Nazianstuckna (sd) framåt


I den senaste opinionsmätningen visar det sig föga överraskande att det främlingsfientliga partiet Sverigedemokraterna gått framåt bland väljarna. Partiet som startades av den ökända nazisten Leif Zeilon kommer kanske att få säte i Sveriges Riksdag år 2010.

De gör nu stora ansträngningar för att få sina företrädare ute i kommunerna att sätta på sig slips, men i många kommuner vill ingen ens representera dem och ta säte i kommun-
fullmäktige. Inte så underligt kanske med tanke på att det är ett i högsta grad nazianstucket parti. Att öppet sympatisera med dessa ses inte med blida ögon av omgivningen.

Andelen företrädare som är dömda för brott är oroväckande hög, detta trots att partiet försöker rensa ut kriminella efter bästa förmåga, men ansträngningarna ger ett klent resultat eftersom även ostraffade tenderar att dyka upp i olika sammanhang där det senare visar sig finnas brottsmisstankar.

En intressant sak med partiet är att de gått från att vara en nazistisk samling extremt korthåriga män i Doctor Martens till att bli Israelkramare. Orsaken är givetvis att det inte går att hetsa mot judar med tanke på att det relativt sett finns få judar i Sverige. Dessutom så är dessa helt integrerade i landet och därför hetsar man i stället mot muslimer. För hetsen har man kvar från de bruna skjortornas tid.

Hets mot oliktänkande är också ett vanligt inslag, själv har jag hotats ett flertal gånger eftersom jag är både antinazist och antirasist. Det ses inte med blida ögon av dessa, numera slipsförsedda, aktivister. Och har man dessutom ett mörkare hudpigment och har en annan religion än kristen så ska man – repatrieras, dvs. utvisas ur landet enligt partiets planer.

Vissa ungdomsgrupper som kallar sig vänster brukar med jämna mellanrum ge sig på denna främlingsfientliga och ofta öppet rasistiska grupp människor. Även om jag har förståelse för deras indignation så är det hopplöst kontraproduktivt.


Det enda
man kan göra i praktiken är att kalla saker vid dess rätta namn. På längre sikt är det också det som ger bäst resultat. Och Riksdagspartierna kommer troligen att ta debatten med Sverigedemokraterna nu, det är bra, det kommer att göra det uppenbart för minst nittiofem procent av befolkningen vad det handlar om.

Tidigare hade de t.o.m. samma partisymbol som det fascistiska National Front i England. Numera har de bytt till en stiliserad blåsippa. Men skuggan ser likadan ut nu som då.

Länkar: SvD AB DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Rasister, Nationalister, Nazianstuckna, Främligsfientliga, Val 2010, Kriminalitet, Temo, Politik, Nazismen i Sverige, SD[/tags]


34 svar till “Nazianstuckna (sd) framåt”

 1. På denna blogg gäller vissa ordningsregler.

  Kommentarer förutsätts följa den allmänt vedertagna netiketten. Det innebär att du inte får skriva nedlåtande, förolämpande eller provocerande kommentarer. Ska du kritisera någon vars uppfattning du inte gillar så måste du framföra den kritiken på ett hyfsat sätt. Dessutom bör det framgå vad det är du opponerar dig emot och varför.

  Du måste fylla i en fungerande e-postadress. Den syns inte hos läsarna men jag behöver den om det är något jag skulle vilja fråga.

  När det gäller länkar så kan du länka till din blogg/hemsida i utrymmet som anges för URL: I övrigt bör du vara ytterst sparsam med länkar. Jag är personligen ansvarig för det du skriver i kommentarer här och du kan aldrig räkna med att jag är så intresserad, eller har tid, så att jag sitter och kollar upp länkar. Bloggreklam givetvis förbjuden, trackbacks är ok. Det är ok att länka till etablerade tidningar/radio och TV-kanaler. Spamfiltret är satt så att två länkar är max.

  Du bör givetvis också hålla dig till ämnet för den bloggpost du kommenterar. Handlar den om ”vargar” så ska man inte diskutera annat än det ämnet i kommentarerna. Metakommentarer är således inte tillåtna. Inte heller kommentarer som är skrivna för att provocera.

