den på ett olämpligt sätt, blir det långt svårare att vinna stöd för en förändring.”

Helt korrekt PJ. Det spelar ingen roll hur mycket än Timbro trollar med knäna, eller hur många miljoner Svenskt Näringsliv lägger på reklam. Det vi sett de senaste åren är hur börsbolagens direktörer handlar helt i eget intresse och till och med begår brott för att fiffla sina uppdrags-givare på hundratals miljoner.

Så länge tidningar släpper fram ideologer som Thomas Idergard som förespråkar att ekonomiska miljonbrottslingar ska slippa fängelse, och Sofia Nerbrand som

kommer på att hon inte vill vara sambo med slöfockar, när hon sitter där och susar förbi de röda stugorna i sitt expresståg.

Att Timbro och folkpartiet nu blivit öppet främlingsfientliga innebär också en gigantisk svårighet eftersom de alla är en sorts nyliberala dödgrävare som kommer att samverka till en storseger för arbetarrörelsen.

Så visst krävs det en stor politisk uppfinningsrikedom PJ…

*) Nollblogg är en ”blogg” utan kommentarsmöjligheter. Artikeln finns ännu ej på nätet..


7 svar till “Nollbloggaren PJ Anders Linder oroar sig”

  1. Glömde du sänkningen av fkassa, akassa och pensioner? Det tror jag är deras största misstag.

  2. När blev Timbro öppet främlingsfientliga? En allvarlig anklagelse som jag inte kan finna några som helst belägg för!

  3. Rojas är rasist precis som nerbrand, i alla fall nästan. Utvisa folk som redan fått medborgarskap…..? Fy faan…..

  4. Utmana den verkliga ekonomiska makten för jobb o positiv utveckling för alla. Det är det enda som hjälper. Men S kommer nog införa hushållsnära tjänster för att uppfylla sitt mål om full sysselsättning. Men de rika får ju betala för jobben! Förhoppningsvis oxå få en del stulet som en tysk visade i film. Dessutom sex trakasserier kan ju dra in stora skadestånd å tvinga ut nyliberalerna ur landet (där de hör hemma).

  5. Nils E: Nää, jag glömde inte. jag skrev 20 rader men klippte bort det.

    Sven: Nä, jag tror inte att han är rasist, men han har en väldigt ogenomtänkt attityd till invandrare. Men han är ju folkpartist oxo så det är väl inte så konstigt.

    Daniel: Öppet och öppet. Kommer man med förslag som är främlingsfientliga så kan man kallas för det oxo. Se bara på deras chef..