Niklas Svensson förpestar bloggosfären


Att en brottsmisstänkt journalist får sparken är knappast speciellt förvånande, inte ens att det är Expressen som sparkar vederbörande.


Det förvånande
i sammanhanget är att han startar en blogg vars enda målsättning förefaller vara att – sprida rykten. Målsättningen med ryktesspridandet är lätt att inse, det är för att få upp besökarantalet på den egna bloggen. Jag läste någonstans att en av de tjänster han marknadsför är att blogga ”live” från olika events.

Vilka som idag kan vara intresserade av den tjänsten har jag svårt att förstå.

Niklas Svensson: ”Många undrar vad det är för rykten som sprids om ministrarna. Det påstås att en av dem publicerat nakenbilder på sig själv på nätet i syfte att få kontakt med yngre pojkar.”

Av vad som är känt om ministrarnas sexuella preferenser så faller en sådan publik anklagelse speciellt hårt mot en centerpartistisk politiker. Svensson skriver det inte, men han kan inte vara okunnig om att många av hans läsare associerar på samma sätt som undertecknad. Det innebär att den som drabbas av denna ryktesspridning drabbas, oavsett om spekulationerna är korrekta eller inte. Han väljer att säga A men fortsätter

inte med B som man hade kunnat förvänta sig av en hederlig människa.

I stället får den som beskyllningen gäller lida, och sannolikt flera människor med honom. Den sortens ”journalistik” kan bloggosfären klara sig utan precis som Expressen kan.

Samtidigt så är det viktigt att komma ihåg att det faktiskt finns seriöst arbetande journalister på bägge kvällstidningarna trots att man oftast ser avarterna, som i fallet med Svensson. Men ska man kritisera vår regering, och det ska man, så ska man komma med påståenden som har substans och inte med tomma rykten.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Niklas Svensson, Politikerbloggen, Mediekritik, Journalistik, Dyngspridare, Rykten, Expressen, Politik[/tags]


7 svar till “Niklas Svensson förpestar bloggosfären”

 1. Breaking News.
  Nu raderar han de kritiska kommentarerna på sin blogg också. När bara tomten och Ingvar Oldsberg (och jag) borde vara vakna så visade det sig att också Niklas Svensson i sin ensamhet sitter och censurerar inlägg på sin blogg.
  Samtliga som på något sätt var kritiska till hans metoder har åkt i papperskorgen, det säger rätt mycket om vad han är för en person. Dessutom har han nu infört moderering av inläggen, det står honom naturligtvis fritt men vi kan nog helt räkna med att alla kritiska inlägg kommer lysa med sin frånvaro hädanefter…

  Ha en God Jul förresten, Jan-Inge.

 2. Din rubrik är: Niklas Svensson förpestar bloggosfären. Det borde ju betyda att Niklas Svensson på något sätt är en viktig person? Eller? En totalt oviktig nolla kan väl inte göra en sån sak?

  Jag har aldrig i hela mitt liv hört talas om Niklas förrän du nu berättade… Grattis till att ha synliggjort honom lite extra.

  Är det verkligen ingen som fattar att TYSTNAD är bästa sättet att bemöta – vad man tycker är – idioter. Hur svårt kan det vara?

 3. Är det verkligen ingen som fattar att TYSTNAD är bästa sättet att bemöta – vad man tycker är – idioter. Hur svårt kan det vara?

  Väldigt svårt iom att du har tokfel! Kolla Danska folkpartiet eller varför inte våra avarter såsom SD och clownerna i ND. Bästa sättet är att sätta dom under lupp och bemöta dom så att dom ej får stå oemotsagda.