  Kommentarer som upplevs som främlingsfientliga eller rasistiska tas bort direkt, de kommer aldrig att synas.

  Personliga kommentarer till mig är ett exempel på Metakommentarer som raderas direkt, använd mail till sådant.

  Medvetet ljugande raderas givetvis. Har du uppgifter som du själv inser kan ifrågasättas så får du skicka ett separat mail med de länkar du refererar till om det inte är internationellt väletablerade medier.

  Om någon av dina kommentarer inte syns så beror det troligen på att något av dessa villkor ej uppfyllts.

  För övrigt gäller att det inte är någon ”mänsklig rättighet” att få kommentera här.

  Jämför gärna med en tidnings insändarsida…

  // Jinge

 2. Det finns fortfarande med ett antal nazister i sd även om de inte har bruna skjortor längre. Det är slipstvång. Det är samtidigt lite av det läskigaste med dem. En snubbe jag känner är medlem i en annan nazzeorganisation också men det får han inte enligt partiet så därför sympatiserar han bara nu. Läskiga typer, det är min åsikt.

 3. Det att Sd ska komma i riksdagen år 2010 är myt…dem ÄR redan i riksdagen, utan att vänta 4 år..! Tyvärr. Nymko Saboni är Sverigedemokrat i folkpartiets glittrande packet. När det handlade om kritik mot migrationsverket pga utvisning av appatiska flykttingsbarn, då sa man i riksdagen att man kan inte ge uppehållstillstånd till dem familjer för att inte ”hetsa upp främlingsfientliga i landet”…!
  Alltså, för deras skull, fick man utföra en rad av beslut…
  Jag tror att det har pågått länge, nämligen, förberedelse att den här partiet får sitt plats i riksdagen.

 4. Ja, ta diskussionen med dem, så får den en chans att synas mer i massmedia och att förneka allt man säger om dem, vilket garanterat kommer att leda till att de får ännu fler anhängare. De andra partierna har bäddat för den utvecklingen de senaste 15 åren.

  Det finns bara ett botemedel mot dem, och det är ett jämlikare samhälle, men det botemedlet faller varken alliansen eller socialdemokraterna i smaken. Det kommer man inte att använda sig av alltså.

 5. Folkomrösta om invandringen INNAN SD gör det åt oss. Varenda käft ljuger för sig själv i frågan, då faktum är att en Somalisk klan som flyttar in i DIN port ger dig ett formidabelt tuppjuck! Hur kan jag nu påstå något sådant?
  Svar: Hagsätra, Rågsved, Bredäng, Skärholmen, Bagarmossen, Fisksätra, Tensta, Rinkeby, Alby, Norsborg..etc etc. Se till hur svenska folket GÖR, inte till vad de säger när kameran rullar.

 6. Kerstin fick uttrycka sig ännu bättre än jag har försökt :-) tack! :-)
  Bara att tillägga: Människor med invandrarbakgrund saknar plattförm i samhället, speciellt muslimer. Man blev påtrampad i samhälle från flera olika håll: kultur, arbetsmarknad, skolor, bostadspolitik…! Självklart att man ska leva på sina privata butiker & restauranger, bilda egna bostads område och vara utanför samhälle. Invandrare fick man knuffa bort i hörnet överallt..! Både röda & blåa talade om invandrare som PROBLEM… och den här retoriken utvecklade fördomar & hat. Sällan talade man om invandrare som BEHOV för samhället. Som Kerstin sa, under 15 år har man bäddat för Sd.

 7. Ida D, du har en svidande poäng med ditt resonemang. Dock, politikerna är i det närmaste rörande överens i frågan, integrationen måste lösas. Problemet ligger inte där. Befolkningen i detta land är snarare problemet! Även om Sverige nu behöver 1 million nya invandrare för att t.e.x. säkra våra pensioner så skiter vanligt folk i det. De har inte i denna värld för avsikt att dela sin tillvaro med dessa nya invandrare. Inte vad gäller boende, inte i arbetslivet, heller inte skolan deras barn går i! Den här frågan måste vi komma till rätta med blixtsnabbt, innan SD drar den som en jackpot.

