Nazianstuckna Sverigedemokrater huvudnyhet i Libanon


Sedan någon vecka så har Sverige-demokraterna satt igång en ”teckningstävling” i sin främlings-fientliga partitidning.

TV-stationen som under dagen har sänt ett långt inslag vid ett flertal tillfällen har enligt Ekot uppfattat ”Sverigedemokrater” som någon slags representanter för Sverige. Stationen når 200 miljoner tittare..

På lördag anodnas en manifestation och upprop mot rasism och intolerans på Medborgarplatsen.

2006-02-09

Upprop mot rasism och intolerans

I efterdyningarna av de bilder på profeten Mohammed som publicerades i Jyllandsposten, går nu representanter för olika organisationer samman bakom ett upprop mot rasism och intolerans.

I uppropet står det bland annat: ”vi tar avstånd från alla krafter – såväl främlingsfientliga som våldsförhärligande – som exploaterar den situation som uppkommit. Försoning kan nås genom att


Partisymbolerna identiskt lika..

vi använder våra demokratiska och fri- och rättigheter till att bekämpa rasism och intolerans.”

Undertecknarna anordnar en manifestation på Medborgarplatsen i Stockholm, klockan 12.00 på lördag 11 februari .

Bland undertecknarna finns bland andra representanter för Sveriges unga muslimer, Svenska kyrkans unga, socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet.

Uppropet kan läsas i sin helhet på vänsterpartiets hemsida.


4 svar till “Nazianstuckna Sverigedemokrater huvudnyhet i Libanon”

  1. Jag begriper mig inte på de där rasisterna. Nu har de fått sin hemsida nerstängt, alltid nåt.

  2. Stackars libaneser, hur ska de kunna veta det? Arabiska organisationer hymlar åtminstone inte om vad de står för. Kan man inte tvinga dem att döpa om sig till Svensk Folkdiktatur eller liknande så det inte blev några missförstånd?

  3. Jag tycker att debatten om kränkning/yttrandefrihet – angående JP:s s.k. Mohamedbilder – ofta är lite väl märkligt ogenomtänkta även bland så kallade förståsigpåare; för jag anser följande: det brukar sägas att: ”En bild säger mer än tusen ord.” Men jag säger att: ”en bild kan ljuga mer än tusen ord.” För betänk att du skulle skriva ner och formulera dessa bilders budskap i ord – då skulle dessa rader vara klart åtalbara i många länder som har ”Hets mot” (i någon form) i sin lagstiftning och därför vara straffbart och således så har dessa bilder inte något med yttrandefrihet att skaffa!

    Ska någon därför be om ursäkt så är det den ansvarige på JP. Hans namn och adress i eftertexten också tack! En ansvarig redaktör ska ha den insikten, och fingertoppskänsla, för vad han personligen vågar vara ansvarig för – och det kräver sin man/kvinna att mäkta med det ansvaret. Därför ska man inte pruta på bland annat lönen och kompetensen när man väljer ansvarig utgivare. Stå för din text eller låt bli att publicera!

  4. ”Sedan någon vecka”?
    Beslutet att avbiöda Muhammed från SD:s sida kom redan i November.