Nazianstuckna SD och yttrandefriheten


Igår kväll satt jag i soffan och försökte koncentrera mig på en bra bok av en av mina favoritförfattare, Isaac Singer.

Men trots hans briljans så lyckades jag inte att helt sluta fundera på våra nazi-anstuckna Sverigedemokrater. Att de sistnämnda väcker en allmän avsky för sina främlingsfientliga åsikter är självklart.

Det händer ibland att jag kritiseras för att jag skriver att Sverigedemokraterna är nazianstuckna. Det har hänt två gånger att sossar hoppat på mig av den orsaken. Jag återger därför en text som jag hittade på SD:s hemsida innan den stängdes ner. Den är skriven av Richard Jomshof och har rubriken ”I Sverige gäller än så länge svenska lagar”

SD: ”Det krävs ingen större visdom för att konstatera att muslimer har det betydligt bättre i den kristna världen än vad kristna har det i den muslimska. Så vad ska vi egentligen be om ursäkt för?

Är det för att vi ger er muslimer uppehälle och livslång försörjning i våra kristna länder trots att ni i en majoritet av fallen saknar flyktingskäl? Är det för att vi erbjuder er muslimer utbildning i våra kristna länder? Är det för att vi ger er muslimer möjlighet att dyrka er gud i våra kristna länder? Är det för att vi hjälper muslimernas många gånger underutvecklade och odemokratiska länder ekonomiskt? Är det för att vi inte utkräver blodshämnd för de upprepade morden på vara kristna landsmän vilka begås av fanatiska muslimer? Ar det för att vi stillatigande ser på när fanatiska muslimer halalslaktar kristna landsmän? Eller är det möjligtvis för att vi inte sänder självmordsbombare att spränga oskyldiga kvinnor och barn sönder och samman varje gång vi känner oss kränkta av muslimer?


Julhälsning på hemsidan, en nazisymbol

En sak ska ni ha klart for er; i Sverige gäller än så länge svenska lagar, regler och normer. Här värnar vi yttrandefriheten. Menar ni fullt allvar att vi ska be om ursäkt för detta?

Till alla er muslimer som inte vet att följa och respektera de lagar, regler och normer som gäller i Sverige, till alla er muslimer som inte vet att värna och respektera yttrandefriheten, till er har jag bara att säga en sak; åk hem till de länder ni en gång kom ifrån. Här har ni inget att göra.”

Att ovanstående text innehåller extrem främlingsfientlighet är tydligt nog. Jag hade inte tänkt återge den från början, men eftersom texten också innehåller frasen ”Här värnar vi yttrandefriheten” så blir den lite aktualiserad kan jag tycka.. Eller hur?


9 svar till “Nazianstuckna SD och yttrandefriheten”

 1. Bra exempel på Sverigedemokraternas skrämmande retorik. Att på deras sätt dela upp världen i olika poler är en effektiv metod för att skapa motsättningar mellan vår och andra kulturer. Det är ytterst intressant att se hur Richard Jomshof talar om ”våra kristna länder”. Hur ofta tror du att han går i kyrkan? Tror du att han och hans partikamrater lever efter de tio budorden? Själv har jag ytterst svårt att se det framför mig.
  Det som till sist är allra mest skrämmande, är den okunnighet och totala brist på inlevelseförmåga i hur folk lever och tänker i andra delar av världen, som grupper likt SD uppvisar. Man får hoppas att de inte får vatten på sin kvarn i debatten om karikatyrerena, för ett nytt tidigt nittiotal, som det skulle riskera att eskalera i, vill nog ingen se i Sverige igen.

 2. Tråkigt att de enda som släpps fram i media i debatt runt det här är antingen just ”extremt främlingsfientliga” eller ”dhimmi”. Man kan ha åsikter om ”segregations”-politiken utan att vara rasist, bara för att de som tillåts yttra sig i media oftast är det. Man behöver inte vara islamofob för att bli förbannad när islamister mördar folk i Europa som yttrar sig negativt om islam. Bemöt Richard Jomshofs argument i sak i stället för att kalla honom saker. Då försvinner han fortare.

 3. Jag vågar inte skriva så där rakt på om SD, just för att jag är rädd.
  Jag vågar inte heller visa muhammedbilderna, för jag är rädd för fundamentalistiska muslimer.
  Det verkar som om SD:s anhängare och extrem-muslimer har en del gemensamt? När de inte får som de vill är det hot och våld som gäller.

 4. Detta handlar ju om information och desinformation. Det är helt lagliga medel (inom vissa gränder) i en opinionsbildning. Vi är alla kraftigt utsatta för manipulationsförsök. Det krävs mycket, mycket uppmärksamhet, studier, hårt arbete i form av läsning och ett bra minne samt en viss begåvning, för att kunna se och avslöja en dold agenda i politiska sammanhang. Människor verkar lita mindre på forskning i dag, och mer på politiker och religiösa ledare?