 8. Ida, Roope med flera!

  Ni tar nästan orden ur munnen (eller bokstäverna ur mitt keyboard). Det är inte invandringen som är problemet, det är bristen på bra integrering. Jag brukar fråga de främlingsfientlige jag möter, hur många invandrare dom har som vänner, hur många har dom bjudit hem eller hur många har dom varit hemma hos.
  De allra flesta svaret är djupt nedslående.
  Efter att ha bott på ganska många platser så har jag konstaterat att de allra flesta människor är utlänningar på de flesta av jordens ställen. Det gäller att vara aktiv och lära sig av världlandet, anpassa sig till viss del men det krävs också att någon tar emot och hjälper till.
  Ärligt så har jag intrycket av att de länder som har sämst socialsystem är bättre på att ta hand om medmännsikor och min teori är att dessa känner till faktumet att vi alla behöver hjälp och då måste vi hjälp varandra när vi kan.

  Är det så att vi svenskar förlitar oss på att myndigheterna skall sköta integreringen? Med den sociala nedrustningen de senaste åren borde väl den tanken ha försvunnit ur varje tänkande individs hjärna?

  Till er som vågar utmana, ta kontakt med dessa människor dom har fantastiskt mycket att ge på många många vis. Lär dom dina svenska värderingar, allt accepteras inte med det ökar förståelsen på båda sidor. Skit i myndigheter och politiker, njut livet och gärna med främmande kulturer. Sverige är en blandning av olika kulturer sedan begynnelsens tider. Jo när du träffar invandrare kommer du stöta på ett eller annat rötägg också, men det har inte med pass, religion eller hudfärg att göra.

  En av demokratins nackdelar är att mörkermän på såväl vänster som högerflygeln får verka, men styrkan i en demokrati är också att just tillåta yttrandefrihet

 9. Zarkow, om du lyssnar på radio, det är många debatörer som ibland inte kan skillnad mellan henne och Sd. Folk talar helt öppet… precis som jag.

 10. Zarkow, fjanta dig inte. Sabuni är en offentlig person och förväntas stå ut med precis vad som helst. Anmäl du, men åklagaren kommer bara att skratta och diarieföra din anmälan och gå vidare med nästa.

 11. Zarkow! Jag tycker inte att det är ett påstående utan substans. Man kan verkligen ifrågasätta vad för sorts ideologi som driver henne.

 12. Den korta debatt som har blivit om Nyamko Sabuni ideologi ställer en fråga i fokus. Om inte folk med invandrarbakgrund politiskt sett kan vara både nassar och rasister.
  Inom både vänstern och högern finns det väldigt många som anser och agerar som om folk med har invandrat inte kan vara det.
  Själv anser jag att de mycket väl kan vara rasister och nassar och att det lika illa som med infödda sådana.
  För övrigt är begreppet invandrare ett fördjävligt uttryck som stoppar alla med utländsk bakgrund i samma fålla.

 13. Jag håller definitivt inte med – använder man begreppet fascism slarvigt skapar man förvirring istället för klarhet. Har man svårt för att se skillnader mellan SD, fp och ibland även (s) kommer man att misslyckas med att politiskt bekämpa vare sig borgarregeringen eller SD. Historien har många tragiska exempel på sådana misslyckanden.
  Det påminner om när de tyska stalinisterna anklagade socialdemokraterna för att vara ”socialfascister” och tvillingparti till nazisterna och ibland tom huvudfienden. Man gick så långt att man ibland samarbetade med nazisterna mot socialdemokratin.
  Resultatet blev som vi vet en katastrof – först när de bägge partierna och fackföreningarna slagits sönder – ändrade man åsikt och då var det försent.
  Det räcker gott med att attackera Sabunis politik. Den är tillräckligt usel.

 14. St Just! Det ligger givetvis något i vad du skriver, men man kan knappast bortse ifrån att folkpartiets främsta talesmän i invandrarfrågor driver opinion på samma sätt, och med ungefär samma innehåll som Sverigedemokraterna.

 15. Jag kan skillnad mellan Fp och Sd…men inte mellan Sd och Saboni. Tyvärr. Jag, som människa med invandrarbakgrund önskar att bli annorlunda, men så är det inte.
  Även Saboni SJÄLV säger att åsikter hon har är personliga och inte partiets åsikter. Vad betyder det..? – Ja, kampanjer mot muslimer & invandrare allmänt, som hon driver har ingenting med Fp-s åsikter… !
  Vad ska man säga då..?

 16. Zarkow, i min tidigare inlägg sa jag att du är kontroll-polis här, så skulle jag inte vara förvånad att du anmäller mig. Ska du anmälla mig också för att jag gjorde några grammatiska fel i mina inlägg ..? :-)

  Eller kanske jagar du mig för att du är besatt av kändisar..? hehehehee…

 17. Ida D!

  Här är det JAG som är kontrollpolis och jag kan garantera dig att jag aldrig släpper fram kommentarer som kan vara åtalbara. Inte dina heller..

  Det är inga som helst problem med att kalla Nyamko Sabuni rasist eller fascist, det ryms inom den svenska yttrandefriheten.

 18. Poope..! Om man ska göra någonting INNAN Sd drar sin kort, då är det att förändra retoriken när man talar om invandrare, och i media borde man ofta tala om sanningen – Sveriges BEHOV för att ha nya människor.
  men det gör man inte… ! Vanligt folk är vana att höra följande ord: PROBLEM, SOC.BIDRAG, FÖRORTER, DÅLIGT SVENSKA…. m.m.
  Vanligt folk är långt borta från formulering om hur stort behov Sverige har för att klara av 40-talisternas pensioner, sjukvård, barnvård…m.m.

 19. Så om alla är överens om att integrationen så här långt är i stort misslyckad, vad göra? Problemen hopar sig och en lösning måste väl vara att minska invandringen och försöka t hand om de som kommit8jobb,bostad etc.) innan man välkomnar fler till detta framtida kaos om ingen förändring görs. Åtmistone borde tillfälliga uppehållstillstånd utfärdas och inte PUT som idag. Den generösa anhöriginvandringen är ju också något som Sverige är unikt med i Europa.Minska den utan att vara inhuman! Lös integrationen för dem som kommit för att stanna.

 20. Ja, Jinge, vi vet alla din roll… Och släpp inte inlägg som jämför någon annan människa med Sd i ONÖDAN! :-) Tack!

 21. Jag blir rädd när jag ser att SD näst intill betraktas som rumsrena.

 22. Det är långt ifrån rasism att känna för sina medsystrar som blir könsstympade. DEt kan dock vara populism, har du tänkt på det?

 23. Oavsett om det handlar om popularism eller inte, genom liknande politik bäddar man för Sd och hetsar folk. man kan kalla beteendet hur man vill men effekten förstärker fördomar, hat, förföljerser, m.m.

 24. Jag håller med Nyamko Saboni att könstympning, hedersmord, tvångsgifte ska saneras bort från samhället. Men problemet är att alla dem handlingar knyter hon ihop med islam, helt enkelt för att hon har lätt att blanda ihop RELIGION, TRADITION och KULTUR.
  Allmänbildade människor kan skillnad mellan dem olika område, men inte hon. Kanske hon vill inte se skillnaden heller, vilket är naturligt för islamfober.
  Annars, Zarkow, jag är inte kändis… :-) när du ser (hehehehe) bakom liknande mening borde du själv förstå att det är skoj.

 25. Du skriver att ”[du] har förståelse för [vissa ungdomsgrupper som kallar sig vänsters] indignation så är det hopplöst kontraproduktivt [att ge sig på SD].” Hur ska man tolka det? Som att du tycker att det inte är fel att ge sig på SD, men att det är otaktiskt?

  Du borde läsa Peter Englunds välskrivna krönika om vänsterns grumliga inställning till demokratin.

  http://peterenglund.wordpress.com/2007/01/30/solnedgang-for-vanstern/

  Vad som är mest upprörande med hela SD-frågan är den otroligt odemokratiska behandling SD har fått. Deras medlemmar sparkas från jobbet, utesluts ur facket, man talar öppet i SvT om hur man bör göra om man inte vill att SD ska komma in i riksdagen, politiker från andra partier vägrar att möta dom i debatter, etc. Voltaire sa att ”jag hatar dina åsikter, men är beredd att dö för din rätt att uttrycka dem”. Dom orden verkar va totalt bortglömda i det Sverige där PK-etablissemanget regerar och förbjuder alla möjligheter till fri debatt.