  Forskarnas uppgift är att klartlägga mekanismer och sammanhang och politikerns att dölja valda delar av samma verklighet, till förmån för vissa andra delar. Naturligtvis så finns det några få poänger i det som SD för fram, även om dem har en dold agenda – annars så skulle ju ingen förstå och därför inte lyssna på dem! Låt mig ta ett ex. Jag har träffat många människor som berättar att deras föräldrar aldrig skulle ha fått samma changs i sitt ”hemland” som här i Sverige. Ändå så väljer de att inte plugga vidare och lära sig bra svenska, och på så viss slippa städjobbet, som de klagar på. I stället så drömmer det om att få komma tillbalka hem (om förhållandena blir acceptabla) för då skulle allt bli bra. Men sanningen kan vara att även då är deras chanser minimala att förändra deras liv och chanserna betydligt större här i Sverige. SD lyssnar mycket noga på dessa vittnesmål och använder dem själva, men döljer vad syftet är när de framför dem.
  Att leva i ett öppet och demokratiskt samhälle som Sverige, med vår unika yttrandefrihet, ställer stora krav på kunskap och kunskapsinhämtning för att inte bli manipulerad i denna storm av propaganda.

  Lästips: ”Hitlers bordsamtal”
  ”En studie i tyranni”

  En, bland många saker som Hitler lyfter fram i bordsamtalen, var följande strategi (som också Ny demokrati använde).

  1.)
  Hans spioner tog noga tog reda på vad andra partier hade för agenda, på sina torgmöten och vad de talade om. Därefter så tog de upp alla frågor som de övriga partierna inte debatterade. På de vinner de två saker; för det första uppmärksamhet och för de andra ett tolkningsföreträde och de kan identifiera sig med frågan och göra den till sin egen, och därför vinna i popularitet och inflytande. Sedan förde de fram samma vinkling hela tiden och undviker vidare att verkligen debattera frågan med en meningsmotståndare, men ger sken av att göra just det.

  2.)
  Hitler tog ett annat närliggande ex också som är viktigt att hålla i tankarna. En spektakulär händelse inträffar i ett land. Om ett land har säg 10 stora tidningar som alla rapporterar om denna händelse fast lägger betongen lite olika, så tappar till sist befolkningen förtroendet för medierna och medierna kontrollen över opinionen och blir där med identisk med den! Men om det finns tre stora tidningar som alla skriver och rapporterar på exakt samma sätt. Då… Då styr man opinionen.

  Se på SD nu!

 5. Jag är själv utlänning(polack) men jag har för mig att
  främlingsfientliga åsikter inte är olaglia?
  Har jag fel? Mina kunskaper här är dock dåliga.
  Svenska staten har nu tydlig visat för oss att
  någon yttrandefrihet i sverige finns inte.
  De tystade ju sverigedemokraterna.
  Är det grundlagsbrott?

  Då kan vi ju lika gärna slopa hela muhammed bild proceduren
  och be om ursäkt rakt av. I sverige i alla fall.

 6. Exakt E!
  Webpolls av DN, AB, SvD och Exp visade att mellan 70-80% av de som svarade tyckte det var ”rätt beslut” att publicera teckningarna.
  Så, i Magnus Norells (forskare vid totalförsvarets forskningsinsitut, terrorexpert) egna ord: Det är ju beklämmande att de (SD) ska vara först med att göra det här, att publicera bilderna i Sverige … … huruvida man blir kränkt eller inte ligger i betraktarens öga.

 7. Ja Fredrik… Det här är ju inte lätta saker att förstå sig på… Och Ola (kommentar 2) underskatta ALDRIG en politisk motståndare – i synnerhet inte om dem lutar sig mot extremhögern – ty de har en underlig förmåga att dra till sig tämligen begåvande figurer – som kanske inte vänstern alltid har lyckas med? SD har, naturligtvis, mobiliserade några av dem jag kallar för: ”den dolda kompetensreserven”, som landet har!
  Se nu vilket unik ställning som SD har fått. Den enda ”SVENSKA” som stod upp mot de hotande mohammedanerna, typ! Och de fick direkt UD och SÄPO på sig.

  Förstår ni vilket gyllende tillfälle detta är att ”fånga” frågan om yttrandefrihet och göra den till sin egen! Lite inte på UD! Lita inte på SÄPO! Lite bara på SD! Och vad betyder inte det inför valet – jo det ger dem en unik position – där av smädandet av islam! Allt ingår i en längre strategi här! Bitarna faller på plats! Underskatta dem inte och förlöjliga dem inte – utan läs på och avslöja dem i stället! Ett tips: På armémuseet i Stockholm finns en del intressanta kurser att gå; Som bland annat tar upp ett rollspel, om svensk utrikespolitik vid händelse av en kris. Mycket intressant! Vem som helst kan gå dessa kurser! Bör jag nämna att i samma lokaler, i kulvertarna, florerande personal både från den svenska underlättelsetjänsten och SÄPO, säkert enda in på slutet av 80-talet! Vem vet, de kanske är kvar än?

  E