 26. Ja, Zarkow,det finns tydliga och klara bevis om att tvångsgifte, könstympning på kvinnor och heders mord har ingenting med islam att göra. Det är 1,5 miljard muslimer i världen, och den grova metoden använder små grupper någonstans i Afrika (t.ex.könstympning).
  Det talar om ingenting annat än kultur & tradition. Den andra är att ingenstans i Koranen står (eller islamböcker) om tillämpning av dem metoderna.
  Jag vet inte vilken litteratur skulle jag rekommendera, men detta är allmänkänd sak… total självklarhet. Så, genom att hon knyter ihop dem metoderna med islam, då blandar hon ihop religion, tradition & kultur.

 27. Ida!

  Jag måste ha missat att Zarkov gjort likhetstecken mellan hedersmord och islam, likaså könsstympning.

  Jag har förmodligen utgått ifrån att varenda kotte känner till att hedersmord är ett regionalt kulturellt betingat brott som emanerar från ett gammalt stam- och klansamhälle.

  Det trodde jag alla visste.

  Inte ens de fyra hedersmord vi haft i Sverige har alla utförts av ”muslimer”. Det i Karlstad gjordes av en kristen man.

  De vanligaste hedersmorden i Sverige utförs av svartsjuka poljkvänner och äkta män med ursvensk bakgrund. Således mer än tio gånger så frekvent och samtliga med ”kristen” bakgrund.

  Det trodde jag alla visste…

  När det gäller könsstympning är det likadant. Det förekommer oavsett religion i de områden där det förekommer.

  Men Sverigedemokrater (och folkpartister) låtsas som de inte vet det.

 28. ”De vanligaste hedersmorden i Sverige utförs av svartsjuka poljkvänner och äkta män med ursvensk bakgrund. Således mer än tio gånger så frekvent och samtliga med “kristen” bakgrund.”

  Jag vet inte vad du menar med ”hedersmord” men du följer inte den gängse definitionen iaf, om Wikipedia är nån guide:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Hedersmord

  ”Vanligast är uppfattningen att hedersmord består i att fäder eller andra manliga släktingar dödar kvinnliga släktingar för att dessa har haft affärer med en man familjen inte godkänt, eller för att de inte vill följa familjens religion och tradition.”

  De svenska mord du refererar till är knappast av den typen. Jag tycker du blandar bort korten här på ett oärligt sätt.

  Sen visst är hedersmord och könsstympning kopplade till kultur snarare än religion men jag förstår inte varför det skulle va så intressant i sammanhanget. Kärnfrågan är att hedersmord är ett problem bland vissa invandrargrupper och inte bland svenskar. Det är ett faktum alla som försöker se detta med nåt som liknar objektiva ögon omedelbart ser.

 29. I princip har du rätt. Men jag tycker att t.ex. svartsjukemord har mycket gemensamt med det som du kallar hedersmord. Och sett i sitt sammanhang så dödar fler procentuellt fler svenskar sina fruar, fästmör och flickvänner än vad som sker i form av hedersmord bland invandrade från andra länder.

  Hedersmord har blivit ett rasistiskt argument som inte har någon bäring på det faktiska antalet dödade kvinnor i detta land. Mördaren är en blekfet svensk man som druckit en helvetes massa sprit innan han blev mördare.

  Jan Guillou i Aftonbladet idag:

  Jan Guillou: ”Det råder en desperat brist på hedersmord i Sverige. Förra året utlovade myndigheterna att minst 2.000 unga kvinnor i invandrarfamiljer löpte en omedelbart överhängande risk att mördas av sina familjemedlemmar. Polisens självutnämnda expert på hedersmord, kriminalinspektör Kickis Åhré-Älgamo, höjde siffran till 15.000. En aktivist i Expressen gjorde beräkningen 40.000–50.000 förestående hedersmord. Vi stod alltså inför en syndaflod av kvinnomord.

  Och så vägrar de jädrans kurderna att samarbeta och förverkliga myndigheternas undergångsvisioner. Då blir goda råd bokstavligen dyra. Den förra regimen i landet anslog 180 miljoner till bekämpande av hedersmord och folkpartisterna i den nya regimen vill plussa på ytterligare. Statsunderstödda frivilligorganisationer finns, aktivisterna är organiserade i minst fem olika grupperingar. Särskilt skyddat boende för de hotade kvinnorna finns. Allt är klappat och klart och så vägrar svartskallarna att mörda.

  Rent faktiskt förhåller det sig på följande sätt. Under lite mer än en tioårsperiod har vi haft fyra kända fall av hedersmord i landet, det senaste förra året på en man.

  Under samma period har ungefär 400 kvinnor mördats i Sverige på det gamla hederliga svenska sättet, fyllebråk och svartsjukemord.

  Hedersmordet är alltså ett extremt ovanligt våldsbrott, inte ens tiondelen av det gamla hederliga svenska hustrumordet, inte ens tiotusendelen av den hederliga gamla svenska kvinnomisshandeln. Ändå är det just detta mest sällsynta av alla brott mot kvinnor som ådrar sig politikers, myndigheters och aktivisters största uppmärksamhet.”

  http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,1036009,00.html

  Så är det problemet som ska angripas så ska väl svenskarna prioriteras väl? De dödar ju fler procentuellt…

 30. OK, jag är inte jätteinsatt i frågan och skulle gärna se nån slags verifiering av dom här uppgifterna.

  Sen finns det ju ändå en stor skillnad mellan svartsjukemorden och hedersmorden i det att det senare på ett mycket tydligare bygger på en föreställning om att kvinnans heder måste skyddas. Svartsjukemorden handlar om att man känner sig personligen besviken, inte på några aparta föreställningar om kvinnans sexualitet.

  Jag tycker att det är farligt att relativisera hedersmorden och säga att dom är ”del av en patriarkal struktur som finns överallt”, etc., som man hör ibland. Det är ett oerhört mycket allvarligare problem att kvinnor faktiskt mördas pga vissa föreställningar om heder än t ex att män får högre lön än kvinnor, även om även det är ett problem, förstås.

 31. Tack Jinge. Bra inlägg :-) Jag blev också förvånad att Zarkow inte känner till att hedersmord, könstympning & tvångsgifte inte har någonting med islam att göra. Skumt att man söker från mig skriftlig bevis för allmänt känd sak. Men, i alla fall, hoppas han är nöjd med svaret & alla dem uppgifterna :-)

 32. Siffrorna på kvinnovåld- och mord finns sannolikt på Brås hemsida. Sedan menar jag nog att ”Svartsjuka”, en man som övergivits eller tror sig ha blivit det, ofta har anstrykningar mot ”heder”.

  Jag ska hålla ögonen efter artiklar i ämnet, eller som berör det.

 33. Guillou har med största sannolikhet inspirerats att skriva artikeln av en blogg som tar upp ämnet. Den hävdar, som du, att etniska svenskar är överrrepresenterade vid hedersmord. Som jag skrev där så bygger detta på ett felaktigt tolkande av statistiken. På BRÅ:s hemsida står det att:

  På BRÅ:s hemsida står det:

  “Sedan år 1990 mördas i genomsnitt 16 kvinnor per år i en nära relation. Motivet är ofta kopplat till svartsjuka och/eller separation.”

  Det står såvitt jag kan se ingenting om att alla dessa kvinnor skulle ha mördats av etniskt svenska män. Ändå bygger hela argumentet på att alla dessa mördare är etniska svenskar.

  Det finns alltså inget stöd hos BRÅ för uppgiften att etniska svenskar skulle va överrepresenterade i ”heders/svartsjukemord”.

 34. Ja Grue. Man måste läsa kommentarsreglerna för att få igenom kommentarer här. Och nej – Guillou inspireras knappast av något som skrivs på bloggar.

  Och inte den bloggen under alla omständigheter…

  Du kan kontakta Brå och fråga dem hur morden ser ut i förhållande till gärningsmannens etnicitet.